Merhaba.. Herkesin iletişim becerisi aynı değil elbette.. Kimi yazarken kendini daha iyi ifade eder, kimi konuşurken.. Peki sen kendini yazarak mı daha iyi ifade ettiğini düşünüyorsun, konuşarak mı? Keyifli günler.. 🖤🥂
Yazarak daha iyi ifade ediyorum. Konuşurken bi durup düşünme ihtiyacı hissediyorum. Doğru kelimeleri yan yana getiremiyorum. Oysa yazarken çok başka. Düşünmek ve doğru kelimeleri bulabilmek için bayağı vaktin oluyor. Ve kendini daha rahat hissediyorsun.
Kimse yoğurdum ekşi demez ama gerçekten de her ikisinde de iyi olduğumu düşünüyorum. Konuşurken "ımmm" "şey" gibi kem küm yapmam akıcıdır konuşmam. Bunu da her gün kitap okumama bağlıyorum biraz da. Yazarken de kalemime güvenirim açıkçası. Tabi ki 2sinin de eksi ve artı yönlerini zaman zaman yaşayabiliyorum.
Her ikisi de. Yazarken kelimeleri yerli yerinde ve etkili kullanırım. Aynı şekilde konuşurken de öyle ve mimiklerime, beden dilime de güvenirim. Gerçi bu dinleyene de bağlı. İstediğim kadar kendimi iyi ifade edeyim, karşımdaki beni anlamak istemiyorsa, kendi istediğini anlıyorsa yapacak bir şey yok.
Konuşarak kendimi daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Yazarak çok zor oluyor klavyeden duygular pek belli olmuyor çünkü. En güzeli konuşarak daha iyi oluyor benim için.
İkisinde de iyiyim. Ancak yazarak yapılan iletişimde mesaj yerini bulamıyor veya mesajın etkisi anlaşılmayabiliyor. Sen şaka yapiyorsun karşı taraf gerçek algılıyor. Bu tür hayalar yazismada olabiliyor
Konusarak daha iyi anlasabilirim. Yüz mimikleri ses tonu daha yardimci oluyor. Yazarken o an şaka mi yapıyorum laf mi degdiriyorum anlatamıyorum insanlara.