Ciddiyetle ve sonuna kadar okuyun lütfen. Ben kurtulmak için ne yapabilirim?

Kendimi bildim bileli sorunlarla baş etmeye çalışan biriyim. Çocukluğumu bile yaşamadım, anılarım hep kötü şeylerle dolu. Geçim sıkıntısından tutun da tacize kadar... Annem babam zaten çok tuhaf insanlar, para kazanmaya çalışmaktan başka bir gayretleri olmadı hiçbir zaman. Onca sıkıntının içinden iki saniye de olsa sıyrılıp başımı dahi okşadıklarını bilmem. Zaten bunu dertleri olmasa bile yapmazlar. Okuyarak kendimi kurtarmaya çalıştım fakat liseden mezun olduktan sonra tıkandım, onu da beceremedim. Beni sevmeyen, desteklemeyen bir ailenin elinde kalakaldım öylece. Her gün kötü sözler duyarak uyanıyordum artık öyle kötü bir hâle gelmiştim ki odamdan dahi çıkmaz olmuştum. Kendimi aylarca odama kapattım. O süre içinde de kendimde çok şey değişti. Düşünce yapım değişti, hayata bakış açım değişti. Zaten oldum olası kendimi bu dünyaya ait hisseden biri değildim. Küçücük bir çocuğun yaşama tutunacak hevesleri olması gerekirken ben o yaşlarda neden hayatta olduğumu sorguluyordum. Okuyordum ama büyük bir hevesle değil, bir amacım bile yoktu. Kendime hep sebepler bulmaya çalıştım fakat hepsi de "bunu yapsam ne değişecek ki, yaşam uğruna çabalamak çok saçma. Sonunda elbet öleceğim ve yaptığım her şey hiçliğe karışacak" düşüncesiyle son buldu. Şimdi evliyim, bir de çocuğum var. Eşim benim dönüm noktam oldu. Onu çok seviyorum ama insanları sevmek bana göre yaşamak için iyi bir sebep değil. Geçiciler çünkü. İnsanoğlunu hayatımın hiçbir anında sevmedim, sevemedim... Hani felsefi açıdan yani, insanoğlu koca bir saçmalık benim için.

23 yaşımdayım fakat üzerimde 80 yaşındaki birinin yorgunluğu ve bıkkınlığı var. Belki abartı gelecek ama küçükken de hissediyordum ben bu ağır hisleri. Cidden hiç gerçek anlamda mutlu hissedemedim... İçimde bir yerlerde kendimi bildim bileli saklı olan bir depresyon durumu var. Bazı zamanlar bu durumu ağır yaşıyorum bazen de kısa süreliğine de olsa yokmuş gibi davranabiliyorum. Eşimle sorunlar yaşamaya başlayınca kendimi az da olsa iyileştirmek adına psikoloğa gitmeyi düşündüm fakat biliyorum ki ne yaparsam yapayım, kiminle ne konuşursam konuşayım hayatı sevemeyeceğim ve bu karanlık düşüncelerim geçmeyecek. Çünkü anlık oluşan geçici bir üzüntü durumu değil benimki. Temelde daha farklı sorunlar var ve artık tamamen eminim ki ölmeden geçmeyecek sıkıntım. Benim çözümüm bedenen hiçbir yerde var olmamak. İntihar düşüncesi aklımdan hiç çıkmıyor. Mutlu hissettiğim anlarda bile kafamın içinde ne yapsam da yok olup gitsem düşüncesi dönüyor sürekli. Bazen mecburiyetten dolayı insanlara ayak uydurmuş gibi davranmak zorunda kalıyorum ama inanın cesaretimi toplayabilsem ve bir fırsatını bulsam geride kalan hiçbir şeyi düşünmeden hayatıma son veririm. Oldum olası hiç var olmamayı istedim. Şimdi söyleyin bana; ben bu cesareti nasıl toplayabilirim ve geri dönüşü, kurtulma yolu olmadan hayatıma nasıl son verebilirim?
Ciddiyetle ve sonuna kadar okuyun lütfen. Ben kurtulmak için ne yapabilirim?