Bir şeye nasıl konsantre olabiliriz?

odaklanmam bozuluyor bir filmde izledigim kareler zihnimden gecip beni bambaska bir denizin kenarina firlatip yolumu kaybettiriyor...
Konsantrasyon çok ciddi bir kavram. Yani kişi inanılmaz düşünceli, hayalperest ötesinde olan kişiler genelde konsantrasyon problemi yaşarlar. Bu durum herkeste var aslında. Her konu, olay üzerinde bu problemi bende yaşamasamda, bazen bazı noktalarda bende senin gibi olabiliyorum. Biz önce kendimizin psikoloğu olmamız lazım. Her şey bizde biter. Beynini düşüncelerden biraz arındırıp, o an izlerken, yürürken, koşarken, ders çalışırken, dinlenirken sadece yaptığın işi düşünmen gerekiyor. Bu hafif bir durum değil. Kendini kendin tedavi edemiyorsan, inan bir uzmandan yardım alman çok iyi olacak. Ben öğrencilik zamanımda bu problemleri yaşadım. Ve en son soluğu bir uzmandan yardım alarak, aştım. Bu ayıp değil, hata değil. Hepimizin yardım alması gereken bir yer. Şu an ne yapıyorsam ona odaklanıyorum. Bir de ders çalışma konusunda da bu problemi yaşıyorsan, yazdığım bir bencem var. Kendi yaşadığım ve uyguladığım tüyolar. Oraya da geçip, okuyabilirsin. Belki aradığın soru cevapları oradan da çıkabilir:)
Görüş
4Görüş
Olumlu düşünerek.
ne yaşıyorsun tam olarak
Kaç yaşına geldim o bana da oluyo
Sakin ortam
En İyi Görüş