Herhangi bir işe tamamen odaklanmak için yapılan çabaya konsantre denir.
Bazı insanlar bir işe konsantre sağlamak için onu engelleyecek ya da işinden alıkoyacak unsurlardan uzak durmaya çalışır ya da kimisi de bu tür durumlarda etkilenmez kendisini işine kaptırmış olur.
Siz peki bir işe konsantre olmak için tür bir yol izlersiniz?
Merhaba, Benim bir işe konsantre olabilmem için önce o işi yürekten istiyor olmam gerek.
Zoraki yapmam gereken bir işse, üstüne bir de yaparken keyif almıyorsam konsantre olup kendimi vermem çok zor.
Bunun için başvurduğum yollardan ilki müzik dinleyerek o işi yapmak.
Sevdiğim ve arada sesli olarak eşlik ettiğim şarkılarla zamanın nasıl geçtiğini anlamam. Ve bu arada bir çırpıda o işi de halletmiş olurum.
Eğer ortam müzik dinlemem için müsait değilse işimi bitirdikten sonra bana kalacak zamanı düşünüp, o zamanda ne yapacağımın hayalini kurarak da kendimi motive edebilirim.
Öncelikle dikkatimi kaçıran kişi ses gürültü, ortam, ne varsa onlardan aranırım. Sadece kendi kendime kalabileceğim bir ortam oluştururum ve 0 sessiz bir ortam. Ardımdan bütün dikkatimi yapacağım işe veririm ve odaklanmaya çalışırım. Aklımda farklı düşünceler varsa, kendimi onlardan arındırmaya çalışırım. Hafif bir müzik dinleyebilirim, yudum yudum su tüketebilirim. Yanımda su bulundururum. Bir şekilde konsantre olmayı sonunda başarırım
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Bana o yapacağım işi sevdiren insanlara ve fikirlere odaklanırım daima, net!! #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
Biraz odaklanma sorunu yaşıyorum bazen. Bir çalışmaya adapte olmam sıkıntı olabiliyor. Bunu açmam için sessiz ve sakin bir ortama ihtiyaç duyuyorum. Ayrıca uykumu almış olmamda çok önemli bunun için.
Ben bu konuda epey zorlanıyorum çünkü dikkatim çok dağılıyor bu aralar derslere sardım yine ve konsantre olmak için keyifli gelsin diye müzikle başlıyorum maks dinlenmeden 3 saat çalışabiliyorum zorlarsam 5 Kendime şart koşuyorum bu bitmeden tele bakmıcam bu video bitmeden instaya girmicem şu soruyu çözmeden kim arayıp yazdıysa çözünce bakıcam gibi gibi... Bi de kütüphane ortamı gerek birini çalışırken görmeyince * sene anlamıyorum
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Kendi kendime şöyle derim yani bunu yapacaksın istesen de yapacaksın istemesen de yapacaksın o yüzden şimdi isteyerek yap ki daha sonra canın sıkılmasın kfkfkkf
Öncesinde telefondan ve sesten uzak bir 15 dakika geçirip uyaranlardan uzak durup sonra o işi anında yapmaya başlarım. Motive olmakta konsantre olmakta çok etkili. Motivasyonun yüksek olduğu zaman direk konsantre de olabilirsin ve de gayet odaklı😄
Sonuca odaklandigim zaman konsantre oluyorum. Bu is bitmeli bitmezse stres yapacaksin, erteledikce gozunde buyuyecek hemen yap kurtul diye dusunurum ve odaklanirim.