Bu konu oldukça düşündürücü bence. Bakış açısı da etkili, ailede etkili, ekonomik durumda etkili..
Etken çok. Genel olarak dünyaya bakınca, dünya çöplük gibi. Gerçekten yaşanılası yer değil. Savaşlar, hastalıklar, açlıktan ölenler, adaletsizlik.. ama en önemlisi insanlığını kaybetmiş insanlarla dolu çevre. Dünyayı çöplüğe çevirenlerde bu kişiler zaten. Çocuğumun bu pisliklerle yüzyüze gelmesini ister miydim? Açıkcası istemem. Ama çocuk sahibi olunmak isteniyorsa da çocuğu hayata karşı çok iyi hazırlamak lazım. Herşeyin toz pembe olmadığını kendisini sürekli koruması gerektiğini bilmesi lazım. Bilgi güçtür, bunun öğretilmesi lazım. Asgari maaş alıp 5 çocuk bakan aileleri de hiç anlamam bu tamamen cahillik ve bilinçsizlik. O tür çocuklardan hayata ne katmaları beklenir hiç bilemiyorum.. her neyse, gerçekten güçlü ve donanımlı çocuk yetiştirebileceklerine inananlar varsa çocuk sahibi olsunlar, buna inanmıyorlarsa eğer dünyada gerizekalı insan sayısı yeterince fazla, bir tane daha eklemeye gerek yok.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
öncelikle bakış açını çok pesimist bulduğumu söylemeden edemiycem. her yeni doğan bir çocuğun dünyayı güzelleştirme, senin beğenmediğin dünyayı belki de daha iyi bir hale getirme potansiyeli var..
çocuğun karakteri doğrudan aile yapısıyla ilgili bence, sen onu düzgün yetiştirirsen, zorluklarda arkasında olup ona destek olursan, belki de o sana çektiğin sıkıntıların hepsini gün gelecek sana unutturacak nerden bilebilirsin ki.. Allah tüm isteyenlere hayırlı evlatlar versin :)4915 Yorumla- +1 yıl
Bence de bu fikriniz yanlış. Tamam çocuğun karakterini ailesi belirler ama toplum da şekillendirir. Mesela her ne kadar küfür etmemeyi çocuğunuza öğretsenizde çocuk dışarı arkadaş çevresine katılınca küfür ögrenir ve küfür eder. Bu böyle o yüzden bence bu dünyada çocuk yetiştirmek çok zor.
- +1 yıl
Malesef arkadaşların dediği doğru toplum gittikçe kötü hale geliyor aile bunun neresinde dersek gerçekten zorlu bir snav eğer çocuğunuza disiplini elden bırakmamayı öğretirseniz önce her ne ortamda olursa olsun siizn öğrettiğiniz disiplinin içerisinden çıkmıyacak diye tahmin ediyorum çocuklar ailelerine bağlıdır , ailelerini severler ama o yaştaki çocuk çok meraklı oldugu için herşeyi denemeden öğrenmedne edemez çocuk ne kadar sıkı iyi ahlaklı iyi disiplinli eğitilirse o kadar iyi ve cocugunuzu camilere gönderin, yazın kuran kursları oluyor camilerde oralara yazdırın küçük yaşta nelerin olup bittiğini anlatın, kur'anı öğrensin edebi ahlakı öğrenen insan kolay kolay değişmez..
- +1 yıl
Boyle konusuyorsun yalniz sence hersey aile mi? Cocuk yetistirmek artik aile yapisina degil cevreye bakiyor artik kimsenin icini gormek mumkun degil. Ben ne iyi aile kizlari biliyorum evinde melek disarda seytan. Evinde elini giremezsin disarda kapadigi yeri bulamazsin. Bu yuzden aile degil imam hatipte herseyin en iyisini ogrenmis kizlari biliyorum ben simdi hangi erkegin altinda belli degil yapmayin korkuyorum iste bu dunyada saygi yok bu dunya cinsellik ustune kurulmus bir utopya hepsi bu.
- +1 yıl
çok güzel yazmışsın @sultan21 yorumlara takılma hepsi sırf muhalefet olsun diye yazmış yok korkuyorlarmış yok dünya kötüymüş :D herkes ister sevdiği insandan bir çocuğu olsun kendinden bir parça olsun evledi olsun kimse yaşlanınca yapayalnız ölmek istemez gerisi boş laf
- +1 yıl
@sultan21 yorumun için seni tebrik ediyorum. O kadar güzel bir pencereden bakmışsın ki kutluyorum seni. Ne demek istediğini anlayan anladı zaten :) Güzel ahlakı ve doğru yetiştirmeyi küçükken gidilen kur'an kursuna bağlayanlar, imam hatip liselerinden geçtiğini sananlar için bu söylediklerinin bir şey ifade etmemesi oldukça normal :) Tekrardan tebrik ediyorum :)
- +1 yıl
Sen "çocuk dünyayı güzelleştirsin." diye mi çocuk yaparsın, yoksa bu halihazırda istediğin çocuğa geçerli bir neden arayışının bir sonucu mu? @sultan21
Kendinize ve özellikle de çocuğunuza karşı samimi olun. Bir de hiç bir çocuk "Dünyayı kurtarmak için." doğurulmayı kabul etmez. Hatta bunu kendisine itiraf ederseniz "deli" olmakla suçlanırsınız. - +1 yıl
@Anchyralı kimse dünyayı kurtarsın diye çocuk yapacak değil ne kadar da ütopik konuşmuşsun..
@Gizemks beni anladığın için gerçekten çok mutlu oldum teşekkür ederim :)
@Doğrubiryolvar çok doğru söylemişsin, herkes bu dünyaya kendinden bir parça getirmek ister..
@crazzyman unutma ki sende bu dünyaya cinsellik sonucu geldin.. dünyaya geliş amacın bu, Allah seni yeni nesiller üretesin diye yaratmış. senin o bahsettiğin içeride farklı dışarıda farklı insanlar bu dünyada hep var olacaklar evet ama bu insanların kendini yetiştirme biçimi, dünyada her cins insan var diye, her yeni gelen de cins olmayacak ya?
@UykusuzGnc evet toplumlar gittikçe değişiyor haklısınız, bazı konuların küçükken aşılanması gerektiği konusunda da haklısınız, tabii ki sadece Kur'an kursuna göndermekle de iş bitmiyor, müslümanım diye geçinip, - harama göz diken - zina eden - şirk koşanı bile var, özünde müslümanlıktan ziyade insanlık olması gerektiği kanaatindeyim. - +1 yıl
@sakınsevme küfür etme örneğini vermişsiniz, hepimiz küçükken sokaklarda duyduğumuz küfürleri ettik evet ama kimi aile hadi koçum amcana bir s*ktir çek derken kimileri de yaptığın çok ayıp ve yanlış olduğunu söylediler, bu çocuklar büyüdüklerinde küfür edip etmemeyi kendileri seçtiler..
arkadaşlar genel olarak şunu söylemek istiyorum, tabii ki toplumun da yeni nesillerin üzerinde etkisi yadsınamaz, ama toplum kötü diye de yeni nesillerden vazgeçemeyiz. hali hazırda hala aramızdan ahlak timsali insanlar, alimler, bilginler, hocalar, sanatçılar, usta edebiyatçılar çıkmakta.. - +1 yıl
@sultan21 çok doğru söylemişsin anlayan anlar zaten. Aile nasıl bir yapıya sahipse çocukda karakterinin %85 ailen alır ve diğerlerini toplumdan kendinde alır dediğin gibi Rabbim herkese hayırlı sağlıklı salihler nasip eder inşAllah bizlerede 🙏 :)
- +1 yıl
@sultan21 E dünyayı değiştirsin diye değil, senin dünyanı değiştirsin diye çocuk yaptın diyelim. Bencilce değil mi? Hem bir şekilde çocuk yaşamdan çok rahatsız oldu -ki bu her insanın kaçınılmazlığı-, sonra çocuk bu dünyada olma nedenini sordu. "Beni niye getirdiniz bu dünyaya!" diye çıkıştı. O zaman da tüm senin gibilerin yaptığı gibi, suçu leyleklerin üzerine mi atacaksın, yoksa "Benim dünyamı daha iyi bir yer haline getir diye doğurdum" mu diyeceksin?
- +1 yıl
@Anchyralı ben bugüne kadar anneme babama "beni neden bu dünyaya getirdiniz" diye sormadım, çıkışmadım çünkü beni dünyaya getiren öncelikle Allah. ben anama babama sormadıysam çocuklarım da bana sormaz, sorarlarsa da senin dünyaya gelmene karar veren ben değilim, ben sadece seni istedim ama seni bana Allah verdi derim, çocuğuma gerekli sevgiyi verdikten sonra böyle bir soruyla karşılaşacağımı düşünmüyorum. çocuk yapmak bencilce olmaktan o kadar uzak ki ikisini aynı cümle içinde kullanmak bile saçma. bencil olan insan çocuk yapmaz kendi için yaşar kendi için çalışır kendi için ölür. çocuk sahibi insanlara bir bak bakalım, anne baba neredeyse kalan bütün hayatlarını çocukları için çalışıp didinerek geçirir. istisnalar her zaman her konuda vardır.
- +1 yıl
@sultan21
Yahu ilgi, sevgi vermek neyine yeter bir insanin? Ozellikle de paranin en buyuk deger oldugu ve parasi olmayanlarin rezil oldugu bir dunyada? Opucukle karin mi duyar?
Cocuga "Allah seni getirdi" diyeceksin. O da sana diyecek ki "Sen istemeseydin, sevismeseydin Allah beni getirmeyecekti. Sucu niye Allah'in ustune atiyorsun?" derse ne diyeceksin?
İyi kotu zeki bir evlat edinirsen bunlari yemez. Bir de o zeki cocuk insan dogasi ve ureme icgudusune dair bir seyler ogrenirse senin zirvalarini da ciddiye almaz. Sana cok siradan ve mumkunse aptal bir evlat lazim. En azindan varolusunu sorgulamamali ve mumkunse dunyayi senin icin "daha iyi bir yer" haline getirmek icin elinden geleni yapmali.
Getiririm. Getireceğim de. ALLAH nasip ederse sonuna kadar aslan gibi babalık, dostluk ve arkadaşlık yapacağım. Eşimde anneliğini arkadaşlığını dostluğunu yapacak belki geçmişimizde bizim yetiştirilişimizde eksiklik olabilir veya ailemizin bireyleri yanlış yetiştirilmiş olabilir. Önemli olan bu eksiklikleri farkedip doğru yetiştirmeye yönelecek rehber edinmek ve bunlar üzerinde düşünmek lazım. İstemediğim şekilde yetiştirildim diye sebebini dünyaya bağlayıp ne kendi hayatımı zindan ederim ne de eşimin. Biz başarabiliriz. Bu vatana iyi bir vatandaş olup iyi bireyler yetiştirip destek çıkabiliriz. Önemli olan doğru altyapı. Yeter ki korkmayalım veya sebeplerin arkasına sığınmayalım.
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim insan ile evlendiğimde elbette niye olmasın? İkimiz de karakter olarak çocuk düşkünüyüzdür zaten. Onun da kardeşi var 1.5 yaşında genelde onunla ilgilenir. Evlendiğimizde elbette çocuk getirmek isteriz dünyaya ve elbette Dünya'da yaşamayı öğretebiliriz. Eğer öğretebileceğine güvenmiyorsan çocuk yapmayacaksın. Bu kadar basit. Herkes çocuk yapmak ister. Ama kimse öğretmek istemez gibi düşün. Kısa yoldan. Ama herkes çocuğunun iyi olmasını istiyor. Bu olmuyor. Bu yüzden sevdiğimle birlikte hem çocuk getirmek hem de ona hayatı öğretmeyi elbette isteriz :)
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
289Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Evet isterim...
Bu dünya yüz yıl öncede aynıydı bin yıl öncede... Şuandan önce açlık, savaş, hırsızlık, haksızlık vs yok sananlar çok yanılıyor... Bu kavramlar son yüzyılda ortaya çıkmadı binlerce yıldır var.
O yüzden o dünyada bu dünyada bilmem nasıl dünyaya elbette isterim... İnsan kendini iki şekilde devam ettirebilir çoğalarak yani üreyerek çocuk yaparak veyahut kalıcı eserler bırakarak... Ben ikisini de yapmak isterim.
Ayrıca kendi çocuğunun olmasının ona bakmanın onu seyretmenin büyütmenin hissettirdiği şeyi hissettirebilen başka hiçbir şey yok.11 Yorumlagetirmek ısterdım dunya hep aynı kalacak gecmıste de kotulukler vardı kötuluk hep olacak sadece zaman ıcınde değişimler yasandıgı ve teknolojı gelıstıgı ıcın kötuluk faklı bır boyut kazanıyor kı bızım anne babamızda zamanında ne darbeler görmustur belkı dedelerımız ya da kurtulus savasını gören soylarımız onlar eger ben cocuk yapmıyorum bu dunya da nasıl bır dunyaymıs deselerdı soyumuz nerdeydı bız nerdeydık suanda evet cocuk yapmak ısterım ama bılınclı bır sekılde olgun bır sekılde dusunerek yapmak ısterım Türk oldugum ıcın Türk bir çocugum olacak bunu cok ısterım soyumuzun devamı benım ıcın cok önemlı tıpkı soylarımızdan asil kanımızdan geldıgı gıbı bu dusunce bende var ki hiç birinsan cocuguna zarar eglsın dıye buyutmez ama zamanı gelınce Bizim için gelecek için ne kanlar dokulmus ben hem kan dokmuyorum bırde cocuk yapmıyoorum ee bunun adı tam bır bencıllık
20 Yorumla
+1 yılKendim gibi bir evlat büyütmek zor olsa gerek. Babamla annemin işi gerçekten çok zor ama onların bana sarfettiği emeği görünce demekki her ne kadar sıkıntı çekilsede çocuğunu büyütmenin de ayrı bir lezzeti var.
Evet istiyorum. Kızım ve oğlum olsun, hatta olursa kızlarım ve oğullarım da olabilir. Bildiğim her şeyi onlara aktarayım. Onların yetişmesine katkıda bulanayım istiyorum. Şu hayatta ellerine dikenler batıpta kanadığı zaman onların yanlarında olabilmek istiyorum ve en önemlisi onlara gerçek bir "baba" olabilmek istiyorum. Aynı zamanda "baba" olmaya çalışırken babacan da bir arkadaş olmak istiyorum...
Evet dünya türlü türlü zorlukları içinde bulunduruyor ama bunca zorluğu içinde bulundururken kesinlikle bazı güzel lezzetleri de yanında getiriyor. Şüphesiz bu lezzetlerden biri de insanın kendi yuvasını kurabilmesidir.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 380 cevap paylaştı. Kesinlikle evet anne olmayı çok isterdim.
Tabii her şeyin sağlıklısı ancak benim gönlümden hep erkek çocuk geçmiştir :) Ona iyi bir baba bulacağıma eminim asfsda çünkü her şeyi iyice düşünür, ona göre davranırım. Partnerim iyi bir eş olabilir, ancak iyi bir baba olamayacak gibiyse nonono.32 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSistemde takır takır çalışan sıradan bir dişli üreteceğim ve bunun için kendimi harcayacağım?
... ve bu kadar emeğime rağmen, çocukcağızımın güç bela verdiği hayatta kalma savaşına şahit olacağım?
Asla ve katiyyen!
Hele ki bu denyo ülkede!
Sevdikleri acıtırmış ya insani hani..
Onun gibi bir şey işte bu da..
Hiç olmasın..
Ne benim içim acısın, ne de onun..11 Yorumla Çocukları severim ama, ne kadar iyi yetiştirirsem yetiştireyim, ne kadar yaşamayı öğretirsem öğreteyim,
gittikçe b*ka saran bu dünya'ya çocuk getirmenin, çocuğa yazık etmek olduğunu düşünüyorum.
Mars'a çocuk getirmek desen, hadi neyse de, Dünya'ya çocuk getirmek, cık olmaz, şimdilik düşünmüyorum.
Zaten tek başına da olmuyor. :D
@eynammmm12 YorumlaTürkiye'de yaşadığımız için çocuk istemezdim. Türkiye, Arap ülkeleri Çin , Uzakdoğu (Japonya hariç) ve Afrika kıtasında çocuk yapmak, Çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür zaten. Yapacaksam Dünyanın modern tarafında yapardım, oda yeterince maddi durumum ve çocukla ilgilenecek zamanım varsa.
20 Yorumla
+1 yılGetiricm tabi hayat acımasız falan değil. Bakış açısı tamamen açlar var ölen çocuklarr.. Ama hayat çok güzel. Annemi kaybetsem bin kere aldatılsam yalnızda kalsam oyle olacak çunku guçlu bir insanım ve çocupumuda oyle buyutucm. Burada yaşamanın ne buyuk bir nimet olduğunu farkederek buyuyecek
20 YorumlaÖncelikle sorun çok mantıklı ve güzel bence pesimist bakmakta fayda çocuk ilk önce ailenin sonra çevrenin bir ürünüdür ama güzel bi. yuvada bakabilecegin kadar çocuk ne yapmayasın herseyde olduğu gibi bu da senin elinde doğru esasevgi saygı olan bir yuva çocuk ne kadar çevreden etkilenebilir ilgi ve Şevkat bence bence herşey snin elinde seçimler önemli sadece bunu fark etmek önemli ;)
10 Yorumlaİsterim tabi neden istemeyeyim , şartlar kötü , yaşadığım yerde ülkede sevmediğim birçok gelişme oluyor ve olası çocuğumun geliceğinde ne kadar olumlu katkıda olabilirim , istediğim desteği verebilecekmiyim? Vs..
Ama hayat böyle , hiçbir zaman herşey tastamam olmaz.
Çocuk güzel bir ailen varsa , hayatın tadıdır bence , emeğini aktarabileceğin hayata farklı yanlardan bakmanı sağlayacak bir hediye :)10 Yorumlaİnanır mısın yaşadığım onca hayal kırıklıkları ve haksızlıklara rağmen yaş ilerledikçe belki de olgunlaştıkça diyeyim, dünyaya bir nefes katmak sanki tüm kötülükleri yenecekmiş hissi barındırıyor umut veriyor...
11 Yorumla
+1 yılŞubdünuada çocuk yapılmaz diye birşey yok.. yetiştirmeyi bildikten sonra hiç problem yok. anne babalar doğurup sadece cebine para koyuyor sokağa salıyor. çocuk hırsız, gasp veya uyuşturucu gibi şeylere yöneliyor. kız ise kaşarlık peşinde koşturuyor ve arsız oluyor. anne babanın çocuk tutumu çok önemli gerekli sevgi ve saygı öğretildiği takdirde hiç bişey olmaz. çocukların arada kulağının sıkılması , şımartılmaması taraftarıyım :) evlenip geniş bir aile kurmak istiyorummm
10 Yorumla
+1 yılBaba olma duygusunu tatmak için ve eşime annelik duygusunu tattıran kişi olmak için evet isterdim. Ama realist olmak gerekirse dünya şartları pek uygun değil. Dünyanın çektiği su sıkıntısından mı gireyim yoksa çocuğun kötü alışkanlıklara düşme tehlikesinden mi gireyim sen karar ver. Bir de çocuğun anne babaya zıt düşme tehlikesi var orası çok düşündürür işte..
10 YorumlaDünyaya acımasız olarak bakarsanız oda size acımasız her yönünü gösterir.. tayland da su basmış bir evde bir kaptan elleriyle bir lokma ekmek yiyen çok mutlu insanlar gördüm. 30 milyon dolarlık servetiyle intihar edenide okudum.. şimdi acımasız olan nedir? cevabı çok zor... nasihatim yok. çocuğum var... benimle birlikte kaldıkları süre içerisinde eğitim güvenlik benim sorumluluğumda elimden geldiğince destek olacağım. sonrası onların kendi vereceği kararlara bağlı..
10 Yorumla
+1 yıl22 Yorumla- +1 yıl
:.**
size cem gelinoğlunun cevabını veriyorum daha net olsun :D
v.cdn.vine.co/.../...XuZgww6GNw9lwKbGKETHPjNju.mp410 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. çocuk evlilik sorumluluk alabilcek evliligi kaldırabilecek kişiler evlenip çocuk sahibi olmalılar benim düşüncem ortalık okadar bozulduki insanların kafası başka çalışıyor artık böyle kirli duygulara sahip bir ortama bir tane çocuk mantıklı fazlası olmamalı...
10 Yorumla
+1 yılBu dünyaya Benjamin Button filmindeki gibi gelmek isterdim..
Doğarken yaşlı, zaman geçtikçe gençleşmek falan güzel olurdu diye düşünüyorum..21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 839 cevap paylaştı. ben kesinlikle istemiyorum. bir yandan afrikada filistinde bebeklerin basina bombalar dusecek acliktan olecekler diger yandan benim cocugum bolluk bereket icinde yasayacak eee adalet nerde? kesinlikle karsiyim yazik bu dunya artik cocuklar icin cook kirli
10 YorumlaNe var ki dünyada? Neden halinize şürkertmiyoruz anlamıyorum. Benim etrafımdaki kişiler boyuna doğuruyor. Demek ki dünyanın çivisi daha çıkmamış. Tv. İnternetten haberleri dinleme veya okuma herşey yoluna girer. Bence çok karamsar bir bakış açısı. şu an eşim eğitimini tamamlıyor. Ben istiyorum bir çocuk. İnşallah Allah nasip eder.
10 YorumlaBu devirde anne baba olmak maddiyata bağlı şu an yeni evli çiftlerin bir çoğu maddi durumu yeterlı olmadıgına ınandıgı ıcın cocuk yapmıyor bir nevi haklılarda evliliği monotona bağlamış kişiler anne baba olmayı tercih ediyor eşler birbirine baglanıyor hayatta sewerek uğraşıcak birşeyleri oluyor Allah herkeze nasip etsin bakım gücünü ve evladı :))
10 YorumlaMaddi durumum o çocuğu gariban hayatı yaşatacak durumda ise çocuk yapmam. yoksa 5 dakkalık zevk uğuruna nice hayatlar sönüyor :)) ha bide manevi yönü var insan çocuk yapıp yetiştirecekse önce bu kapasiteye sahip olmalı. ahlak edep yoksa çocuk yapmasın daha iyi. adam gibi çocuk yetiştirecekse çocuk yapmak en hayırlı iştir o zaman.
10 Yorumla
+1 yılAnnem ve babam hep kızdım aynı seylerı cocuguma yasatmak ıstemem cunku dunya yasamaya deger degıl ama ıcımdekı annelık duygusunu cocuk sevgısınıde bastıramıyorum benım bakısıma gore bu bencıllık ama cocuk yapmayı planlıyorunm
11 Yorumla
+1 yılÇocuk getirecek başka dünya olmadığına göre bu dünyaya getirecez mecbur.
cayırt32 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşahsen kız çocuğum olmasını daha çok istiyorum. ancak yaşadığımız toplumda ne kadar iyi yetiştiricek olursak olalım ortamlar ve hali açık toplumlar malesefki bizi üzücek olmaya yetiyor. çocuğunu kimse evde zorla bağlı tutamaz ve çıktığı an ortamlara vs özenicek doğru yalnış a ister istemez sürüklenicek sorsak burdaki kişilere yaptığınız hatayı bir kez daha yaparmısınız diye herkes hayır der fakat kimse bilerek isteyerek yaptığınız diyemez mesela bunun gibi gibi
10 Yorumladünyaya nie suç atıyon insanlarımız degişti git gide de degişiyor yoldan çıkıyoruz elbettekı yaşım 18 daha şimdiden baba olma duyguları bastırıyor bı nevı dee çocukları sevıyorum nasıbımımde warsaa olacak olursa olur inş ben bir eş kocası bir çocuk babası olurum ne mutlu bana
00 Yorumla
+1 yıltam ben de çok pesimist olduğunu düşünüyordum.. her insanın yaşamak için bir amacı bir görevi vardır ve bu görev tamamlandığı zaman yaşıyor sayarız kendimizi, demem o ki amaç mutlu olmak olamaz. eğer çocuk getirmem gerekirse getiririm ve onu görevini amacını belirleyebilecek bir şekilde büyütürüm inşallah
10 YorumlaÇok pesimist ya da pollyanna ne fark ederki sen nasıl yetiştirmeye çalışırsan uğraşırsan çabalarsan çocuğun istdiğin gibi olmayacak çünkü oda bir kalıbı benimseyip onun şeklini almaya çalışacak. Değil bu zamanda dünyaya çocuk getirmek bir bakdak su bile getirmem. Çocuk sahibi olmak bu devirde deli işi.
10 Yorumla
+1 yılAnne olmak isterim elbet. Elimden geldiği kadar da yetiştiririm. Lâkin şu sıralar bu konuda kararsızım.
12 Yorumla- +1 yıl
Sonrası biraz çetrefilli.
+1 yılDünyanın bir sucu yok bazı insanlar bozuk. Şartların kendisini kotu yaptığını söyleyene ayni şartların neden bir başkasını kotu yapmadığını sorun diye bir yazi okumuştum.. Gayet anlamlı bir söz! Bu yüzden bu dünyaya çocuk getirmeyi istiyorum ;))
10 Yorumla
+1 yılistemezdim ama biz iç güdüleri olan varlıklarız üremek ve hayatta kalmak isteriz bu sebeple bu gün istemesem yarın isteyeceğim heleki herkes vlenip sen yaşlandıında yalnız kalma korkusu seni sarınca daha çok istersin
10 YorumlaBu Siteye Girdim Gireli En Güzel Ve En Mantıklı Soru Bu Olduguna İnanıyorum Öncelikle Tebrık Edıyorum Seni :D
İyi Ve Güzel Kalpli Birisini Blursam Neden Olmasın :D ;)20 Yorumla
+1 yıldünyaya meydan okuyoruz her birimiz kadın ya da erkek. sevdiğim insandan çocuk sahibi olmamak gibi bir bencilliğim yok. yetiştirdiğim evlat diğer insanlara faydalı olacaksa ne mutlu bana. tabi herkes çocuk sahibi olur ama anne-baba olamaz.
20 Yorumla
+1 yılHer Türk çocuk yapmak zorundadır ! Ana vatan Türkiyede Türk nüfusunun azalmaması gerekiyor, bakın Kürtler sıçan gibi çoğalıyor.
35 Yorumla- +1 yıl
Her Türk askerdir kadın erkek farketmez bu vatanın evladıysan , kendini bir Türk olarak Tanrı soyundan gelmiş biri olarak görüyorsa savaşırsın başımızdaki şerefsizlerle uğraşıyoruz zaten birde azınlık olmayalım.
- +1 yıl
Saçma hümanist laflarını kim öğretti sana, saçmalığa bak insan dediğin varlık hayvanlardan bile daha aşşağılık bir varlık ben insan değilim ben Türk'üm , Tanrı'nın evladıyım.
+1 yılherkes anne baba olmak ister ama gelirin kadar çocuk sayını belirlemek gerek. şahsen tek çocuk istiyorum en iyi şekilde yetiştirmekte amacım olacak inş..
10 Yorumlabir oglum olsun cok istiyorum eskiden kizim olsun isterdim ama simdi bitaneme benzeyen bir oglum olsun istiyorum dunya hep ayniydi bnce degisen yok
10 Yorumlayook ben bu dünyya ya çocuk getirmem öbür dünyaya getircem tee allam yaa dünya kötü diye çocuk getirmezsek sence insan nesli nasıl devam edecek belki dünyayı iyi hale getirecek bir çocuk gelecek nee engel oluyon :)
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle getirmeyi düşünmüyorum ve dünyaya çocuk getirmek istemeyen bir kadın istiyorum.
bu dünyaya hele de bu ülke de çocuk getirilirmi dünyaya. zaten ölüp gidecez. hayatın tadını çıkar.
çile çeksin diye kendimden ve eşimden bir parça dahamı getiricem dünyaya.
biz zaten yeterince çilesini kahrını çekiyoruz dünyanın.10 Yorumlaannelik duygumu tatmin etmek icin degil gercekten maddi ve manevi iyi bir hayat sunabilceksem isterim.. ilerde neden ben dogdum ki cumlesini duymak bir anne ve baba icin cok uzucu olur cunku
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle isterdim ve b4nce dünya muhteşem olmasa da gayet iyi ona iyi bir terbiye vererek dünyayı güzelleştirirdim. anne olma şansımdan asla vazgeçmem
10 Yorumlatabiiki babalık nasıl bie duygu ve merak ediyorum açıkcası.. birde daha yaşınız kaç bu dünyada neler gördünüzde acımasız dünya falan önümüzde ölmezsek genciz uzun yıllar var biraz düzgün konuşun lütfen.. ayrıca kız çocuğum olsun isterdim
10 Yorumla
+1 yılÇocuk candır gerisi heyecandır çocuk sevmeyen insan sevmez hele hele bir adamı hiç sevemez ;)
31 YorumlaHayır... Bide millet kalmıs 4-5 tane istiyo çoçuğuma mı sorupta yapacaz onu belki ilerde hayatı sevmediğini söyleyecek bana neden beni yaptınız derse ne derim en iyisi onu yapmamak.. Çocum korma korma annem yapmıcaz seni sen hiçliğinde hiç ol:D sjjdkhgjfdhggfhgjgkkghkfghdfgdshgfj
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmem..
bir yandan evet anne olmak isterim cocuk sahibi olmak güzel duygular bence
Ama bir yandanda büyük bir sorumluluk ister anne-baba iyi yetistirmeli cocuklarini, yani bazen ailenin kücük bir hatasi bile cocugun tüm hayatini degistirebilir10 YorumlaAma, ayrıca, aldığın şu hayat
Fena değildir...
Üstü kalsın
diyerek memnuniyetini dile getirsede cemal süreya ben bazen şüpheye düşüyorum bu dünyaya çocuk getiirmek konusunda mesele sorumluluk almak almamak değil güzel şeylerin azlığı can sıkıcı şeylerin çoklugu var nede olsa pembe -.-00 Yorumlaisterdim heralde ya başıboş bırakmam sonuçta iyi yetişirse kendisini geliştirip iyi yerlere gelebilir. biz nasıl yaşıyor ve hayattan tat alıyorsak onun da buna hakkı var.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 521 cevap paylaştı.
+1 yılAilede kuracağım evinde, çocuklarımında babası olacağım, zira aile kurmayan, ailesiyle vakit geçirmeyen adam asla gerçek adam olamaz.
20 Yorumla kesinlikle hayır artık insanlara güvenilmiyor kız cocugu olsun erkek cocugu olsun hepsi için cok tehlikeli bir hale geldi ciddi ciddi bu yaşta düşünmeye başladım yani :( cok isterim ama ortalık cok bozuk malesef yaşlı dedeler gibi oldu ama
10 YorumlaAsıl böyle bir dünyaya çocuk getirmek gerek ki bunca kötülüğün içinde masumiyet filizlensin...
22 Yorumla
+1 yılBenim çocuklarımın geleceği hakkında büyük planlarım var hiç sınav stresi çekmiyecekler, ben çektim bari onlar çekmesin
21 Yorumla- +1 yıl
Evlendik diyelim. Ve çocuğumuz oldu hemen gidip çocuğumun ismine bir hesap açacam ve aylık 200 tl maaşımdan transfer gerçekleştirecem. Doğacak her çocuk için bunu yapacağım zaten 2 çocuktan fazla yapmayız eşimle. Çocuğum 18 yaşına gelene kadar bankaya 200 tl transfer gerçekleşecek. ve bu paradan o yaşa kadar haberi olmuyacak eğer 18 yaşına geldiğinde üniversitede iyi bir bölüm kazanırsa o parayı ona hediye edeceğim gidip araba alabilir üniversite hayalini yaşıyabilir. Eğer iyi bir bölüm kazanamaz ise o parayla iyi bir üniversiteye kayıt etireceğim. Bu benim planım
+1 yılElbette... sevdigim adamdan bir parca olcak ve yasamasi gerekenleri yasiycak allah nasip ederse bir kiz bir erkk istiyrm hatta
10 YorumlaDünyaya çocuk getirmek artık bir çelişki oldu oysa küçükken bir çok çocuğum olsun da olduğumde mezarıma gelip dua etsinler isterdim
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle isterdim. Insan bu dubyada en degerli varlik eger yolunu dogru cizerse dunya acimasiz olmayacaktir. Gidebildigi yere kadar gitmeli :)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 435 cevap paylaştı. Bu benim dememle bitmiyor eşim olacak kişiye bağlı ben isterim ama o istemezse onu zorlamam.
Çocukları severim hele şımarıklarsa gelde yeme :)10 YorumlaBu dünya ve bu güzel ülke için hayırlı bir erkek yetiştiriyorum. Büyüdüğünde ortalıkta tozu dumana katacak, bastığı yeri titretecek ;)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyümek yeniden yaşadığım aynı döngüyü yaşamak çok zor geliyor. Evet çocuk isterim ama kimsesizler yurdundan evlat edinmeyi isterim tabii çok zengin olursam yaparım böyle bor şeyi çocuğada işkence çektirmeye gerek yok.
10 YorumlaDünyaya baksam ben bile yaşamak istemem hevesim kaçar o kadar kotu ve kotu olay varken. Ama evet çocuk getirmek istiyorum. Ben ve sevdigim adamdan bir parca olsun isterim.
10 Yorumla
+1 yıltabi. neden olmasın. benim yetiştirdiğim bir insan olucak ve topluma insanlığa dünyaya duyarlı ve faydalı. bilinçli birer iyi insanlar yetiştirmek güzel olsa gerek.
10 Yorumla
+1 yılSorun getirmek degil gencler , bakabilmek iyi bir gelecek saglamak , isteklerini minumum duZeyde yerine getirmek , yoksa kucuk bir cocugu kalbi vicdani olan herkez sever
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yıleşimle bu dünyaya bir kız çocuğu getirdik ve gayet mutluyuz dünya umrumuzda deil.
32 Yorumla- +1 yıl
allah sizede nasip etsin.
- Devamını Gör (446)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler