Başkalarının hayatını mı yoksa kendi hayatınınızı mı yaşıyorsunuz?
Kendi hayatını yaşayanlar; başkalarının ne düşündüğüyle ilgilenmez. Kendi hislerinin, kendi ihtiyaçlarının farkında olur ve aldığı kararların arkasında durur. Başkalarının sözlerinden etkilenmez , korkular yaşamaz , kimseye bağımlı olmaz. Hissettiği özgüven onu tüm dış düşüncelere karşı korur. Özgüveni onun kalkanı olur.
Nişanlandığına pişman olup elalem ne der deyip evlenenler... Evlendiğine pişman olduğu halde elalem ne der deyip, değer bilmez bir insanla ömür tüketenler... Elalem ne der deyip yaşamak istediğini yaşamayıp hep başkalarının düşüncesine göre yaşayanlar , o halde lütfen kendi hayatımı yaşıyorum demesin!!
Yaşam bir başkalarının da düşüncelerini yaşayabileceğimiz kadar sonsuz değil...
Başkalarının hayatını mı yoksa kendi hayatınızı mı yaşıyorsunuz?
kendim ne istiyorsam nasıl istiyorsam öyle yaşıyorum başkalarının hayatını yaşamıyorum başkalarına imrenmiyorum başkalarının ne düşündüğüyle de pek ilgilenmiyorum..
insanların ne düşündüğünü ne diyeceğini ya da eleştirilerini umursamayı bırakalı çok oldu çünkü zaten o insanlar sen mükemmel olsan da bir şekilde eleştirecek bir yer bulacaklar kendi kusurlarını umursamamak için kendi acınası hayatlarına kafa takmamak için yaptıkları şey bu..
Bunu bilen her insan kendisi için yaşar.. başkalarının ne dediğini tınlamaz
Kendi sandığımız başkalarının hayatı aslında.. İnançlar korku sevgi değer iyi kötü yargısı bize özel sanıyoruz ama hepsi öyle yetiştirdikleri için öyle.. Bütüne bakınca bizim kendimize özel çok az şey var
O yüzden yaşa gitsin ya ben 12 senedir bu tarz şeyleri araştırıyorum ve şunu fark ettim kendin olmak imkansız şuanki seni değiştirsen bu sefer başka birilerinin özelliğini alıp ona göre davranacaksın.. Ama bir şekilde başarıp kendin olursan toplum seni acilen ortadan kaldırır. Toplum kendini bulan insanları hep öldürmüştür. Çünkü kanatları olmayanlar kanatları olanları fazla yükseklere uçmakla suçlayıp öldürür
Kendi hayatım diyebileceğim kadar özgür bir hayatım da yok başkasının hayatı diyeceğim kadar kısıtlı bir hayatım da. Yaşıyorum bir şekilde ve yaşım çok genç buna kendim yön vereceğim. İş benim elimde olduğu için sonraki hayatımda da kendi hayatımı yaşayacağım. Herkes öyle olmalı aslında çünkü dünyaya 1 kere geldik.
Hic kimsenin hayatını yaşamıyorum.. Kendi kararlarimi alabilecek yasta ve düşüncelere sahibim çocuk degilimki arrim birilerinin beni yonetmesine izin vereyim... Hiç kimseyi memnun etmek için kendi hayatimdan ve yasamak istediklerimden vazgeçmem... Benim seçimim dogrusu ile yanlışı ile bana ait... Saygılar efendim...⚘🌹🌺