Bir gün arkadaşımla sohbet ediyorduk, onun fikrine göre bir insanı kaybetmekten korkmak ve sevmek doğru orantıdaymış. Ne kadar kaybetmekten korkuyorsan o kadar seviyormuşsun. Ben buna asla katılmıyorum. Bana göre kaybetme korkusunun geçmişteki travmalarla veya karakteristik özelliklerle ilgisi olabilir. Birini çok sevip de durduk yere kaybetmekten korkmayacağın gibi; kaybetmekten korkup aslında o kadar da sevmiyor olabilirsin. Bu kişi sevgili de olabilir, arkadaş da.Peki sence kaybetmekten korkmak ve sevmek doğru orantılı mıdır?
Birini kaybetmekten ne kadar korkuyorsan o kadar seviyorsundur diyebilir miyiz?
Kaybetme korkusunu hatalar doğurur aslında. Durduk yere kimse kaybetmekten korkmaz. Ölüm korkusu vardır ona istinaden ama o başka. İnsan güzel anıları ya da hayallerini kaybetmekten korkuyor asıl. Yoksa hayatımıza girenin de çıkanın da gönlü hoş olsun.
Öyle yani sevmediğim veya nötr olduğum bir insan hayatımda var ya da yok farketmez benim için. Belki varlığını hissetmem bile ama sevdiğim insanları kaybetmekten korkarım. Ama bu durumunda kötü bir yanı var maalesef, misal birini ne kadar kaybetmekten korkarsan hayatından çıkma ihtimali daha yüksek oluyor. Bence bu fazla hissettirilmemeli karşı tarafa
Evet seven insan kaybetmeyi göze alacak davranışlarda bulunamaz. Sevginin ne olduğunu bilmesek herkese korkusuz muamelesi yapardık. Oysa sevmemekten gelir davranışlarındaki o garipsediğimiz yakıştıramadığımız bunca şey. 🤷♀️
Seven insan, sevdiğinin üstüne titrer. Ona değer verdiği için her hareketine dikkat eder. Seven insan sevdiğini kaybetmeyi göze alamaz, onu kaybedecek hatalar yapmaz. Evet doğru olan da budur. Lütfen sevginizi göstermekten korkmayın, onu kaybetmekten korkun. Keyifli geceler. 😎
Orantılımıdır bilmem ama seversen kaybetmek İstemezsin tabi karşındaki insan sana bu korkuyu yaşatmamalı, heran gider korkusunu hissediyorsam beni sevmediği ve deger vermediği anlamı çıkıyor ortaya işin kötü tarafı bu korkuyu yaşayanlar aslında sevilmediğinin farkinda kaybetme korkusu buradan meydana çıkıyor kısaca iki kişi arasındaki iliskide birinde korku varsa sevgi tek taraflidir orada