Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Zamanın kıymetini bazen bilmiyorum. Anlayamıyor insan yaşarken harcadığın zamanın karşısındaki insana değip değmiyeceğini. Aslında sen ona en kıymetli şey olan zamanını veriyorsun, değer verip çok seviyorsun. O ise sana geride kocaman bir hayal kırıklığı bırakıyor. Sadece olan harcadığın zamana oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Zamanı nasıl kullandığı, insanın hayat kalitesini belirler. Çoğu insan zamanı heba ettiğinin farkında bile olmaz; çünkü hayat zamanı boşa harcatan tuzaklarla doludur. Cep telefonu ve tabletlerle oynadığı oyunlar, sosyal mecralarda geçirdiği fazla zaman; bir konuşmayı zamanında bitirememe, gereksiz telefonlar, gündemsiz ve fazla uzun toplantılar; sistemsizlik, dikkatini toplayamama, kararsızlık, erteleme huyu; aynı anda çok iş yapmaya çalışma, hayır diyememe gibi onlarca tuzak insanın zamanını çalar.
Zamanı iyi kullanan insanların en temel farkı, bu tuzaklara düşmemeleridir. Aslında insanların çoğunun esas sorunu zamansızlık değil, zamanı etkin kullanmayı bilmemeleridir.
İnsan harcadığı her türlü kaynağı geri kazanabilir ama bir tek zamanı geri getiremez. Çoğu insan bu yalın gerçeğin farkında olmadan yıllarını boşa harcar.
Merhabalar…🍩 Hayatımı yaşamaya çalıştığım her anda ; zaman o kadar hızlı akıyor ki; kıymetini bilmek gerektiğini düşünüyorum. Boş şeylere, değmeyecek insanlara ya da konulara takılıp; takıntı yapıp, anın tadını çıkarmayan insan çok. E peki geçen zaman. Elbette kıymetini biliyorum. Hayatım benim hayatım; hayallerim hedeflerim var. Geçirdiğim onca güzel an var. O geçen zamanın tadını çıkarıyorum. Güzel anlar biriktiriyorum. Çünkü bir daha gelmiyor o zamanlar. Arkama dönüp baktığımda bişeylere takılı kalmaktansa o an içimden nasıl geliyorsa güzel şekilde değerlendiriyorum. Üzülmek , stres yapmak, takılı kalmak negatif olmak için hayat kısa, zaman hızlı. Kıymetini bilip ona göre yaşamak daha anlamlı..
Zamanın kıymetini bilmek için her anı kuralına göre yaşamak lazım. Ve bunu başaran az sayıda insan olabilir. Kim bilir belki? Gerektiği gibi yaşıyorum, yetişebildiğim kadar.
Zamanında boş yere/ değersiz canlılara harcamislik var. Ama artık uslandim zamanımın her anını dolu dolu değerli Bir şekilde yaşıyor ve değerlendiriyorum.