Selam Gençlik 🦄🍀🍏⭐❤️ Kimsenin polisi, afadı aramadığı, herkesin sakince, anlayışla beklediği düzenli kayboluşlar, acaba insanın kendini bulması için temiz bir nefes şifasını sağlayabilir mi? Günümüzde her şey aşırı toplu taşıma. Issızlığı yaşayıp ruhsal ve zihinsel detox yapma imkânı giderek yitiyor, ne dersiniz Gençlik? İnzivanın ruhsal ve zihinsel bir arındırıcı etkisi vardır fakat buna kimsenin izni de tahammülü de yok... İlginç geldi. Cevaplarınızı bekliyorum merakla.
İnsanın kendini bulabilmek için kimsenin telaş etmediği düzenli kaybolmalara ihtiyacı var mıdır?
Değişik güzel bir soru sormuşsunuz tebrik ederim. Arada kaybolmaya veya inzivaya çekilmeye ihtiyacımız oluyor insanız sonuçta bunaldığımız sıkıldığımız zamanlar çok var ve bazen kendi kabuğumuza çekilmek isteriz. Bunu isterken çevremiz buna müsade etmez yanlış görürler bu başka yollara sapmayı ya da inzivaya çekilmeyi. Kafa dinlemek için aslında bu gerekli imkanım olsa bir süre kafamı dinlemek için başka yerlere gider zaman geçirirdim ama şu an bu mümkün değil.
4 yıldır tek başıma, şehirden uzak bir evde yaşıyorum. Arayan soran olmadığı için rahatım. İnsanın yakınları olunca kaybolması imkansız gibi bir şey hâline geliyor.
Bazen insanlar kalabalıktan kaçmak, kendini anlamak ve dinlenmek istiyor. Yalnız kalmak insana huzur veriyor. Kendini daha iyi tanıyorsun. Bazı şeylerin farkına bu süreçte varıyorsun. Eğer buna alışırsan eski koşuşturmacalara dönmek istemiyorsun.
Kendini bulmak istiyorsan, kendine vakit ayır. Kendini dinle, kendini tanı.
İnzivaya çekilmesi gerekir evet. İnsanların endişelenip endişelenmemesi ben kaybolduktan sonra umrumda olmuyor. Tek odaklandığım kendim ve iyi olmak. Zor oldu ama kendimi buldum. Çok çaba harcadım kendim için sonunda kazandım.
sadece kafasını toplaması gerekir.. bunu deniz kenarında ve doğal ortamda yapabilir..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Var olmaz mı.. Sessizlik, kendinle başbaşa kalmak ve sadece kendini dinlemek.. Bir an olsun uzaklaşmak.. Ama günümüzde bu oldukça zorlaşmaya başladı. Halbuki insanlara kendini dinlendirmek için fırsat verilmeli