Birine özenmek ve kıskanmak?

Merhabalar herkese,
bu zamana kadar pek kendimi begenen birisi değildim. yani aslında şu an 18 yaşındayım önceki seneler çocuktum her yıl büyüyor insan ama küçükken güzel değildim işte öyle diyeyim size :) hep özgüvensizdim yani. su an yeni yeni beğeniyorum kendimi, yüzüm oturuyor vs.
ve bir kızı çok kıskanıyorum, özeniyorum.
nasıl başladı derseniz. onun bir arkadaşıyla arkadaştım o kız hakkında "çok güzel bir kız " dedi daha sonra ben onla tanıştım ve bu takıntı başladı.
kıskanmam için bir sürü sebep var. kız hem güzel, hem maddi durumu iyi, babası onu tatillere götürüyor, istediği elbiseleri giyip fotoğraflar çekinip Instagrama atıyor. babasi bizim ev sahibimiz, bulunduğumuz küçük yere göre tanınan biri ve dedim ya maddi durumları gayet iyi. keşke onun yerinde olsaydım demekten kendimi alamıyorum. çok güzel bir ailenin tek çocuğuyum ama olmuyor yenemiyorum bu takıntıyi. keşke babam onun babası gibi olsa demekten de kendimi alamıyorum asla.
mesela onda olan şeyler bende de olmalı. benim boyum 1.70 o aşağı yukarı 1.55 ve ben neden uzunum diyorum. onun saçı açık kahve benimki siyah neden benimki koyu diyorum
Birine özenmek ve kıskanmak?