yoksa umursamayıp yoluna mı bakarsın? ölüm gibi değil de, seni terk etmesi veya başka birinin senin elinden alması gibi gibi..

yoksa umursamayıp yoluna mı bakarsın? ölüm gibi değil de, seni terk etmesi veya başka birinin senin elinden alması gibi gibi..
Korkarım, hem de insanın içini sessizce daraltan o derin korkuyla. Çünkü sevdiğin birini kaybetme ihtimali sadece onu yitirmek değil, onunla kurduğun dünyayı da bir anda eksiltmek gibi geliyor bana. En çok da alıştığın sesi, varlığını ve yanında kendin gibi olabildiğin o hali kaybetmek ürkütüyor. Bazı insanlar gidince sadece gitmiş olmuyor, içinden de bir parça alıp götürüyor.
İnsanın sevdiğini kaybetmekten hiç korkmaması bana çok gerçekçi gelmiyor açıkçası… Çünkü birini gerçekten kalbine aldıysan, onun yokluğu fikri bile bir yerde içini sızlatır. Bu korku aslında zayıflık değil, değer verdiğinin göstergesi gibi.
Ama şu da var; insan kendini tamamen birine bağlayıp “onsuz ben yokum” noktasına gelirse, o korku ağırlaşır. Seviyorsan tabii ki kaybetmekten korkarsın ama bu korku seni esir almamalı. Ne sevdiğinden vazgeçecek kadar umursamaz olmalı insan, ne de kendini kaybedecek kadar bağımlı.
Yani ben hem severim, hem korkarım… ama giderse de kendimi kaybetmem, yine yoluma bakarım. Çünkü sevgi güzel, ama insanın kendisi daha kıymetli.
Sevdiğimizi sevdiklerimizi kaybetmekten korkarım tabi
Elbette, ölümden bile daha acı verici olduğu kesin...
kesinlikle ya, cook kotuuuu
aminnn🙏🏼🫶
rica ederiiiimmm💗🙂
Sevdiğimi kaybetmekten korkarım tabii ki 💔 kim korkmaz ki? Ama o korku beni ilişkiye yapışmaya değil, emek vermeye motive ediyor. Güven varsa, iletişim sağlamsa “elimden alınması” kısmına çok takılmıyorum, çünkü alınabilen zaten benim değildir 😌
Sen ilişki yaşarken daha çok tutunan tarafta mısın, yoksa “giderse gitsin” kafasında mısın? 🥰
Cevap
37Cevap
Korkarım ama bu korku üst düzey bir korku olmaz. Kaybetmemek için çabalarım, baktım olacak gibi değil yoluna bakabilir.
en iyisi sonuna kadar cabalamak galiba, olmasa bile, sonucunda iyi ki pes etmedim diyebilmek icin
bir nevi keske dememek icin yapiyor aslinda insan bunu, bir seyleri oldurmaya çalışıyor. ben bir tik ileride pisman olmamak icin direnirim
en doğrusunu yapıyorsun
Ölümden dolayı kaybetmekten korkarım ama ayrılık durumları korkutmaz. Seven adam yanında durur, sevmeyense çeker gider. Böyle biri de umrumda olmaz.
Her sevdiğim insanı kaybetmekten korkarım
seven kaybetmekten korkar
tabiiki üzülürüm bir süre takılı kalmak içten içe atlatamamak da çok normal ama hayat devam ediyor ve terkedildiğin yerde çakılı kalmak zamanla çok tüketen bir durum. Duyguların yaşanmasına izin verilmeli fakat bir yerde de dur denilmeli bence. Kendini meşgul etmenin yollarını falan aramak lazım gününü çöp etmesine izn vermek yerine en azından bir raddeden sonra. Ya da oturup karma dönsün diye dakika başı umut etmek hem çok tüketen hemde mağdur psikolojisini besleyen bir durum bence düşünmeyi azaltmak o yükü beslemektense atmak şart bir yerde insanın zamanına yazık olmaması için
Evet; seviyorsan, kaybetme ihtimali seni korkutur çünkü değer verdiğin biri hayatında anlam yaratır; onu kaybetmek, o anlamın da eksilmesi demektir.
başka biri benim elimden alamaz da eğer alıyorsa zaten benim değildir. eğer terk ediyorsa yolumu çizer ben de yoluma bakarım birde arkasından mı üzüleceğim gitmeyi göze almış adamın..
Korkarım açıkçası, ama bu korkuyu kabul edip üstesinden gelmek gerekiyor. Benim için sevgi, güven ve özgürlüğün bir arada olması demek.
Bu ölümlü dünyada illaki insanın sevdiğini kaybetme şansı olduğuna göre her insan korkar demektir.
Üstümüze giydiğimiz etten kemikten bir giysi. Onu çıkarınca yok olmayız ki sevdiğim hep ruhumla bir.
Üstüne çok fazla titrerim. O kadar fazla titrerim ki o kadar fazla severin ki, en sonunda Allah onu benim elimden alır...
Korkarım ama şöyle ondanda Sevgi görürsem korkarım yoksa cehennemin dibine kadar yolu var umrumda olmaz
Ben dönüp bakarım benden sebep bir problem var mı diye bsktım benlik bişey yok kaybeden kendi kaybeder
İlk önce konuşmaktan korkarsın sevdiğinle.
Sonra ona aşık olmaktan
Bunlar neyse de, en son kaybetmekten korkarsın işte 😅😅
Başka biri alabiliyorsa zaten ilişki diye bir şey yoktur
Çok korkardım ama ne kadar sahiplenirsen sahiplen elinden bir türlü uçup gidiyor.
Korkarım kaybetmemek için elimden geleni yaparım. Ama gidene de dur demem.
Benim icin caba göstermeyen birini kaybetmekten korkmam
Açıkçası benden gidecekse o korksun beni kaybettiği için cehenneme kadar yolu var ula
Ölüm gibi bişeydi ama kimse ölmedi bunun açıklaması budur.
Terk edilmekten korkarım bi de ölüm yüzünden kaybetmekten
Gerçekten seven kaybetmekten korkar ama bu korkuya göre davranacağımız anlamına gelmiyor
Genelde korktuğum için seneryolar kurarım kafamda sonrada kaybederim :)
Kim olduğuna göre değişir. Misal annem olsa yapamam, arkadaş olsa onsuz da devam ederim. Gönül işi ise olmasa da olur.
Korkmak demiyelim de onsuz olamam falan gibi baglanmam
Kaybetmekten korktuğum tek şey kendimim. Ben varsam onlar var, ben yoksam onlar yok. Denklem bu kadar basit (:
Çok mütevazi bir söz
Seviyorsam korkarım evet
Korkarım tabi ki
gerçekten seviyorsa bi insa korkar tabikii
Bir yere kadar evet.
Siz korkar mısınız biz hayır
Hiç bir şeyden korkum yok
Korkarım tabii
Korkarım hemde çok
Korkan kaybeder
Evet Ama boş iş
Sanırım