Yani anlaşamamak değil aslında ama şöyle bir durum var ki, ben en baştan olumsuz anlamda elektrik aldığım biriyle ilerde de yakınlık kuramam.. Ön yargılı değilim asla ve insanları tanıdıktan sonra karar vermeyi tercih ederim ama ağırlıklı olarak 6. hissim beni yanıltmıyor.. İletişim kurarak ve anlayış göstererek elbette anlaşabiliriz.. Fakat anlaşabilmek yeterli gelmez her konuda.. Keyifli geceler..
Mutlaka sonradan patlak veriyor. Görselde dediği gibi " haklı olmayı mutlu olmaya tercih ediyoruz. yanj anlamaktan kaçıyoruz anlamak eylem gerektiriyor." Karşı taraf bunda direttigj zaman , sen anlayıp anlayış gösterip devam ettiğinde , gitgide daha fazlası olmaya calisiyor. Genelde egodan kaynaklı oluyor. Herseyi Ben bilirim ben haklıyım vs vs vs ya sonunda şunu bile Duyduğum oluyor ; sen de amma safsin anlayamıyorsun 😂😂🙈sesimi etmedikçe... ey allahim.. haklıyım derdinde olmadan devam etmek haklı olmama rağmen;)) Ben anlıyorum, anlatmaya çalışıyorum anlamamakta ısrar ediliyor. Bende film kopuyor;)) Ben haksızlığıni kabul etmesini bilen bir insanim. İnce eler sık döserim. Sabrımin siniri asıldığında , insan olduğumu hatırlatmak zorunda kalirim ;) Yalnız bahsettiğim durum üzgünüm ki , genelde zekagerisi insanlarda oluyor. Yani ben bir tek onlarla anlaşamıyorum. Durumu vahim ama daha kötüsü farkında değil;)) Ama şu gerçek var; en başından kestirip atmak doğru iken , bazı insanlari adam yerine koyuyorum. Iste orada yanlış yapıyorum. Çünkü yerlerini yadırgıyorlar. Bir tek bunda haklılar;)) Yani en başta anlasamiyorsan kestirip atacaksın. Ötesi de yok berisi de.. Mutlu kal❤
Benim kadar muhatabım da tuzak kurmadan yaklaşmazsa aynı fikirde olmak ta beş para etmiyor. Gıyabımda iş çeviren gerek sözle, gerek ölüm sessizliği ile, gerek fiili tuzak kuran herkesi İlahi adalete şikayet ederim, şaşmaz merciime. Anlaşma meselesi değil. Aşk karşılıklı olduğu gibi, insanlık da karşılıklı olmalı, net...
Saygı yoksa elbette anlaşamazsın. Seni hiç bir şekilde dinlemeyen, kendi doğrularını dikte ettirmeye çalışan bir insanla ne konuda anlaşabilirsin ki?
Ancak sana yol göstermeye çalışan, bir şeyler katmaya uğraşan seni tanımak adına adım atıp , düşüncelerini öğrenmeye çalışan güvenilir biri ise anlaşılabilir.
Bazen kadınlar böyle bir anda duvar örüyorlar yokuş yaparak ama yanıldıklarını sonradan da anlayabiliyorlar..
Merhaba, iş yerinde hoşlanmadığım bir kişi var ilk başta ondan hoşlanmadım, halende hoşlanmıyorum daha sonra da hoşlanacağımı sanmıyorum. Bu güzel söz umarım benim ne demek istediğimi anlatmıştır.
Olabiliyor öyle şeyler ve hayatımda da yaşadım. Içimden bu ne biçim insan, kesin bununla anlaşamam dediğim kişiler ile sonradan oturup güzelce muhabbet edip gayet te iyi anlaştığım şahit oldum. Ve tam aksine başta çok sıcak gelen insanlardan bazıları ile de sonradan hiç anlaşamadığımız farkettim. Ama şöyle ince bir nokta var tabi ki, fikir olarak zıt olmamızda ziyade karşıdaki ile saygı çerçevesi içinde konuşabilmemiz lazım. Bu ilk başta olmuyorsa sonradan çok çok zor.
Yazıya katılıyorum. Öok güzel ve haklı bir yazı. Bu sayede dir ki, önce anlaşamasalar da, sonrasında iyi dost olabilen insanlar, dinlemek ve anlamak için çaba gösterebilen, nadir insanlardandırlar. 🙂 Yazıyı kullanacağım izninle🙂
Anlaşılmak çoğu zaman yanlış anlaşılıyor. Çünkü Bazılarının duvarları kalın oluyor, kendini zamanla açıyor ama bu, karşı taraf için umutsuz vaka olarak değerlendiriliyor. Bazılarının ise kafası kalın oluyor. Ona yapacak bir şey maalesef yok 😀
Bir taraf diğerinin fikrini önemserse evet. Benim fikrim geçerli olacak derse hayır. Biz eşimle çok fikir ayrılığı yaşarız ama eşimin ikna kabiliyeti yüksek en son onunki oluyo 😂