Herşeyi ama herşeyi kafama takıyorum ve artık kafam kaldırmıyor. Bu beni mutsuzluğa sürüklüyor. Cevremide etkiliyorum. Arkadaşlar yardım edin ne yapabilirim bunu yenmek için?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
Kafaya takmanın en önemli nedeni; içine atmak. Söyleyemediklerin yüzünden hasta oluyorsun.
O yüzden kafaya takmamanın en birinci yolu, içinde tutmamak. Üslubunu bozmadan, konuşmak, meramını anlatmak... Onun anlayıp anlamaması önemli değil, sen anlat içinde kalmasın o ister inansın ister hak versin ister umursamasın... O senin sorunun değil. Cevabını ver, geri çekil. Bırak o düşünsün.
Eğer kafaya taktiğin şeyi anlatamıyorsan kimseye, yaz. İçindeki her şeyi kağıda dök. aşırı rahatlatıcı.. Hatta yazı bittiğinde " lan ne manyağım bunu mu kafaya taktım" bile deme ihtimalin var. Yazdıkça dertlerin azalacak. Yükün hafifleyecek.
Bir de insan anlam veremediği davranışları kafaya takar. Sen yazarken bazı gerçeklerin de farkına varacak, kafandaki sorulara cevap bulacaksın.
Her şey gönlünce olsun 🌹
#Ayhan6713 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim
- u+1 yıl
Merhaba, öncelikle bu zamanla üstesinden gelebileceğiniz bir şey yani hemen sihirli değnek değdirip de hemen olacak bir şey değil. Bu süreçte kararlı ve sabırlı olmanız gerekir. Tabii bunların bilincinde olurken de yapmanız gereken şey bir şey daha var. Takıntı yaptığınız hemen hemen her şeye fazla anlam yüklemeyin yani gerektiği kadar anlamı olsun sizin için. Çünkü hayat gerçekten çok kısa ve zaman çabucak geçiyor. Bu yaşlarda da bir daha olmayacağız. O yüzden içinde bulunduğumuz zamanın kıymetini bilmeli ve özellikle gereksiz bir şeyi kafaya takacağımız zaman hemen başka bir şeye dikkatimizi çevirmeliyiz. Dikkatimizi çevirdiğimiz şey de olumlu, pozitif şeyler olmalı hayata tutunma isteğimiz hep canlı ve güçlü olsun. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Çok düşünme kendini oyalayacak şeyler bul. Hayat çok kısa her şeyi kafana takarak yaşanmaz. Bırak akışına sevdiğin insanların olduğu sevdiğin şeyleri yaptığın hedeflerinin olduğu bir hayat oluştur kendine. Olumsuzluklar her zaman var. Hayat zor zaten herkese zor sadece bakış açını değiştir pozitif bak. Her şeyin üstesinden gelebilecek güçtesin.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
29Cevap
Ben bu tip durumlarda hep “bunu kafaya taksam ne olacak” diyorum. Bazı şeyler bizi geri çekmekten başka bir şey yapmıyor. Şöyle ki bir şeylere kafa yormak, en azından gereğinden fazla takmak seni de yoracaktır. Bunun bilincinde olman gerekir. Bazen değiştiremeyeceğimiz, elimizde olmayan şeyler vardır. Bunlara takılı kalmak bize ne kazandıracak? İnsanız, hayatımızda her şey dört dörtlük veya mükemmel olamaz. Her şeyi kusursuz yapamayız, belki hiçbir şeyi kusursuz bir şekilde yapamayız. Elinden geleni yapmak ve bunun vermiş olduğu rahatlık en büyük destekçin olabilir.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. Zamanla boşvermeyi öğrenerek. Önceden o kadar çok insanların dediğini kafama takardım ki sürekli kim ne demiş niye öyle demiş düşünür dururdum. Kendimi yer bitirirdim. Ama ne yapsamda insanların gözünde aynı olduğumu farkettiğim zaman insanlarıda ne dediklerini de umursamamaya başladım. Zamanla sende öyle olacaksın. Olaylara ve insanlara karşı beklentilerinizi düşürün. Takıntı yaptığınız düşünce aklınıza geldiği zaman başka şeylere yönelmeye başlayın. Zamanla düzelecektir elbette.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
- +1 yıl
Çok zor bir durum farkindayim bende yaşadım bunun iki yolu var canım biri uzman yardımı ilaçlı veya önerilerle bir digeride senin kendine güvenip adım atmanla düzelebilir çok ilerlemiş bir takmaysa bunun önüne geçmiyorsan b3nce hiç vakit kaybetmeden bir uzmana görün derim ama ha bunu azda olsa kontrol edebiliyorsan daha o kadar ileri seviyeye ulaşmamışsa çeşitli takıntılarını azaltacak aktiviteler yap kafanı toparla bu tür konularda sana yardımcı olacak kitaplar oku ailenden yardım al
10 Yorumla - +1 yıl
Selam, psikoloğa gitmelisin demeden önce kendimce yardımcı olmak isterim. öncelikle kafana her şeyi takmaktan ziyade önemli olanları tak, diğerlerini unut bunu da şöyle alabilirsin mesela ölümlü dünya olduğunu boş yere taktığını ileride pişman olacağını düşün bende inan ki eskiden senin gibiydim ama böyle yaparak hepsini atlattım bu yönde devam edersen aslında taktıklarının çok gereksiz olduğunu anlayacaksın, şu düzeyde devam et örneğin bugün kafana birinin sana söylediği kelimeyi mi taktın ona sor neden böyle söyledin diye ek olarak burdan başla, verecek çok cevabı olmayacaktır boş eleştirmeye bayılırlar. Ama en küçük olayı takma umursamaz ol hayatını yaşa kafana takacağın tek şey tokan ve ailen olsun.
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim:)
Yenmek zor değil tabiki de ama uğraştırıyor örnek vereyim birini sevme deger verme kafan rahat olsun ve istediğin herşeyi yap kendini özgür kıldinmi çoğu şey umrunda olmaz ama sınırların olsun bazı şeylere karşı uyanık oldunmu tamam dir o iş bakma sana diyorum ama bende aynıyım takıntılı yım sskiden daha büyük takintilarim vardı yasaya yasaya insanlarin o kalleş suratlarıni gördükçe herşeyden uzak kaldım arkadaşım yokfur misal varsada 1 tane az olsun öz olsun bu arada çevrende seni çekemeyen insanların hepsini ele onlar yok say
20 Yorumla- +1 yıl
İçine attığın için kafana çok takıyosun veya yapıcak bişey bulamadığın için. Bi hobin veya uğraşacak bişeyin olsa zaten aklına gelmez bile uğraştığın şeye dalar gidersin. Arkadaş ortamın veya anlatmaya güvenicek bi insan bulamıyorsan kendi kendine anlatmanı tavsiye ederim ben öyle yapıyorum çünkü
10 Yorumla Sevgili okurum. Hayat bu, ne olacağımız bilinmez. Dünyaya sadece bir kere geliyoruz, hayat sürprizlerle doludur. Seni olumsuzluğa itekleyen şeyi bulmalısın. Bulduğun an onu yok etmelisin ve önemsememelisin. Boşver su aksın gitsin, sen hayatını yaşamaya bak.
22 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim
Takmaya devam et bende senin gibiydim burdan kimse sana yardım edemez sadece sen kendine yardım edebilirsin bu özelliğini değiştirmek için uğraşma onunla yaşamaya bak değişmeyecek çünkü bırak tadını çıkar mutsuzluğun üzüntünün uykusuz geçen gecelerini yaşa hepsini tadını al
20 Yorumla- +1 yıl
Kafama tokadan başka bir şey takma yoksa bu takıntı bitirir seni
10 Yorumla Öncelikle bence namaza başla kardeşim manevi huzurla birlikte dünyevi huzurda gelecektir.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Haklısınız başladım bakalım 🙏🏼
- Soran+1 yıl
Amin inşallah
- +1 yıl
Kendini başka şeylere ver. Kitap, araştırma, odanı yeniden düzenleme, saatlerce migros gez, sağlıklı tarifler bakk kendinden önemlisi yok bunu sakın unutma ☺️
20 Yorumla - +1 yıl
İki günlük hayatını başkalarının ne dediği ile veya be yaptığı ile takarak yaşarsan o ömür senin değil kafana taktığın kişilerin oluyor.
00 Yorumla - +1 yıl
bu dünyaya insanları düzeltmeye gelmedin..
ve bir kere yaşıyorsun..
bunu anla..10 Yorumla - +1 yıl
çözüm basit kısaca s... et derler çünkü bu hayat o kadar uzun değil.
10 Yorumla - 1 yıl
Bazen akışına bırakmayı dene herşeyi ve herkesi yönetemezsin
00 Yorumla - +1 yıl
Kafandan geçen olumsuz düşünceleri yan odadan gelen radyoadaki sesler gibi düşün bastırma ama geçici olduğunu bil.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Önceleri bende böyleydim. Zamanla bazı şeyleri boş vermeyi öğreniyorsun.
00 Yorumla- +1 yıl
Aslında hepsini aklında sen bitirmelisin yoksa ömür boyu takıntılar senin peşini bırakmaz.
00 Yorumla - +1 yıl
Belki tanımadığınız bir bana içinizi döküp rahatlatabilirsiniz …
00 Yorumla kafanı dağıt oyun oyna film izle sevdiğin şeyleri yap yani
20 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bu bikac tavsiyeyle olacak is degil, burda soylenenleri zaten sen de biliyosundur ama uyhulamak onemli. Azimle inancla somut adimlar atman sart.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Her şeyi kafana takmak seni hasta eder. Neden kendine bunu yapasın ki. Yardım almayı dene
00 Yorumla Bende böyleydim bir aralar ama şimdilerde hiçbir şeyi kafama takmaz oldum. Sadece kendine zarar verirsin başka bir şey değil.
00 Yorumla- +1 yıl
bol bol sevis rahatla iki erkek 3 erkek al
rahatlamana bak00 Yorumla - +1 yıl
canım ben de öyleyim ama öyle yaşanmıyor mutlaka bi uzmandan yardım al
00 Yorumla - +1 yıl
Bunu yenmenin kolay yolu var
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Nedir o
- +1 yıl
Takip et detaylı anlatim
- +1 yıl
Kafana takmayarak. Sjsj
02 Yorumla- Soran+1 yıl
He mk çok komiksin
- +1 yıl
Tabi mk sjsj
Kişilik & Karakter konusunda 993 cevap paylaştı. Psikiyatri ana bilim dalına randevu almalısınız
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Gidiyorum zaten ama birşeyler çözülmüyor sanki
- +1 yıl
Ayni sorun bende de var.
10 Yorumla Bnde çok kafama takarım yanlız deilsin dostum
00 YorumlaZamanla ögrenicen bunu.. takmamayı.
00 Yorumla- +1 yıl
Kafaya takmaman lazım
00 Yorumla - +1 yıl
Meditasyon yap olmadi profesyonel destek al
00 Yorumla - +1 yıl
Boş vererek
10 Yorumla - +1 yıl
Kafana başka şeyler takmayı dene bere toka vs gibi
00 Yorumla - +1 yıl
Ayni ben
00 Yorumla Kafana takma
00 Yorumla- +1 yıl
Ay aynı ben kafayı yicem
00 Yorumla Zamanla
00 Yorumla- +1 yıl
Takmayarak
00 Yorumla Hiçbir şeyi kafaya takmıyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı. Yenemessin
00 Yorumla- +1 yıl
Doktora git
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
yen artık su durumu
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Takmayarak
00 Yorumla Zamanla yenersin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl işte
Takmayarak
00 Yorumla- +1 yıl
Yenilmiyor o
00 Yorumla Zaman herkesin ilacı
00 Yorumla- +1 yıl
Zamanla
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sevgili okuyucu,
Sürekli bir şeyleri kafaya takmak, bir düşünce girdabında boğulmak çoğunlukla OKB rahatsızlığının veya depresyonun bir sonucudur.
Kendinize sorun; mutlu hissettiğiniz, hayatınızın yolunda gittiği zamanlarda da yine birçok şeyi bu kadar kafanıza takıyor musunuz? Yoksa bu özellikle hayatınızın yolunda gitmediği, depresif duygu durumu içindeyken mi artıyor? Eğer sürekli ise OKB eğer sadece mutsuz hissettiğiniz dönemlerde oluyorsa depresyonla ilişkili olabilir.
Ayrıca;
Umarım faydalı olmuştur sevgili okuyucu.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam :)