Konuşurken aklınıza gelmeyen, sonrasında "ben bunu neden o an söylemedim" diye hayıflandığınız şeyler, yazarken aklınıza gelir mi?

Genelde konuşurken hazır cevap biriyim. Durumun gidişatına göre o anı güzel yönetirim. Konuşurken çok daha pratik bir insanım. Yazı dilinde ise iki üç defa kontrol ederek gönderme ihtiyacı hissediyorum. Yazı, konuşmaya nazaran biraz daha yanlış anlaşılmalara müsait bence. İnsanlar maalesef tek bir kelimeden bambaşka anlamlar çıkarabiliyorlar. Konuşurken oluşan bir anlaşılamama durumunda ise tolere etme şansı daha yüksek kesinlikle. Sanırım daha çok konuşarak ifade etmeye alışkın olmamın ve konuşkan biri olmanın etkisi büyük.
Yazarken kimsenin bakışlarını üzerimde hissetmediğim için daha sakin düşünür, söylemek istediğimi doğru kelimelere döker entırlarım. Ama konuşmak öyle değil. İnsana bir iki saniye bile vermiyor. Haklı çıkmak istiyorsan dan dan dan konuşman lazım ve bu bazı durumlarda söylediğini tartmadan söylemeye yol açıp insanları yaralayabiliyor.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Yazarken olurum ya konuşurken mal gibi kalıyorum bazen maalesef
İkisinde de. Düşünerek yaptığın için akıl lı olduktan sonra fark yapmaz
İkisinde de üstüme tanımam
yazarken :) acele ediyoruz konuşurken o yüzden düşünmye vakıt yo k
Fark etmez ama yazarken düşünme payı oluyo
Sanırım konusurken. Yazışma kültürüm pek yok
Konuşurken daha hazır cevabım.
Her ikisi de ama konuşurken daha rahatım.
her sekilde farketmez bana
Yazarken şair gibiyim
Konuşurken.
Yazmak yoruyor insanı
Yazarken aşırı hazır cevabım
İkisinde de iyiyimdir.
Her iki türlü de laf cambazıyım
İki türlü de hazır cevabım.
Genelde konuşurken oluyorum
Galiba ikisi de💁🏻♀️
İkisinde de inanılmaz hazır cevabım
Boş konuşmak istemediğimden sakinim daha çok.
Geliyor 2 türlü de hazır cevabim
En İyi Kız Görüşleri