Canımı sıkan düşünceler için tek çözüm, yüksek hızla araç kullanmak.😕

Eğer bir şey benim aklıma gerçekten yoğun derecede takılıyorsa boş bir şey değildir sonuna kadar giderim genelde takmaya devam ederim bir çözüm bulmadan bırakma zaten sadece öyle işte takıldığım bir şeyse benim için pek bir önem arz etmez kurtulamıyorsam gezerim yürüyüş yaparım koşu yaparım o an aklımda hiçbir şey olmaz.
Yemek yapmaya çalışırım yeni yemekler zor olur böylece sadece onu düşünürüm aklıma başka bir şey gelmez ya da derslerime filan bakarım iyice üzerinden geçerim ezberleyene kadar.
Bakım yapacağım saçıma filan makyaj filan yani oyalanmak istersen çok şey var.
Menemen yaparsın sen kesin fkkr
Tabiki tarifi dinleye dinleye yapacağım yarın😂
O şekilde yüksek hızla araç kullanacağına, önce o sorununu halledip o şekilde yüksek hızla arac kullanmak daha mantıklı ve keyifli olmaz mi? Kafa dolu o şekilde bir de dalıp gitmen yüksek ihtimalle olası bi durum... böylece herseyi daha da mahvedebilirsin bunu biliyorsun değil mi? Nasıl kurtulurum? Otururum düşünürüm, aklımı karıştıran her konuyu siralarim. Önce en önemlisi hangisi ise ilk sıraya onu koyar ve artilarini eksiklerini siralarim. Hangisi bana faydalı olacak şekilde ağır basıyor, hangisini uygularsam , ne gibi sonuçlar doğuruyor bakar kararımı verir konuyu kapatırım. Sonra digerine geçerim. Bazı durumlarda ise , en kötü ihtimal işin içinden çıkamıyorum; gülsem de aynısı olacak degismeyecek ağlasam da aynısı olacak degismeyecek ; madem öyle güler geçerim..
Mutlu kal...
Adrenalin çok iyi bir şey ama...
Bir hız tutkunu olarak söylüyorum sana şunu ki ; kafan doluysa adrenalin diye birsey yoktur bu bilincsizliktir. Adrenalin keyifli anlarda güzel olur tadinj cikara çıkara yaparsın...
Şahsi fikrim budur...
Düşünce yoğunluğu kontrolü yitirmek anlamına gelmez, duyuları kaybetme anlamına gelmez. Çözülmesi gereken bir şey vardır, farklı yöntemler ortaya çıkar. Bu esnada başka bir şeyi kontrol etmek hiç zor değil. Yoğun düşünceyi bunalım olarak algıladınız sanırım.
Hayir asla öyle düşünmedim.. sadece gereksiz bir risk diye bakıyorum olaya bir de empati kuruyorum. Sanırım insanları kendim gibi gördüğümden kaynaklı bu durum fakat yine de bir risk var ortada;))
Demin de belirttiğim gibi; bu da benim şahsi dusuncemdir senin düşüncene de saygı duyarım ama kendi fikrimi de bu şekilde açıkladım...;)(
Kontrol sizde olsun.😅
Teşekkür ederim 🤜🤛
🍫🍓
Odama çekilirim, müzik açar, uzanırım.
Sakin sakin, düşünür ve sonunda uyuyakalırım :)
Bu beni en çok psikolojik olarak rahatlatan şey.
Ben yaptığım iyi ve kötü şeyleri düşünüyorum.
Hülasa edip, mizan çıkarıyorum.
Böylece sebep ve sonuç ilişkisi kurup, kar /zarar hesabı yapmış oluyorum.
Bu da aklımın berraklaşmasını sağlıyor.
Düşüncelerden kurtulmuş oluyorum 😃
Cevap
10Cevap
Selam
Aklımı karıştıran düşüncelerden kurtulmam için önce bol bol dua eder Allah'a sığınırım.
Sonra uykuyu devreye sokarım. benim için
En iyi kurtulma şeklidir.
Daha sonra normal hayatıma dönüp aklımı meşgul edecek şeylere yönelirim.
Kitap okumak benim için herşeyle iletişimi kesicek kadar kendimi motive ettiğim bir hobidir.
Her defasında da işe yaramıştır.
Müzik dinlerim...
Kendi içimde, kendi kendime kavgasını da yaparak son noktayı koyarım.
Yok saymaya çalışıyorum. Bazen de düşünmemek için uyumayı tercih ediyorum. Kalktığımda kaldığım yerden devam ederek, negatif düşüncelerimden devam ediyorum.
Şarkılarla.
Ya daha fazla boğulmamı sağlar o düşüncelerin içinde, ya da uzaklaşmamı sağlar, bunun dışında deli gibi temizlik yapma isteği geliyor çünkü kendimi yorup, odak noktamı sadece kire, pasa ve tozlara yönelttiğimde tek amacım onları yok etmek oluyor. Faydalı şeylere yönlendiriyorum bu durumu.🤷♀️
Dua ederim Allah'a bu sıkıntılarımdan kurtulmak için
Sonra yürüyüş yapar beraberinde müzik dinlerim. Bu düşüncelerden uzaklaştıran işlerle meşgul olurum.
Yoksa yoğun düşüncelerle ancak kendimize zarar vermiş oluruz. Hem ruhen hem bedenen bu zararı yaşamamak için daima moral - motivasyonu yüksek tutmalı.
Düşünerek kurtulurum ben.
Hah tamam düşünüyorum hadi bakalım nereye kadar devam edecek böyle derim.
Bir zaman sonra düşündüğümü de unuturum.
Onun için aklıma bir düşünce geldiği zaman kasmıyorum. Tamam deyip kabulleniyorum o gidene kadar bekliyorum.
İyi dedin bu fikri. Elimde telefon sitedeyim. yeter ya.
Bas gaza.😅 İvmelenmeyle beraber bir heyecan geliyor o esna kontrolü ele aldığını hissedeceksin.
Of kızarlar ya. Saat geç.
Orasını bilemedim bak.😕
Ayy başka. Ders çalışayım.
Gaz pedalı oracıkta duruyor ama😔
Kapı da sapı da üstunde.
Ders daha uygun, kalem daha kibar.🙄
Depresifim ya. Çalısasım da yok. Börtü böcek hep.
Manipüle etmeyi bir kez denedim, daha ilişmem. Depresif hallerde iyi değilim.
İyi geceler.
Ben iş ile yapıyorum bunu sanırım. Odak noktam işim oldugunda o yoğun düşüncelerin yerini değiştirebiliyorum, tabi geçici olarak. Kalıcı olarak kurtulmak istiyorsam olumlu ya da olumsuz farketmeksizin bir sonuca varmam gerekiyor.
Uyuyarak 😅😅
5 sezonluk diziye başlamakta olabilir 🤦♀️
Sjej bir çırpıda twd izledim.
Aklımı karıştıran yoğun düşüncelerden kurtulmam için kellemi koparıp atmaları gerek. Olamaz dediklerim birer anı şu an. Düşünmeye devam edeceğim. İstemesem de...
Netflix burda devreye gırıyor bir kac sezon dizii sonra arınmıs bır ruh😂😂
Yemın ederım vucudumda kalan son b12 leride onlara harcayıp herşeyi unutuyorum😂😂😂😂😂😂
Algımı başka yöne çekerek, müzik , dans etmek, spor yapmak, kitap okumak, deniz kenarında oturmak, reiki,
Kimsenin olmadığı uzun uzun doğa yürüyüşü yaparım bacaklarıma kramp girene kadar
Sonucu öğrenince ya da görünce kurtulurum rahatlarım.
Kurtaramiyorum ki kurtarabilen bana da anlatsin formülünü
Hafif rüzgarda balkonda veya bahçede uyu. Çok gürültülü müzik dinle, sürükleyici kitap oku...
Merhaba
Ben bunun Bi çözümünü bulamadım kurtulamıyorum...
Başka bir yoğun düşünceye kapılarak. Ve ya hiç bir şey düşünmemeye çalışıp zihnimi boşaltarak.
Yüksek hızla araç kullanmak doğru değil. Onun yerine temizlik yap daha faydalı ben yapıyorum işede yarıyor 🥲😑
Temizlik kesmiyor, cifliyorum sürekli.😕
Bakim👀
Ya kendimi işe veririm ya da parkta boş boş otururum.
Başka düşüncelere ağırlık veriyorum, başka şeyler düşünmeye çalışıyorum
Illa bişey düşünecem :/
Ya o an çok samimi olduğum biriyle konuşurum ya da müzik dinler, kendi kendime konuşur tartışırım.
Bilincimi en çok yorduğunu düşündüğüm düşünceye odaklanırım sonra adım adım diğerleri..
Kendimi yormak ve üstüne sert bir kahve içerek o düşünceleri kağıda dökerek kurtulurum.
Başka şeyler düşünmeye çalışırım ateş ateşi söndürür neticede
Boş vakit bırakmayarak
Keşke çıkarıp dinlenmeye alabilsek
Kurtulamıyorum ki hiç
Kurtulamıyorum. Hafıza silinmesi şart.
Kurtulamıyorum ki.
Delirmeme az kaldı.
İçimden düşünüp, dışımdan dua ederek.🦄
Canını sıkan düşünceler imkansız aşkın heralde 😏
Aşk varsa imkansızlık sona ermiştir.😒
Korkak sen ne ara cesaret sahibi oldun 😏
Gizlice görüş yapan ben değilim, bundan öte korkaklık olamaz.😅
Zekanın kudretine güveniyorum medan bil bakalım ben kimim malum oyun oynamayı seversin 😏
Bana sövdü diye dolaşan biridir haha
Belki de kanına dokunan biridir 😏
Öyle olsun bakalım, tahlil yaptır hastane yakın.
iyi geceler taze sevici 😏
Ok bye
O araca benide al
Korkarsın😕
Bıktık ya vallahi
Kesinlikle
☹️🍫
Kitap okumak iyi geliyo ya da spor yapmak
Kurtulamam
Ağlayarak 🙁
Kurtulamıyorum
Uyuyarak kurtulursun