Burnum çirkin dudaklarım ince bütün olarak bakıldığında da çok güzel sayılmam normal bir şeyim işte herkesin beğeneceği biri değilim. Arada okulda arkadaşlarım konuşurken falan duyuyorum başkalarından konuşuyorlar işte o kızdan mı bahsediyorsun o kızın burnu da hatırlanmayacak gibi değil hiç güzel değildi, onun neresi tatlı ya burnu büyük onun tarzında konuşuyorlar. Bazen düşünüyorum aynı şeyleri benim için de düşünüyorlar mı diye moralim bozuluyor sonra. Zaten ergenlikte burnumun büyük olduğunu fark ettikten sonra bi şok geçirmiştim ve sürekli etrafımı incelemeye başladım herkesin burnuna bakıyordum çoğu insanın burnunun güzel olduğunu görünce de moralim bozuluyordu. Nasıl özgüvenli olabilirim bunları düşünmekten psikolojim bozulacak artık
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bence burnu büyük kadınlar daha iyi. bence sen takma kim seninle alay ediyorsa bil ki o sıkıntılıdır.
seni iyi hissettirmeyen saygı duymayan insanlarla fazla muhattap olma gerekirse hiç görme. şahsen bana yapılmış olsa alllahta ıslah etmesse sana versin derim. enerji vampirleri... bu tür eleştirilere maruz kadığınızda ben olsam hasunallah... içimden okurum. tepki göztermessen senin öz güvenine öz saygına pisikolojine giderek sinmeye başlar. hatta toplum içerisinde alay etemeler bile yer alır... sonra a sosyal içine kapanık biri olup çıkma ihtimali var. bir an önce dur demeli.
Zamanın birinde bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.
Gerçekten seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyulabiliyormuş:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!''
Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:
"Zavallılar! hiçbir zaman başaramayacaklar!"
Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş;
"Bu işi nasıl başardın?" diye.
Kurbağa cevap vermemiş.. Bir daha sormuşlar.. Yine cevap vermemiş.. O anda farkına varmışlar ki; kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
Siz de hayallerinizi gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır kalın.
Olumsuz düşünen insanları duymayın!..
bence burnunuzla aksine övünmelisiniz... çünkü büyük burunlu insanlar karakter analizlerinde daha iyiler.
önce öz güveninisi öz saygınızı pisikolojinizi koruyup. hatta var olan pisikoloji ve öz güveni dahada nasıl artırabirim. ona bakın. unutmayın fazla eleştiri gizli hayranlıktır.
belki sizin iyi biri olduğunuzu hazmedemiyor olabilirler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Öncelikle güzellik görecelidir bunu unutma ayrıca kimse kimseyi dış görünüşüyle yargılayamaz. Güzellik her şey değil. Herkes kendisine göredir. Kendini ne olursa olsun sevip benimsemelisin, hatalarınla barışık olmalısın, hata yapmaktan korkmamalısın. Herkesin bir beğeneni vardır. Sonsuz evrende sonsuz ihtimal vardır.
00 Yorumla
- +1 yıl
Sorun ne biliyor musun? Senin aslında güzel olman ve kendini ülkedeki güzellik denilen algıya göre eleştirmen. Yapma bunu kendine. Sağlıklısın çok şükür. İnsanların ne dertleri var bi bilsen.. Kiminin gözü yok kiminin osu busu.. Kendine bu kadar eziyet etme. Ölene kadar yanında olacak tek kişi kendin çünkü. Şimdi aynanın karşısına geç ve kirpiklerinin kaşlarının ne kadar da özenle yaratıldığının farkına var. Güzel olmak değil mesele, güzel görmek. Kendine bu kadar acımasız davranma) Aynı şeyleri ben de yaşadım. Aklım basıma cok gec geldi. Beni kimse de doğru yola itmedi. Yolumu kendim buldum. Yolun sonunda da karşılaştığım aynaya ağlaya ağlaya sarıldım. Biliyor musun kendimi güzel bulmaya başladığımdan beri de güzelleştim. Yürüşüme bile bi özgüven geldi. Üstelik birçok kişiden de güzel olduğumu duyuyordum fakat buna rağmen tuhaf bi kötü enerjiye düşmüştüm. Kendimi ikna edemiyordum. Şimdi ise gayet iyiyim. Çünkü içimde bana düşman olan Yaren'den kaçmak yerine, onun beni kötü hissettirmesine ve beni buna ikna etmesine müsade etmeyip, onu bi masada buluşmaya ikna ettim. Geldi.. konuştuk. Birçok şeyi belki çözemedik tek seferde. Ama yine davet ettim yine geldi. Ve yine ve yine.. Çağır sen de onu. Barışma teklifi et.:) Davetine kulak verecektir mutlaka
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17Cevap
- +1 yıl
Sosyal medyayı aşırı kullanmanın problemlerini yaşıyorsun! Kimse mükemmel değildir! Güzel yanların olacak kusurlu yanların olacak bence bir insan kusurlu yanlariylada güzeldir! Sadece dış görünüş önemli değil bence. Yoksa herkes o estetikli kişileri severdi. Bi insanın konuşma, ses tonu, huyları, gülüşü neşesi de benim için önemli. Dış görünüş o kadar da önemli değil!
00 Yorumla İnan dediklerinin aynısı benim içinde geçerli burnum ergenlik zamanlarında baya büyüdü çok büyük bi burna sahibim sana tavsiyem bakımlı ol biraz bakım dediğim diş fırçalama dedorant gibi şeyler yani kısaca herkesin yapması gereken şeyler insanlar ile muhabbet kur derim içine kapanma nerde ne yapacağını bil ağır başlı ol derim senin için o şeyleri diyenler istedikleri kadar güzel olsunlar nerde ne yapacağını bilmeyen tipler olduklarına adım kadar eminim vakit varsa spor falan yap onun dışında yaş kaç bilmiyorum lisede isen çok takma akışına bırak daha zaman var o kadar üstüne gitme sonuçta güzellik görecelidir bir insanı sadece tıp ile değil adabin davranışların vücudun ve konuşman ile bile hayran bırakabilirsin kendine
00 YorumlaSen çok güzelsin hepimiz güzel yakışıklıyız çirkin diye bir şey yok kendine bakmamışsin özen gostermemissin hijyen tarz kaş saç vs bakımlar yapabilirsin bunu baslayarak özgüvenli oluyorsun çünkü hayal kurdun kendine inancın olur
00 Yorumla- +1 yıl
Şöyle düşün eğer çirkinsen bunun bir şeyin fedarlığıdır ya bilmediğin bir yeteneğin ya da burnuna çirkin olmasına değecek bir gelecek yaşayaycaksın yani sorun etme eğer insanların söylediklerine takılıyorsan bence o kadar aşağılık yaratıkların söylediklerine takılmak asıl sorun.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
evet genelde şanslı biriyim işlerim rast gider genel anlamda 😅
- +1 yıl
Kendini güzelim diye değil iyiyim diyerek özgüven sağlıyabilirsin mesela kendine kötü demeyi birakman lazım sonra hayatına bak ve daha da kotu olmadiğina dua et çünkü senden dah cirkinleri de vardır onlara bakarak kendi bakimoni yaparak biseyler başararak kendini daha iyi hissedebilirsin bu benim hep yaptiim şeyler bende ozguvensizdim ama şu an motivasyonun yuksek
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sen bu şekilde özgüven depoladığını falan mi sanıyorsun bana senden daha çirkinleri de vardır demek ne ya basbayağı çirkinsin demek istiyorsun bana sonra da kendi bakımını yaparak kendini daha iyi hissedebilirsin diyerek karşıdaki insana özgüven depolayamazsın maalesef ama yine de sağ ol görüşün için
Bu tamamen senin elinde yani aslında sen öyle düşündügün için beyninde sürekli kurdugun tekrarladıgın için oluyor tam tersini düşün kimse güzel demesede sen kendini begeniyorsan tamamadir ve kendi bakımına dikkat et iyi kiyafetler giyin tarz yap hem herkes dort dörtlük degildir onların öyle demesiyle sen öyle olmuyorsun
00 Yorumlaİnsanların kalplerine bakmayı henüz öğrenenemişler, maddesel ve yüzeyseller. Bir insanı güzelleştiren davranışlarıdır, güzel davranan insan, güzel de görünür. Sen de insanları kişilikleriyle değerlendir. Ayrıca da ergenlik döneminde burnun büyük görünmesi normaldir, zaman içinde oturacaktır, kafaya takma hayatını yaşa zaman geçiyor👍😊
00 YorumlaSenin çoook güzel olduğunu kalbinden hissedecek prens karşına çıkınca her şey normale döner merak etme.
00 Yorumla- +1 yıl
Konusarak farklinhis sohbet kafa dengininsanlarla tanisip yeni seyler bilgiler ogrenerek kendini g elistirirsin
00 Yorumla Herkesin farkli guzellikleri vardir sen kendinde guzel olan seyleri dusun burun onemli degil ilerde estetik yaptirirsin
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Estetik istemiyorum günah olduğu için
- Soran+1 yıl
Güzel olan yanlarım var aslında sarışın mavi gözlüyüm ama o bile beni tatmin etmiyor bu kez de saç renginin göz renginin bi önemi yok yüz hatların güzel değilse bi halt olamazsın diyorlar benim için değil de sanaldan öyle şeyler okudum.
- +1 yıl
Estetiğin günah olduğuna inanıyorsan (?) seni yaratan yaratıcının sana vermiş olduğu biçimden nasıl şikayetçi olabilirsin ! Beli yaşlarda herkes belli birtakım özgüven problemleri yaşar. Bunu belli seviyenin üzerinde kişiselleştirmemen gerekir. İlla nasıl özgüven sahibi olabilirim? sorusuna yanıt arıyorsan, kendini tanıdıkça bunun cevabını kendin bulacaksın. Ne yazık ki insana dair verilen hap bilgilerin neredeyse bütünü yanlış. Doğru cevap kendinde gizli.
Bazi sanat tablolari da güzel degil ama beğenip alan cikiyor tamamen kendini pazarlaman ile ilgili
00 YorumlaHayatta tipten daha önemli bir şey vardır o da jaka. Tarz giyinirsin bakımlı olursun duruşun bakışın olur tipe bakmaz kimse. Ayrıca burun ameliyatı denen bir şey var her şey sen de bitiyor sen kendine inanmazsan güzel bulmazsan başkası neden bulsun.
00 Yorumla- +1 yıl
Knk kendini beğenmiyorsun neden biliyor musun? İnsanların ne dediklerini umursuyorsun , umursama Sal gitsin hayat kimseyi kendini beğendirmek zorunda olacağın kadar güzel değil.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
belkide burnun herkese kötü gelmiyordur sen onlara takma
00 Yorumla - +1 yıl
Güzel giyin saçını güzel modeller yap kendini güzel görünce özgüven artışı oluyor kendimden biliyorum
00 Yorumla Olabilir sende kendine göre bir insansın. Hayatına işine gücüne bak olgunlaştıkça güzelleşir insan.
00 Yorumla- +1 yıl
Hersey dış görünüş değildir bir insanın bakışını gülüşünü samimiyetini seversin
00 Yorumla - +1 yıl
Aynı şekil bendede var sorun etme geçicek ilaç aldım ben başarılar ❤️
00 Yorumla - +1 yıl
Güzel olduğunu düşünürsen sen güzelsin
00 Yorumla - +1 yıl
seksi ve havalı giyin gör özgüveni
00 Yorumla Birgünde bile bu sorunu aşabilirsin aslında
00 YorumlaBaşkalarının ne dediklerini duymayarak.
00 Yorumlatakılı kalma
00 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel biri olduğunu eminim
00 Yorumla Hayır diyerek
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sevgili okuyucu,
Öz güven, sonradan kazanılması mümkün bir şeydir.
Gerek aile tutumlarımız gerek yetiştiğimiz çevremiz gerekse genetik özelliklerimiz özgüvenimizi etkiler. Örneğin; sürekli eleştirel, takdir görmediğiniz ve baskı uygulanan bir ailede yetiştiyseniz özgüveniniz zedelenecektir. Sebebi her ne olursa olsun bunu kazanmak biraz çabayla mümkün.
1. Kendini koşulsuz kabul
Carl Rogers, Kendimi olduğum gibi kabul ettiğimde değişiyorum. Der. İnsanın kendisini değiştirebilmesi için önce kendini, koşullarını farketmesi ve bunları kabul etmesi gerekir. Aksi halde insan kendiyle savaşır ve bu savaşın kaybedeni ise yine kendisi olur.
2. Yargılayıcı iç ses yerine olumlu bir iç ses oluşturmak
İçimizde bizi yargılayan, sürekli yetersiz hissettiren sesleri farketmek ve bunların yerine olumlu cümleler kullanarak. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde özgüveniniz artacaktır.
‘’Bende yanlıştan çok doğru var.‘’ cümlesini hayatınızda bir ilke haline getirmek.
3. Dış görüşünüze, bakımınıza önem vermek
İnsanın iç dünyası dış dünyasına yansır. Bu sebeple iç çamaşırınızdan dış kıyafetinize kadar temiz, bakımlı, size yakışan giysiler giymek, bakım yapmak da yine özgüveninizi arttırır.
4. Dik oturmak
Biz fark etmesek de duruşumuz, oturuşumuz dahi özgüven için çok önemlidir. Dik oturmaya, dik durmaya özen gösterin.
5. Bir amaç edinmek
Hayatı değerli kılan şey amaçlarımızdır. İnsan hayatta var hissedebildiği, hayata bir şeyler katabildiği sürece mutlu ve özgüvenli olur. Bu amacı henüz bulamadıysanız size önerim olabildiğince çok deneyim sahibi olmanızdır. Her deneyim size kendinizden haber verir, kendinizi ve hayatta sizin için nelerin önemli olduğunu bu şekilde daha iyi anlarsınız.
Mükemmeliyetçilik tuzağına düşmeyin. Mükemmeliyetçi insanlar çoğunlukla olamayacak hedefler seçerler ve bunu yapamadıklarında ise kendilerini işe yaramaz görüp hiçbir işi yapmak istemezler veya sürekli ertelerler. Bu sebeple ‘’yeterince iyi olmak’’ kavramını hayatınıza yerleştirin.