İyiyim desen hemen inanacak; kötüyüm desen seni anlamayacak. Böyle saçma bir durum. Size " nasılsın " diye sorulduğun da gerçek anlamda samimi buluyor musunuz?
Her zaman samimi bulmuyorum. Çevremdeki insanlar ne zaman nasılsın diye sorsa benden hep bişey istediler çünkü. Öylesine sorulmuş ama arkasında bir çıkar olan soru olarak geldi bana bu zamana kadar.
Günaydın nasılsın diye sorulmuş günlük klişelerden ise zaten sahte. Ama başlamış bir sohbetin ortasında *sahi sen nasılsın?, bu sıralara hayatla aran nasıl? Diye sorulursa bu sonuna kadar samimidir.
Telefonu açınca alo demek gibi bir şey, samimiliği değil de gelenek gibi bir şey hrm nasıl olduğunla ilgilenenler senin detayına inerler diğerleri bir görevi yerine getiyor hepsi bu..
Cevabını gerçekten merak edip soruyorsa ve ardından gelecek ‘kötüyüm’ cevabının sebebini de dinlemeyi göze alarak soruyorsa samimiyetsiz değildir Onun dışında öylesine sorulduğunu düşünüyorum 😀
bana sorulunca o gün yaptıklarımı ya da ne yapıyor olduğumu söylüyorum. bence sorunun soruluş amacı bu. zaten merak ediyor ise soran kişi anlattığın olaydan gerçekten nasıl olduğunu anlayacaktır.
Kişi nasılsın diye sorup iyi değilim diyip dert anlatınca "aman takma geçer" dediklerinde sanki çok anladın da takma geçer diyorsun diye içimden söyleniyorum. Tekrar sorduklarında mı? Derdimi anlatmaya tenezzül bile etmiyorum.
cümlenin girisinde ise samimi bulmam... ayrı bir paragraf açılmış ise uzun uzun cevaplar aynı samimiyetle de karşı tarafı dinlerim.. zamanlama önemli..