Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Kendi hayatıma odaklıyım. Başkalarının ne yaptığıyla, nasıl yaşadığıyla fazla ilgilenmem. Elbette çevremi görürüm, dinlerim ama merkezde hep kendi yolum vardır. Enerjimi başkalarının hayatını takip etmeye değil, kendi düzenimi kurmaya harcamayı daha doğru bulurum. İnsan kendi içini toparladığında zaten dışarıya ayıracak gereksiz bir merakı kalmıyor.
Ben kendi hayatıma odaklanırım; kendi hedeflerim, gelişimim ve mutluluğum önceliğimdir. Başkalarının hayatına sadece gerektiğinde, örneğin destek olmak veya tavsiye vermek için bakarım; ama onların yaşamları üzerinde kontrol veya sürekli odaklanma yapmam. Kısaca, öncelik her zaman kendi yolumda olur, başkalarına ilgi ise dengeli ve ölçülü şekilde.
Eskiden fark etmeden başkalarının hayatına daha çok bakıyordum. Kim ne yapmış, kim nereye gitmiş, kim mutlu gibi… Sonra bunun beni yorduğunu fark ettim. Şimdi kendi hayatıma dönmeye çalışıyorum. Hâlâ merak ediyorum ama eskisi gibi değil. Kendi yolumla ilgilendiğimde başkalarının hayatı zaten anlamını yitiriyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ben kendi hayatımdan sorumluyum. O yüzden kendi hayatıma odaklıyım. Ama başkaları başkalarının hayatlarıyla o kadar meşguller ki kendi hayatlarını unutuyorlar..
Ben odağı önce kendi hayatıma veriyorum ama insanları da gözlemlerim, mesleki refleks artık 😄✨ Başkasının hayatına fazla takılan kişi, kendi yolunu unutuyor; senin dediğin o “çukurları” da bu yüzden görmüyor. Birine bakacaksam da ders çıkarmak, kendimi tanımak için bakıyorum, dedikodu için değil 🍷💫
kendime tabiki, ben varsam sevdiklerim var ben iyi olduğumda onlarda iyi olacaktır benimle bu mantığı severim uygulamaya çalışırım. Rutünlerim var bir iki hobim var mutluluk kaynağı olarak kendimi görüyorum kendimden alıyorum. birilerine bağlarsak o kişiler olmadığında batağa saplanırız Net:100/100
Her zaman kendi hayatıma odaklıyım.. Kim ne yapıyorsa yapsın umurumda değil.. Başkalarının hayatına odaklanıp hasetleniyorlar.. Kendi çukurlarında boğulsunlar..
Ne kadar az umursarsan, o kadar az kırılırsın. Her şeyi ciddiye almak insanı yorar. Bazen gözlerini kapamak, kulaklarını tıkamak ve yoluna bakmak en iyisidir. Çünkü hayatta bazı şeyleri umursamamak, hayatla baş etmenin en zarif yoludur.
İnan kendi hayatımın koşturmacasından ve dertlerinden başımı kaldırıp başkalarının ne yaptığına bakmaya vaktim bile kalmıyor. Kendi içimde verdiğim mücadele bana yetiyor zaten..