Hak etmeyen insanlara iyilik yaptın mı? Yaptığın iyilik sonucunda sana karşı nankörlük gelince ne hissettin? Şehvetle doğan toprağa döner, günahla doğan bana döner.. 🦁
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hak edenlerde hak etmeyenlerde oldu. Ama bilsem nankörlük yapacaklarını yinede yardım edermiydim, sorguluyorum şu an kendimi. Etmezdim büyük ihtimalle. Ama bazıları için gerçekten büyük pişmanlığım var. Yaşattıkları hayal kırıklıklarından sonra bin pişman ediyorlar insanı.
Merhabalar. Evet yaptığım iyiliği haketmeyen insanlar oldu. İyilik yaptığımla kaldım. Herkesin kendine göre teşekkür etme yöntemi var işte. Bana genelde kötülükle karşılık veriyorlar teşekkür olarak. Bende rica edip hayatıma bakıyorum.. Ne demişler iyilik yap denize at: haketmediler belki ama bu konuda başka bişey yapamam siler geçerim dert değil..
Oldu. İyilik değildi yaptığım. Değer vermek, önemsemek, vefa göstermekti. Aynı şeyleri karşı taraftan görebildim mi? Hayır. Karşındaki kişi "insan" olmayınca insani değerler de göremiyorsun. Hayatıma alacağım kişilerin mütevazı kişilikte insanlar olup olmadığına çok dikkat eder oldum artık.
Oldu evet. Ama yeni iyilikler yapmama mani değil bu. Sadece o kişiye yaptığım iyiliklere pişman ettirtir o kadar. Hakeden o kadar çok insan varken haketmeye yapmak üzmüştü beni. Sonradan anlıyor insan ama yapacak bişey yok.
hak etsın ya da etmesın yapmam gerekiği için yapmışımdır kışıler bılmez ama çoluğunun çouğunun boğazından geçiyor ben onu bilirim. ve ıyılık yapmaya devm edeım daa çok ıılık yaparım ıyılığımın nereye gıttığını bılır mutlu olurum. yaptığım hıcbır ıyılık boşa gitmemştir.
Yaptığım iyiliklerin sonunu düşünmem. Çünkü insanlar için iyilik yapmak yerine Yaradan adına iyilik yaptığımı düşünürüm. İyilik karşılık beklemez. Beklenti iyiliği gösteriştir.