Merhabalar.. Eleştiriye açık biriyimdir ama canımın istediği kişilere karşı.. Benim hakkımda zerre kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanların düşüncelerini zerre umursamam ve konuşma hakkı vermem.. He konuşabilirler elbette ama anca arkamdan olur genelde.. Hani diyorlar ya kendine güvenen insan eleştiriye açık olur diye.. Ben kendime güveniyorum diye herkesin fantezilerini dinlemek zorunda değilim kusura bakmasınlar.. Ben birine fikrini soruyorsam benimle ilgili, işte o zaman fikir belirtmesini tabi ki isterim ama onun da bir ayarı olur.. Keyifli akşamlar..
eleştiri adı altındaki hakaretlere kafa tutmuşluğum var.. çünkü insanlar ben seni düşünüyorum ama diyerekten laf üstüne laf söylüyorlar bu durum beni zıvanadan çıkarıyor onların o kelimeleri yedirmeye başlıyorum sonra asabi sinirli oluyorum
İnsanlar maalesef eleştiri nedir bilmiyor.. eleştiriyi gizli hakaret olarak görüyorlar ve bunun haklı tarafını görüyorlar gerçekten eleştiri birisine karşı yapılacaksa başbaşa olunur kırmadan incitmeden olur
kırıcı kelimelerle yapılan şey eleştiri değil hakarettir eleştiri adı altına giremez
Görsel müthiş olmuş gerçekten çok sevdim :D Gerçekten bir insanın beni eleştirebilmesi için öncelikle kendi salyalarına hakim olması gerekiyor. Eleştirmek ile yermek arasında dağlar kadar fark var ve insanlar bunları çok karıştırıyorlar artık. Yapıcı eleştirilere daima açığım insan olarak.
Fakat insanlar sadece yıkım üzerine hayat benimsedikleri için yapıcı olmaktan oldukça uzaklar. O yüzden bende bu tür insanları bırak dikkate almayı muhatap bile olmayı tercih etmiyorum. En iyisi uzak durmak diyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazısı eleştirirken dönüp kendine hiç bakması aklına gelmez. Sadece eleştirmek için eleştirir. Bu tarz insanların eleştirilerini dikkate almam. Umursamam bile. Ama bazıları gerçek anlamda benim iyi olmam için ya da daha başarılı olmam için eleştiri yapıyorsa o zaman dikkate alırım
Karşımda ki kişi önemsediğim ve beni önemseyen biriyse, düzgün üslupla, benim iyiliğim için eleştirilerde bulunuyorsa tabii ki açık olurum fakat bunlar dışında beni çok tanımamamasına rağmen sırf eleştirmek olsun diye saçma sapan yerlerden vurmaya çalışıyorsa hiçbir şekilde kabul etmem ve eleştirmesine dahi müsaade etmem. Hayatım ya da yaşantım hakkında konuşma haklarına sahip olduklarını düşünmüyorum…
Bu tamamen kimin eleştirdiğine ve hangi konuda eleştiri yaptığına bağlı. Kendisi bir halt olmayan, bilgisi yetersiz, daha konuşmayı bilmeyen, önce kendine bakmayan bir kişi gelip beni eleştiremez. O zaman kapalıyım ve karşıdakine haddini bildiririm. Bir de kendi özelim ve ailem ile ilgili konularda kimse eleştiri falan yapamaz. Onun dışında aklı başında, tanıdığım ve beni eleştirecek kadar yeterli donanıma sahip olan birisinin sözlerine açığım.
Eleştirel olması için bilgili olması bir görüşe sahip olması içinde ağzının olması en azami miktarda gerekli. Ben beni daha iyiye götüren, birşeyler öğrenebileceğim ve bana değer veren, iyiliğimi isteyen insanların görüşüne açığım. Aksi takdirde ağzı olan herkesin bir görüşü eminim ki vardır fakat görüşü yapan kişi ne kadar bilgili bu tartışılır. Beni tanımayan, bilmeyen, neden burada olduğumu ne şartlarda bu hale geldiğimi bilmeyen, beni anlamayan, anlamaya çalışmayan, yargılayan samimiyet adı altında iki yüzlülüğe başvuran hiç kimseye beni eleştirmesi için fırsat vermem. Prensip gereği hepsini dinlerim. Fakat çok azıyla konuşurum😄
İnsanların yüzüne gülüp arkandan konuşmasından nefret ederim. Karşımdaki kişinin hatası varsa yüzüne söylerim. Bende dört dörtlük bir insan değilim sonuçta benimde bir hatam varsa yüzüme soylensin isterim ki onu düzeltelim. Niyet önemli biraz, kötü niyetle söylemediği sürece ve hakaret boyutunda olmadıysa hoşuma gider bu davranış.
Açığım biraz da olsa egomun törbülenmesine sebep oluyor ve aldığım olumsuz feedbacklerle kendimi geliştirebiliyorum. Eksik olduğum noktaları görüp, oralara yoğunlaşmamın en büyük yardımcısıdır.
Eleştirinin bir çizgisi olmalı. Çizgi aşılmadığı sürece eleştiriye açığımdır. Üslup bozuksa neyi eleştirdiğinin bir önemi olmaz. Her türlü tepki gösteririm.
Hiç durmadan eleştiren tipler vardır, onlar herşeyi çok iyi bildiklerini zanneder🙂 onlar hariç eleştiriye açığım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkesin dilinde eleştiri yapmaya övgü var. Ta ki ibreler kendisine yönelene dek. Öncelikle bu toplum eleştirinin ne demek olduğunu öğrenmeli. Eleştiri nedir? ne işe yarar? Nasıl yapılmalı? Eleştiri bir saldırı olayı değildir. Çok kapsamlıdır. Bir çokları ona negatif bir tanım ekler. Hayır! Olumlu yönleri bildirmek de eleştirinin kapsamında yer alan bir olgudur. . Usulünde yapıldıktan ve mevcut durum veya alana vakıf olunduktan sonra, eleştiri almayı severim...
Fazlasıyla açığım. Ancak bazen eleştiri değil sessizlik arıyorum. O anlarda ısrarla eleştiri alırsam istenmeyeni söyleyebiliyorum. Herkes eleştiri ve davranış dozunu orantılamalı.