Biriyle iyi geçindiğimiz zaman o kişi hakkımızda kötü bir söz söylemez. Ama ne zaman aramız bozulsa o güne kadar söyleyemeyip içinde biriktirdiği şeyleri kusar kavga esnasında. Sizce bir insanı tanımak için sinirli anına mı bakmak gerekir?
Bir insanı tanımak için kesinlikle sinirli anına bakmamız gerekir. Bazen bizde yapıyoruz bunu. Sinirlenince birkaç söz söylüyoruz. Sonra özür dileyip gerçek düşüncemiz olmadığını iddia ediyoruz. Ama bence bu sözler gerçeğin ta kendisi oluyor. Kişi kendisi bile bilmiyor belki. Çünkü kendimizin bile farkında olmadığı çoğu duygu ve düşünceyi bastırıyoruz. İşte onlar sinirlenince tek tek açığa çıkıyor. ✨
Normal zamanlarda içinde bastırılan tüm gerçek duyguların sinir anındaki sözlerde saklı olduğunu düşünüyorum. Kırmaktan ve kaybetmekten korkulmadığı o sinir anında içinde ne varsa hepsini objektif bir şekilde söylüyor insanlar. Sinirle ağzımdan çıktı, o an sağlıklı düşünemedim, sadece canını yakmak için söyledim gerçek değil vs hikaye.
Bir insanın her şeyi o an görülebilir denmez belki ama size karşı nasıl birisi olduğunu görebilirsiniz. Burada sıkıntılı durumları saymıyorum. Herhangi bir hata sonucu oluşan kızgınlıklar daha önemlidir bence. O an söylediği sözler, tutumu size olan sevgi seviyesini bile gösterir.
Mevlana'nın çok güzel bir sözü vardır; insanın kalbi denizdir ve dili de kıyıya vurur. Yani, insanın içinde ne varsa dilinden onlar dökülür. Sinirliyken belki istemediğimiz sözler sarf edebiliriz ama çoğunun gerçek düşüncelerimiz olduğunu unutmayalım...
gerçeği yansıtanda olur yansıtmayanda eğer öyle bişi yaparsam bazen sadece sinir etmek için bişiler söyleyebilirim not sakinim genel olarak sinir etmek için epey uğraşmaları lazım