Çünkü iyi değilim dediğimizde neden diye soruyorlar ve anlatıyoruz. Bazen anlatırken daha çok üzülüyoruz fayda vermiyor ya da bazdn anlattığımız kişi bizi anlamıyor. Ya da daha çok moralimizi bozuyor. O yüzden iyiyim ya sorun yok diyip kısa kesiyoruz. Aslında kendimizi koruyoruz. Ben karşımdakinin beni anlayamayacağını düşünüyorsam iyiyim der geçerim. Iyi bilsin boş ver. Ama beni anlayabileceğini düşünüyorsam pek iyi değilim ya da iyi olmaya çalışıyorum derim. Nezaket edip sebebini sorarsa istersem anlatirim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Çünkü "nasılsın" sorusuna "iyi değilim" desen neden diye sorulur. Anlatırsın "aman boş ver, geçer" denilir. Bu yüzdendir gerçek cevap gizlenir. Ezber cümlelerle karşımıza çıkıldığı için. Zaten seni anlıycak insan ses tonundan bile anlar iyi olup olmadığını.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
Kim soruyor ve içten soruyor mu? Buna odaklı gidiyorum. Dertli insan sevmeyenler topluluğuna üye mi mesela? Çeşit çeşit insanlar var dünyada. Herkese de anlatılamayacak dertler var😏 o yüzden iyiyim en iyi yanıt her daim.
'Nasılsın?' sorusuna genellikle "İyi" diyorum. Önce buradan başlayım; burada sorulan 'Nasılsın?' sorusuna "kötüyüm" desem, soran kişi bunun nedenini sorabilir. Ben bunun cevabını vermek istemiyorum. Bu yüzden "İyi" diyerek geliştiriyorum.
Çevremde önceden 'Nasılsın?' sorusuna kafa sallayarak 'İyi' diyordum. Şu an bana 'Nasılsın?' diyebilecek kimse yok. Aslında bu da benim işime geliyor.
'Nasılsın?' sorusu basit gibi görünüyor. Aslına bakarsanız, çok tehlikeli bir soru.
Nasılsın? sorusuna cevap vermek; kapıyı çalanın kim o demesi gibi gelenekselleşmiş, ezberlenmiş bir konu.. Bazen üşenğimizden bazen boş vermişliğimizden bazen asıl duygularımızı ifşa etmek istemememizden dolayı kaçıyor olabiliriz..
Bana göre de nasılsın sorusunun samimiyeti de sorgulanmalı.. Her ne kadar verilen cevap bizi yansıtmasa da nasılsın demek için denmesi de buna itiyor bizi. Kötüyüm diyen kaç kişinin derdine ortak olundu mesela? Sadece karşılaşınca sus pus olmamak adına kalıplaşmış birkaç soru şekli işte..
Zaman zaman tabi ki geliştirdiğim oluyor.. Bazen insan kötü de olsa iyiyim demek zorunda kalabilir.. Karşısındaki insanın anlamayacağını düşünürse ya da üzüleceğini düşünürse böyle yapabilir.. Keyifli günler..
Yeri geliyor bazen at pisliği gibi hissediyorum kendimi, ama o an kimsenin samimiyetsiz ilgi gösterme halini görmemek adına "iyiyim teşekkür ederim" yanıtı veriyorum. Çünkü, gerçekten de "iyi misin" diyebilen insan sayısı bir elimin parmaklarını bile geçmiyor.
Nasılsın ve napıyorsun sorularının aynı olduğunu düşünen insanlarla mesajlaşmaktan dahi gram zevk almıyorum ve soğuma sebebi oluyor bu durum benim için Bu iki farklı soru ile ilgili farkı anlamayan biriyle nasıl sağlıklı iletişim kurabilirsin ki ^^ Nasılsın sorusu sorulduğunda soran kişiye göre vereceğim cevap değişiklik gösterir.
Genelde bu seni hiç ilgilendirmez cevabı veririm. Sosyal hayatta da kişi fark etmeksizin genelde bunu söylerim. Çevrem alışkın bu duruma. Beni tanımayanlara teşekkürler siz derim.
Çünkü yüzeysel sorulan bir sorudur 'nasılsın' sorusu. Eğer bana bir sıkıntın var mı, her şey yolunda mı? diye sorsa oturur anlatırım tüm sorunlarımı. Mesela benzin niye bu kadar pahalı? ben gençliğimi heba ediyorum iki kuruş kazanmak için sonuç ordan oraya giderken bitiveriyor paracıklarım
Gerçekten nasıl olduğunu bilmek için sorulmaz çünkü. Yalama olmuş bir soru. Selam vermek gibi işte. Aslında soran pek az insanın umrundadır nasıl olduğun. Kimseyi suçlamamak lazım. Kendimize ne kadar içten soruyoruz ki? Gerçekten iyi miyim? İyiyim diyen gerçekten iyi mi? Çok tuhaf. Neden mi geçiştirilir menfaat ön plandadır. Kendimiz için bile.
Deli diyen var🙂 Sorunlarımla birlikte çok mutluyum. Mutluluk öğrenilebilir bir kavrammış bunu daha önce öğrenmek isterdim. Nasılsın dendiğinde tüm hayatı ve geçmişi dinlemek yerine ki bunu sevmem, seni gördüm nasıl kötü olurum demek karşıdakine değerli hissettirir. Bundan daha iyi neler mümkün 🥰
Gerçekte nasıl olduğumu merak ettiği için değil, alışkanlık ve konu başlatmak adına sorduğu bir soru olduğu için aynı değerde yani aynı değersizlikte bir cevap vermek yani "iyiyim" demek normal geliyor.
Senin ya da benim iyi olup olmadığımız kimsenin umurunda değil çünkü. Zaten sana nasılsın diyen insanların çoğunun sana işi düşmesi sonucu o soru sana yöneltiliyor. Kimse prim vermem iyiysemde iyiyim kötüysemde iyiyim kimseye kendimi zayıf göstermemin bir manası yok. Her gelen dert getiriyor çünkü.
Çünkü bu soru yanlış amaçla soruluyor. Birisini her aradığımızda, mesaj atdığımızda ve gördüğümüzde bunu soruyoruz. Ama bu soru yanlız o insanın gerçekten nasıl olduğunu merak ediyorsan sorman gerek. Eğer öyle olsaydı kimse geçiştirmezdi
Sadece kendime çok yakın gördüğüm kişilere nasılsın? Sorusunun yanıtını detaylandırabilirim fakat günlük hayatta nasılsın? Sorusuna genelde iyiyim, idare eder, güzel, gibi cevaplar veriliyor kısa şekilde
Merhaba, geçiştirmemizin nedenini söylesek de o an insanın elinden empati kurup dinlemekten başka bir şey gelmediğini bildiğimiz için. Ya da yeterince aramızda samimiyet yoktur bu yüzden derdimizi açmak da tereddüt edebiliriz.
Aliskanlik olmus iste. Ben de dun bunu dusundum cok hastayim ama arkadasim aradi naber dedi iyidir sen dedim... sesim de cikmiyor falan ne iyisi agliyor musun falan dedi. Sonra baktim hakikaten kurulmuş gibi ayni cumlelerle selamlasiyoruz.
Kişiden kişiye değişir ama şu var, geçen gün bir arkadaşım nasılsın napıyosun yazdı bende böyleyken böyle dedim. Görüldü attı önce sonra beğendi 5 6 dk sonrada müsait değilim dedi. Yani vursalar daha cevap vermem ona.
Söylemem. Sıkıntılarımı anlatmak istemem, hemde bunu soran kişi genel olarak söylüyorum nasıl olduğumla ilgilenmiyor, formalite icabı soruyor bunu, iyiyim diyip geçiştirmek adet oldu bu yüzden.
Kötüyüm desem sanki çok şey değişecek insanların elinde olmayan bir durumu kötü yoneltmemek onları da kendi sorunumuz icerisine çekmemek adına iyiyim diyoruz