Gösterişin bir zayıflık olduğunu düşünüyorum. İnsanlar oldukları hallerini değil de olmak istedikleri hallerini gösteriyorlar bir nevi güç gösterisi. Güçlerini imkanlarını herkese göstermenin onları mutlu edeceğini sanıyorlar belki mutluluk yaşarlar ama bu kısa vadeli olur asıl mutluluk kişinin değer gördüğü insanların yanında olmasıdır. Bir kelam edebilecek bir şeyler paylaşabilecek dostlarının olması bence en büyük zenginliktir ama hepimiz buna sahip değiliz her insan bunun farkında değil. Gösteriş yapmak zayıflıktır insanlar mala mülke sahip olabilir ama bunu başkasının gözüne sokarcasına yapıyorsa orada yanlış yapmış demektir.
Gösterişli insanlara baktığımızda göreceğimiz tek şey güçlü yanlarını ön plana çıkarmaları zayıf oldukları noktaları bu şekilde gizleyeceklerini düşünüyorlar biraz üzerlerine giderseniz her şey ortaya çıkıyor zaten
Sadece kültürel zayıflık mi? Çok çok daha fazla şekilde yerin dibine girişi desek yeridir. Simdi şöyle birsey var ; herseyi görmüşsünüzdür sıkıntı yok , hicbirsey görmemişsinizdir bu da normal sıkıntı yok , ama sonradan görmüşseniz işte o zaman sıkıntı var demektir. Umarım kendimi doğru şekilde ifade edebildim. Ciddi anlamda zavallı geliyor öyle insanlar gözüme. Ne yaşıyorlar, Ne düşünüyorlar , hakikaten neyin kafası çözemiyorum 😂 Mutlu kal...
İnsanlar gösteriş yapıyorsa ya da kendini bir şekilde öne çıkarmaya çalışıyorsa bu onların bazı konularda eksik oldukları ya da eksik hissettiklerini gösterir. Yaptıkları ise bu eksikliği kendilerini ön plana çıkararak kapatmaya çalışmak sadece, öz güveni olan bir insanın gösteriş yapmasın gerek yoktur. Tabi bir de kendini diğer insanlardan üstün gören ve diğer insanları küçük gören insanlar da var.
Kültürel zayıflık değil de görgüsüzlük gibi geliyor bana fazla gösterişe düşkün olmak. Aslınsa bu da kültürsüzlük sayılabilir. Bunun dışında yine bilgili kültür sahibi bir insan olup yine görgüsüz davranışlarda bulunabilir kişi. Yani değişir insandan insana. Olabilir de olmayabilir de.😃
Evet çok itici bir şey. Sahip olduğumuz hiç bir şey bize ait değil çünkü. Emanet. Yalnız şöyle de bir durum var. Konum olarak altta olan da üstte olanı öyle algılıyorsa oda kötü.
Bunu genelde sonradan görenlerin ve kompleksi olan insanların daha çok yaptığını düşünüyorum. Temelden olunca bunun reklamını yapmaya hicap duyan bile olabilir. Görgü meselesi yani..
Gösteriş narsist kişiliklere has bir dışavurumdur. Sahip oldukları şeyler ile diğer insanlara onlardan üstün olduklarını göstermekten haz duyarlar. Sahiplik onlar için dünyadaki her şeyden önemlidir.
En İyi Cevap