Deprseyona girmeyi düşünenler bence bu şarkıyı dinlemeliler.😄🥳✌☕🚬
Depresyona giren kişiye ilk öneriniz ne olur?
Deprseyona girmeyi düşünenler bence bu şarkıyı dinlemeliler.😄🥳✌☕🚬
İyi bir partnerle seviş, alışveriş yap, yanlız sinemeya git, varsa arkadaşların kampa git, havuza gir yüz eğlen, bunları yaptıktan sonra deniz kenarında otur ve mendil satan, ayakkabı boyıyan, su satan çocuklara bak, sonra dilenen annelere bak, yol kenarında otostop çeken hayat kadınlarına bak. Emin ol daha iyi hissedeceksin ve halinden memnun olacaksın.
Önce neden bu hale geldiğini saptamasını
Söylerim.
Olayları gözden geçirip öz eleştiri yapmasına yardımcı olurum.
Bulunduğu ruh halinden çıkması için sosyalleşmesini insan içine çıkmasını tavsiye ederim.
Çalışmıyorsa eğer çalışmasını...
Yalnız yaşıyorsa minnak bir kedi bakımını
Üstlenmesi isterim.
Hayvanlarla olan bağ insanlardan daha iyi
Geliyor çünkü...
Bunlara rağmen iyileşme söz konusu değilse uzman hekimden yardım almasını
Sağlarım.
Her şeyden önce her aşamada yanında destekçisi olurum.
Birde kadınsa bu depresyona giren kişi
Kuaför şart 🙂
Bende söyledim gel gidelim kuaföre diye. 😄
Eee aklın yolu bir 😂
Hiç bir şey önermem çünkü yapmayacak, depresyondayken insan kendini yataktan dahi kaldıramıyor ve bir şey yapmaya zerre isteği olmuyor. Bu yüzden yakınımsa yanına giderim zorla da olsa dışarı çıkartırım ya da evde kafasını meşgul edebileceğimiz herhangi bir aktivite bulmaya çalışırım. Bunun dışında zaman zaman kendi haline kalmalı fakat çok yalnız da kalmamalı, onun dozunu iyi ayarlamak gerek.
Sohbetler, filmler, gezmeler derken biraz biraz toparlar kendini, sonrasını bir şekilde kendisi de getirebilir. Çıkmak istiyorsa tabii, istek yoksa ne yaparsan yap en dibe batırır kendini…
Biliyosun ki depresyon çağımızın en büyük ve en sık rastladığımız sorunu oldu o kadar depresif oldu ki insanlar depresyon sıkıntısı herkese bulaşmaya başladı resmen ama bu durumu çok ilerlemddigi sürece uzman yardımı almadan da atlatmak kolay depresyona girmiş birine bol bol temiz hava öneririrm ailesiyle vakit geçirmesini odasını sık sık havalandirmasini olumlu düşünmesini akradaslariyla dışarda bol bol vakit geçirmesini öneririm bu tür aktiviteler depresyona iyi gelecek ve olumlu düşünmeye yardımcı olacaktır...
Cevap
59Cevap
Depresyondan hemen çık. "Oraya nasıl girdiysen öyle çık" anne sözünü kullanıyorum 😂.
İnsan bazen yaşadıklarından, yaşayamadıklarından, hayal ettikleri ile gerçeğin uyumsuzluğundan veya kandırılmaktan dolayı yıkıntılar yaşar. Ama burada insana düşen aksine yürümektir. Dalgalı denizde sahile doğru yüzerken dalgalar onu zorluyor diye boğulmayı kabul etmek korkaklıktır. Depresyon, korkudan sakladığımız bir karanlık odadır ve orada daha çok korkarız. Bize düşen ise korkularımızın üzerine gidip ışığı açmaktır.
Bu ruh halinin sonsuz sürmeyeceğini bilmesi gerektiğini söylerim öncelikle ve bu duruma nasıl geldiğini gözlemlemesini eğer tek başına başaramayacaksa bir uzmandan yardım alması gerektiğini
Çünkü o noktaya geldiyse ve kendisi aşamayacağına inanıyorsa sanırım uzmandan destek almalı aksi durumda daha içinden çıkılmaz bir durum haline geliyor bu..
Kimin depresyona girdiğine bağlı. Çok yakın bir arkadaşım ise bir rakı sofrası kurarız ve sorunları masaya yatırır, kadehleri kaldırırız. Sonra çözüm yolları ararız, ne yapacağımıza bakarız. Hayatın kötü yönlerinden değil de iyi taraflarından falan söz ederim. Fazla da yalnız bırakmamaya çalışırım ki kendini boşlukta hissetmesin. Sevmediğim bir insan ise heey hadi çık o depresyondan falan derim sanırım. Hiç bilmiyorum. :D
Merhaba canım 🙂
Depresyona giren kişiye yürüyüş müzik kitap okumak arkadaşlar ile vakit geçirmesini öneririm ama en önemlisi dua dua hepsinden daha etkili.. Rabbimin yardımı ilaç gibi insana huzur veriyor🙂 Allah'ım hepimizden uzak etsin inşallah 🤲😅
Amin inşallah kuzum.😊😘🙏
Ümitsizliğe kapılmasınlar. Huzur ve mutluluğu en çok sevdiği şeylerde bulabilirler. Kendilerini kötü hissettiren birisi varsa onu hayatından kapı dışına çıkarsınlar. Kolay kolay çıkaramayacakları biriyse onun düşüncelerini söylediklerini kafasına takmasınlar. Biliyorum o kadar kolay olmayabilir ama içinize de kapanmayın lütfen. Söylemeniz gereken herhangi bir şey varsa söyleyin. Söylemek isteyipte içinizde biriktirmeyin. Anlayışla dinleyecek, sizi bölmeyecek hatta sır saklayabilecek birisi varsa onunla konuşabilirsiniz Sizi iyi hissetirmek için canı gönülden çaba sarfeden insanlar bulunsun yanınızda. Eğer yoksa da biz bize yeteriz 🙃
Depresyondan dolayı çoğu zaman dipsiz kuyunun içine düşmüş gibi hissedebiliriz ama nefes aldıkça hâlâ umudumuz var.
Kitap mağazasının raflarında, bir kafenin önünden geçerken aldığımız kahve kokusunda, yağmur yağarken ortaya çıkan toprak kokusunda, bir kap su, bir kap mama bıraktığımız sokaktaki dostlarımızın gözlerinde mutluluğu bulabiliriz mesela.
Bu şarkı beni depresyona sokar. Yaşlandığımı hissederim.🙂
https://www.youtube.com/embed/5pXZwzbB6HgTer etki bunu dinlesem daha iyi gelir🙂
Yeşillik, deniz ve yalnız seyahat çok iyi gelir eminim🙂
Daha önce yapmadığın şeyleri yapmalısın. İnsanlar ve/ veya hayvanlar için faydalı uğraşlar ile zamanını doldur. Bunu yapmak için zorla kendini. Zamanla seversin. Sevdikçe yapasın gelir. Yaptıkça hem mutlu olursun hemde yeni insanlara yeni hayata yelken açarsın. Yaşadığın yer nehir değil koca bir okyanus. Keşfet. Boş zamanın kalmazsa düşünmeye vaktin kalmaz.
Duygularını bastırmamasını söylerim.. Ne kadar dolu dolu yaşarsa hislerini o kadar çabuk boşaltır zihnini.. Ağlamak istiyorsa ağlasın, bağırmak istiyorsa bağırsın.. Fakat asla tepkisiz kalmasın.. Keyifli günler..
#smellsmoke
Bana bunlarla gelin.😄
Hayır matmazel lütfen sen girme depresyona ya yakışmaz ama :D
Yok ayol depresyona ben girmedim de az sonra girebilirim yorumları görünce.😄😄
ahahah :D yok yok biz böyle iyiyiz yakıyoruz bir sigara açıyoruz müziği, çekiyoruz bir nefes ve alıyoruz kahvemizden çayımızdan koca bir yudum hoop mis gibi oluyor.. :D
Aynen öyle herşeyi arkaya atacaksın.😄✌
O zaman yaslandım arkaya dünü kovdum diyelim.. :D
https://www.youtube.com/watch?v=6VcCC5xxEeU
Keşke soruyu da anlayabilseler her şey güzel olacak ama cık.😄😄
Depresyona giren bir kişiye ilk önce kendi ile konuşmasını öneririm neden bu halde olduğunu idrak etmesi açısından ikinci olarakta ona seratoin hormonu sentezleemesinicin uyuturum. Uyandığında ise rahatlamak amacı ile kitap ve müzik tavsiye ederim
Beraber bir sigara içelim olur, biraz konuşuruz istersen susarız... gibi basit gözüken ama çok ferahlatan cümleler olur. Bana böyle gelen biri olmuştu. Siz ne kadar arkası sağlam bir duruş sergileseniz de o sizi o an görmez, duymaz, anlayamaz.
Görüneceksin Vialand a çılgınlar gibi eğlendireceksin 😄 İnan, depresyon felan kalmaz😄
Depresyona giren ben değilim.😄
Senin için demedim zaten, genel olarak söyledim de bir harf hatası olmuş 😄 Görüneceksin=Gotureceksin olacaktı😄
Bana Namaz kıl deyip depresyondan intihar eden tanıdıklarım var. Büyük konuşmak istemiyorum ancak depresyondaysanız ilaçtan önce doğru düşünmek için acil psikolog öneririm. Birde mümkünse yüksek sesle sevdiğin müzikler dinle hiç değilse kulaklıkla aşırı stresli olduğum zaman çok işime yarıyor.
Her şeyi değiştirmek senin elinde hayatını arkadaşlarını vs kafana taktığın ne varsa senden önemli değil sen kendine güven kendini sev başkasının ne dediği hiç önemli değil kaç gün konuşacaklar ki ya da en fazla ne diycek insanları mutlu edemiyceksin o yüzden kendini mutlu et
Zor bir soru..
Yalnız bırakmazdım diyeceğim ama ne kadar israr etsemde yanlız kalmak ister..
Sanırım bir değişiklik adına seyahat etmeyi teklif ederim..
Bunun için öncelikle hiçbir şekilde çekinmeden de utanmadan psikolojik danışmanlık desteği almak faydalı olur bunun yanında namaz kılmak gerçekten çok büyük fayda sağlıyor.
Kendinden baska kimse yok seni sen uzme sana sen sahip cik hayati ani yasa hatalarin yanlislarin olucak bunlar sadece senin kosman icin giydigin ayakkabi unutma sen sana yetersin :)
"Canın ve keyfin ne istiyorsa onu yap, kimseyi düşünme, sadece sen en değerlisin" derdim.
Birazcık kendi değerini görebilmesi için yardımcı olmaya çalışırım.
En güzel öneri yardım alcagin kişiyi dikkatli seçmen olcakdir.
Depresyondayken 2 ayda cikabilcegin durumu bir bakıyorsun ki bu sefer yanlış insanlara tanıyarak ve yanlış duygu ve heveslere kapılarak çıkılmaz hale geliyorsun.
Depresyon iyidir ama depresyon döneminde kimseye güvenmemek daha mantıklı çünkü erkekler duygusal boşlukta olan kadınları daha çok kandırmaya müsait oluyorlar.
Lütfen depresyona girmeden önce evleri temizle öyle gir derim , ben öyle yapıyorum depresyondan çıktıktan sonra yine deprosyana girecek bir dururmum olmuyor...
Girdiğin gibi çık, bedava diye canın istediğinde giremezsin 😂
Hislerini kabullenmesi.
Ve özünde iyi canlı biri olduğu fakat bu dönem kötü HISLERE sahip olduğunu bilmesi.
Depresyonda olan bir kişi yaşanılan olaylardan fazlasıyla etkilendiği için ve konulara idrak edemediği için pek bir önerim yok.
Daha çok dışarı çıkmaya çalışsın ailesi veya arkadaşları ile dışarı çıkıp gezsin dolaşsın, komedi filmi izlesin bide yeni hobiler edinsin.
sorun her neyse o şeyi hatırlatacak her ne varsa hayatından çıkarıp uzak durması ve kendisine iyi gelen şeylere yönelmesi.
Ne zaman istersen o zaman çıkabilirsin. Çıktığında görüşürüz 😂😂😂😂
Önerim olmaz , onu hemen alır neşelendirmek için uğraşırım
çok kalabalıktır şimdi depresyonlar ne işin var ya çık
Acil doktora gitmesini önericeem kızacak
Psikololojisi bozuk olan kabullenmez
Kendini bırakmamasını. Alışveriş yapmasını, kendine sürekli bakım yapmasını
Onu, kendisi ile başbaşa bırakmazdım. Onun anlatmasını, benim de bu sorunu çözebilmeyi isterdim.
Merak etme bende her gün depresyondayım tek sen değilsin derim.
Bol bol gezmesi gerek. Arkadaşları ile çok vakit geçirmesi şart.
o insan oneriye kapalidir onu biraz eglendirmek gerek
Çekil kenara yat zaten canı sıkılır yattığı yerden napıyorum ben der kalkar 🙃
Geçmişi unut. Hep aynı şey demeyin unutunca depresyon diye bir şey kalmıyor.
Yanında olurdum herhalde onun depresyona girmemesin sağlardım
Kabullen ve ağır bir seyre geçenden uzman desteği al
Hobi edinsin boş boş gezsin bir hayvana iyilik yapsın ona bir kutu süt bişey alsın
Hayatı bu kadar ciddiye alma derdim. Olmazsa profösenel sestek almısını söylerdim.
Öldürmeyen güclendirir der ve o yüzden 3 günlük ömrümüde depresyonla harcamam. beni deprasyona ne ittiyse tek tek hayatımdan cıkartırirım. benim canımı onlar vermediki onlar alsin cok ta tın tın tın derim.
bol mast ve validol damla yatmadan once ve sabah kahvaltıdan once 8 damla
şiddetle tavsıye ederım.
1 haftaya lokum kıvamına gelir.
Depresyon aslında kişinin kendi algılarından kurmuş olduğu bir kaledir. Bunun önüne geçebilecek tek şey yine kişinin kendisidir.
Cik ordan 😂 hayat bos seyler icin uzulmeye degmeyecek kadar kisa ve uzulmek sana hicbirsey katmayacak ve gecirmeyecek.
Dışarı çık yürü
Kitap oku
Spor yap
Kendini sev
Kendine vakit ayır
Bu dünyada senden değerli hickimse yok anla artık
Düşünmeyi bırakıp sosyal hayata girmesi lazım bence. Ne kadar saçma olduğunu düşünse de mutlaka insan içine karışmalı gerekirse saçmalamalı.
Ben 4 yıldır depresyondayım. Depresyonu bir hayat düşünemiyorum artık. 😂😂
Depresyonsuz*
aynı ben 😂😂😂😂😂
İkizimi buldum o zaman 😂😂😂
ayn buldunuz, efendım ama benım sadece tek ılacım var oda canımdan cok sevdigim sevgilim 😊🥰
Sevgilin varsa depresyonun yok milleti kandırma sevgilinle mutlusun işte onu bulamayanlar var
öneri de bulunulmaz çünkü duygu durum bozukluğu. Psikolojik destek alması sağlanır.
Sen bu değilsin ağla biraz ve kendine gel nelerin üstesinden geldiğini düşün bu zamana kadar
he aynı ben gibi deseni ya ama ben depresyondan cıkamıyom yanlızlasıyorum
Sosyalleşmesi gerekir muhakkak... Ne kadar içine kapalı yaşarsa daha da kötü olur durumu sonra...
onu mutlu seyleri muzikleri eskiden yaptiklarini yapmasi.. ona kendini hatirlatan biseyleri yapmasi
doparlan bırakma kendini
Zaman kaybına gerek yok.
Depresyondan çık 🙄😂
Senden daha kötü olanların halini düşünmesi
Goksel Depresyondayim sarkisini dinlemesini
türkçe müzikten uzak dur.
bilmiyorum. öneri alabilirim
Lustral iyi gelir 10 gün yarım sonra tama gec
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?