Büyük cesaret olur bu, kalabalık ortamda o tarz bir silah çekilmez, intikam soğuk yenen bir yemektir, tat vermez ama doyurur, yaklaşık bir hafta 10 gün sonra terbiyesizlik aktivitesinde bulunan şahıs a tenhada denk gelirsem boş anında denk getirip "terbiyesizsin" diyebilirim asla başka bir şeyde yapmam zaten. Hatırlamaz ise düşünsün dursun:)
Terbiyesiz bir insana terbiyesiz demek terbiyesizlik değildir olanı söylemektir. Bir insanın yaptığı terbiyesizliği yüzüne vurmak neden ayıp olsun ki? Kişi eğer yaptığını savunuyorsa kötü bir şey yaptığını kabul etmiyorsa onun yüzüne yaptığı şeyin terbiyesizce bir şey olduğunu söylemek bence yapılabilecek en doğal durumdur. Ben böyle birini görsem terbiyesiz olduğunu yüzüne söylerim herkes söylemeli. Terbiyesiz bir insana terbiyesiz demek terbiyesizlik değil terbiyesiz birine terbiyesiz dememek asıl terbiyesizliktir.
Terbiyesizlik değil ama yine de o lafı edince o konuma seni düşürüyorlar. En iyi susmak, bir şey söylememek. Sen o kişinin terbiyesiz biri olduğunu söylediğinde o kişi terbiyesiz biri olduğunu kabullenmeyecek zaten. Kabullenebilecek biri olsaydı o terbiyesizliği yapmazdı.
O herkesin içinde bile isteğe terbiyesizlik yapıyorsa bence söylemekte bir mahsuru yok. Ama istemeden yapan bir insana da herkesin içinde bu kelime söylenmez.
Bazı şeylerin direkt söylemek yerine dolaylı yoldan söylemek daha doğru olur kanaatindeyim. Terbiyesiz bir insana terbiyesiz dersek, terbiyesiz olmayız ama ne derler ona patavatsız mı 🤔 Öyle bir şey oluruz 😄
Had sınırlarını aşmış ve bulunduğu toplum içinde tepki almamış insanlara karşı ulu orta sert bir tavır koymak hem o insanı hem de sessiz kalan içinde bulunduğu toplumu terbiye etmek adına çok iyi olur.
Aslında herkes hak ettiğini yaşamalı o da terbiyesizlik yapmasaymış🤦♀️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
onu bilemem ama "Terbiyesiz, saygısız, riyakar, yalancı, lan, ulan” vb. kaba ve nezaketsiz sözler hakaret suçu oluşturmaz. en azindan bunu soyleyebilirim
Durum tespiti yapıyorsanız sorun yok tabiki bu hangi açıdan değerlendirdiğimizde bağlı yok ben yorum ya da hakaret ediyorum derseniz evet sizinkide terbiyesizlik olur