* haberleri takip edeuruşu ten; = haberleri takip eden
* apolitik drcih ediyorum = apolik bir duruşu tercih ediyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kanımca cehalet bir politik dusunceler cercevesınce ideolojik saldırılara maruz kalan cahil insanlarımın başına geliyor bazı apolitik ler vardırki yoğurttan azı yanan sütü kaşıklar misalı apolitk oluyor . eywallah ama bilinçli bir insan her söylenene her okunana her verilen cağrışıma kanıpta ben o dusunceyı savunuyorum nben su dusunceyı savunuyorum dıyebılır sözum yok ki ben siyasetten nefret eden bir insanın ikincisi apolitik kimliği takınıp cahil damgası yemek bile daha akıl karı Türk milletinin tarihin e bakıldıgı zaman politik duzenın ne zamanlar bızm yasan tımıza gırdıgı politik dusunceler olmadan dunyaya nasıl hukmettıgıde acıkca bariz bi şekilde ortadır =) bizler apolitikal cahil insanlarız saygılar =)
Çoğunlukla cehalettendir.Ama bir kısmı kendilerine özgü nedenlerle takip etmezler.Mesela ben politika falan pek sevmem.Şuan ki politika durumu içler acısı.Siyasi liderler magazin programına çevirdiler miting alanını.O ona laf atıyor bu buna laf atıyor.İnsanları saçma sapan şeylerle oyalıyorlar.Bunun gibi gereksiz şeyler var ve yapacakları şeyi arka plandan yapıyorlar.Aslında benim ki geçici bir apolitiklik.Sürekli olarak apolitik bir insan tarafsız olan,ırk kabul etmeyen,milli duyguları olmayan,ne olacağı umurunda olmayan veya cahil insan olma ihtimali var.
Apolitik olmak bence kişisel bir şey ve birkaç sebebe bağlanamaz diy düşünüyorum. Çoğunlukla cehalet ve bilgisizlik ile ölçülse de bazen insanların hayata dair ne varsa bıktığı noktalarda apolitik olabilecekleri görüşündeyim. Özellikle çabalamış ama bir şeyleri değiştiremediğini ve sistemin çarklarının kusursuzca işlediğini gören insanlara politika yalan gelir. Aslında apolitik olma sebeplerini düzgün bir şekilde açıklayan her insan bana göre politikaya karışandan daha akıllıdır; çünkü politika genellikle insanların öyle gösterilse de yön veremediği bir kurumdur.
Siyasetin 's' nden anlamayan insanların düşüncelerini dışkılama yoluyla etrafa saçtığı günümüzde bu düşünceyi benimsemek kadar bilinçli bir şey yok diye düşünüyorum. Küçücük çocukların bile daha yakın geçmişlerini bilmeden birbirleriyle sidik yarışına girip savunduklarını bilmedikleri olayları yaymaya çalışmaları kadar saçma bir olay bu siyaset bu yüzden apolitik düşünce en temizidir çünkü bu siyaset silsilesi herkesin diline o kadar pelesenkki hepimiz birer yazar birer düşünür birer politikacı gibi konuşup kafa ütülüyoruz o yüzden tiksindirici konular.
Cevap
8Cevap
Türkiyedeki seçim sistemine bakınca apolitik olmak daha mantıklı geliyor. Çünkü var olan siyasi yapı içerisinde benim temsil edecek bir parti yada birey yok.
Öncelikle parti için demokrasi denilen şey yok. Parti liderleri delegeleri, delegeler parti liderlerini seçiyor. Yani lider kendini kim seçecekse onları seçiyor. Delegede tekrar seçilebilmek için lidere oy veriyor. Kısır döngü.
İkinci konu ise benim hangi millet vekillerini seçeceğime parti liderleri karar veriyor. Onların seçtiği adayları onların seçtiği sıra ile seçmek zorundayım. Aslında milletvekiili değil parti seçiyorum.
Üçüncü konu ise, Millet vekili aday adayı olmak için bile bir sürü para ödeniyor. Seçim kapmanyalarında cepleriden para harcayan milletvekilleri bu parayı nereden çıkarıyorlar.
Şİmdi bu sistem içinde politik olmanın ne anlamı var. Tüm partilerin ve milletvekillerinin tek amacı para musluklarını kontrol edip, kendi yandaşlarına çıkar sağlamak.
Kimse bizi düşünmüyor
özgür bir toplumda yasamak ıstıyorsak her tur dusunceye ve bakıs acısına hosgorulu olmalıyız dıyorum, herkesın kendı tercıhıdır sorgulamak yersızdır...
bu konularda sızızn kadar takıpcı oldugumu soyleyemem keske hekes oyle olabılse o zaman sorunsallar cozulurdu bır nebze ve sagduyu artar sessız toplum kalmayabılırdı belkı de...
sanırım sızden bıraz ders almalıyız bu konuda:))
yeterınce bılgı depolamıs olmalısınız kı sıyasette hep aynı seyler kendını tekrar edıyor zaten boyle kalmanız sızın yararınıza bence...
durmamak önemli olan, apolitik veya politik. yürüyelim, ilerleyelim, yol alalım artık. fuzuli politik safsatalar yavaşlatmasın bizi... hobaaa.. dağ başını duman almııış...
https://www.youtube.com/watch?v=bzzS72dNopcbirçok kişi bahsettiğin tarza yöneliyor.apolitikleşmiyor da siyasi olaylara artık alaycı bir şekilde yaklaşıyor . bazı şeylerin değişeceğine dair umutları ortadan kalktığı için kaygısız bir şekilde olayların gülünç yönelerini ele alıyolar .böyle davrandıklarında da sanki apolitikmiş gibi algılanıyorlar.
Bilinçli olarak ilgilenmemeyi tercih ediyorum .. .Bir aralar çok sarmıştım ,sinirlerim altüst olma durumuna geliyordu ..Sağlığım açısından vazgeçtim ilgilenmiyorum ..
Site'de bir çok soruda apolitik olduğumu belirttim.
Bana kalsa devlet düzeni, milletler ve ırkların yok edilmesi gerekli. Politik bir birey olmam bu düşünceme ters düşer...
Kanımca sen Apolitik değilsin. Sen bilinçli olarak gündemden uzak kalmayı seçmişsin. Bence apolitik olmak bir cahiliyet sonucudur.
Politikanın insanlığı bir yere götüreceğini düşünmediğimden öyle duruyorum ben de.
Bende apolitigim üniversite de gördüm solcu ya da sagcı arkadaşları ögrendikleri belli kavramları tekrarlayıp duruyorlar.
a politik heralde politik olmayan demekti.yani siyasetten uzak demek gibimsimi.
Sana katılıyorum kesinlikle:):)
Hep diyorum anarşi gelsin
Kınıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar