24 yaşındayım ve işsiz biriyim insanlar bir şeyler başarırken ben hala bir alanda kendimi gelistiremedim ne yapmaliyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba ☘️
Hayatınızın en zor ve önemli bir dönemecindesiniz şu anda. Belli bir yaşa geldiğiniz halde iş sahibi olmadığınız için "vasıfsız" olarak kendinizi görebilirsiniz. Ama size tavsiyem kendinizi bu şekilde düşünmeyin. Her şey vaktine esirdir derler. Bu hayatta hiçbir şeye geç kaldığınızı düşünmeyin. Önünüzde uzun bir yol var. Elbette siz de istediğiniz mesleği yapacağınız günleri göreceksiniz. Gönlünüzü ferah tutun.
Bu süreçte okuduysanız, mesleğiniz üzerinde kendinizi geliştirebilirsiniz. Almış olduğunuz bilgileri pratiğe dökemeseniz bile unurmamak için bol bol pratik yapın. İmkanjniz varsa dil öğrenmeye çalışın. Dil üzerinden kendinizi geliştirmek hem size yeni kapılar açacaktır hem de bu kasvetli ruh halinizden sıyrılmanıza vesile olacaktır. Aynı zamanda kendinize bir hobi edinin, üretin ve eğer imkanınız olursa evden bir şeyler satmaya çalışın. Bu sizin kendinize olan güveninizi yerine getirir.
Sabrederek sakin kalmaya çalışın ve insanların söylediklerini çok fazla kafanıza takmayın. Her şey gönlünüzce olsun.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 11,8b cevap paylaştı. İlk başta kendini başka birileriyle kıyaslamayı bırakmalısın. Başkası başardıysa sende başarmak zorunda değilsin. Sen istediğin için başarmak zorunda hisset kendini. Eğer bir alanda geliştiremediysen kendini, kendine hedef belirlemediğin için olabilir. Önce ne istediğine karar ver. Neyi yapabilmek sana daha iyi gelecek. Umarım her şey gönlünce olur.
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, öncelikle kendinizi başkalarıyla kıyalasmayın çünkü hiç kimsenin yaşadığı hayat bir diğerine benzemiyor yani herkes eşit şartlarda bu yaşam mücadelesini sürdürmüyor. O yüzden başkalarının anne, babası bu konuda daha çok ön ayak olmuş olabilir, maddi durumları iyi durumda olabilir ve en önemlisi de şans faktörü, yaşadıkları dönem de onlara daha farklı şeyler yansıtmış olabilir. Mesela 2018 yılında iş bulma olasılığınız şimdiye göre daha kolaydı çünkü şimdi pandemi dönemi var. Bunu bu şekilde yorumlayabilirsiniz. Bir de hakikaten liyakata göre gitmiyor her şey. Tamamen liyakate göre gitse, insanlar daha başka türlü olsaydı şimdi ne bu kadar çok işsiz olurdu, ne de sınav sisteminden tutun da pek çok şey daha farklı olurdu. O yüzden hatayı tamamen kendinizde aramayın çünkü sizin hiçbir hatanız yok bence. Dolayısıyla önce siz ne istediğinize karar verip sonrasında elinizden geleni yapmaya çalışın. Olursa olur, olmazsa olmaz. Sıkmayın canınızı. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
22 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
Hicbirseyicin geç değil ama o yaşlarda herşey olabilmek ve yapaabilmekk icin son zamanlarındasin, bir fikir verebilirim, bence ehliyet kursuna yazıl bunun için herhangi bir garsonluk , kasiyerlik, mağazada satış elemanı gibi bir iş bul ehliyet için hedef koy, sonra sonra başka hedefler mesela motorla satış getir tarzı firmayla anlaşma yap, bir yol hedeflerin olsun ama i ine kapanıp bisey olamadık gitti diye uzaktan insanlar seyredip küsme herşeye böyle, bir insan tanırsın cehren degisir yeri gelir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
21Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,8b cevap paylaştı. Kendini başka insanlarla kıyaslama, hayat şartları hepimiz için aynı değil maalesef. ayrıca geç kalmış değilsin, kendine bir hedef belirle ve bu hedeflerinden seni hiç bir şey vazgeçirmesin, ilgi alanın olduğu bir meslek illaki vardır, bunu kendine uğraş edin ve kendine inan. mutlaka başarı seninle birlikte yürüyecektir.
20 YorumlaMerhaba,
Bunun için geç kalmış değilsin. Yaşın oldukça genç bana göre. İlla ki bir işin ucundan tutup bir şeyleri başarabilirsin. Burada önemli olan senin bunu gerçek anlamda istiyor olmak. Kimse anasından bazı işleri bilerek doğmuyor.
Önce önüne bir hedef koyup yapmak istediğin işi belirlemelisin. Ondan sonrada bir adım atıp bu işe başlamalısın. Emin ol gerçekten istersen bir kaç sene içinde bir iş kolunda uzmanlaşabilirsin.10 Yorumla
+1 yılDemek ki bu zamana kadar bir meslek sahibi okmamissin bir iste calismamissin. İlgi alanın olduğu bir kursa gidip kendini gelistirebilirsin. Market zincirlerinde çalışabilirsiniz. Şok tavsiye etmem. emlakcilik kursuna gidip cenen de varsa emlakcilik yapabilirsin.
00 Yorumla24 yaşındayım. Lise'yi web tasarım üzerine okudum. 2 ayrı yazılım dili biliyorum, 3 ayrı görsel tasarım programı ve 3D Modelleme programı biliyorum. Üniversite'de okuduğum bölüm bir çok dalın bir araya getirerek oluşturduğu bir bölümdü. Antropoloji, sosyoloji, felsefe, psikoloji, sanat tarihi, orta çağ avrupa tarihi, Osmanlıca, Halk Edebiyatı, Orta Asya kültürü, Orta Doğu kültürü, Türk Mitolojisi ve daha bir çok ayrı dalın dersini aldım. Ancak seninle aynı durumdayım bir çıkar yol bulursan bana da haber ver.
011 Yorumla- +1 yıl
@Uçan_oduN ne kadar uzmanı lazım sana?
- +1 yıl
@Uçan_oduN oyunun türü ne? Açık dünya yapacaksın dersen öyle bir ömrüm yok.
- +1 yıl
@Uçan_oduN Modeller hazır mı? Dokular mı eksik bir tek?
- +1 yıl
@Uçan_oduN oyun geliştiriyorum deyince dedim herhalde modellerle kodları hazırlıyor dokular eksik bir tek. Motor ne kullanıyorsun? Unity mi UE mi?
- +1 yıl
@Uçan_oduN ne lazım sana tam olarak? Özelden yazıp açıkla istiyorsan bakayım bi ne çıkar.
+1 yılBende 22 olcam bende değilim arkadaşlarım gitti moral bozmuyom kendimi Türkiyeye it kopukta lazım deyip avutuyodum o işe de artık suriyeliler bakıyo.. işsiz kaldım..🤦♂️🤦♂️🤓😅
Olsun be böylede güzeliz00 Yorumla
+1 yılOkul okumadıysan gelecegi olan meslek secmemişsen okul okumaninda bir anlamı yok Şu an ki durum para kazanabilmek önemli gelecegi kariyeri olan bir iş bulmalisın kaynak olarak internetten araştırabilirsin bana takip atarak yardımcı olabilirim
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 671 cevap paylaştı.
+1 yılSertifikalı kurslara git.
Kuaför, pasta yapımı, aşçılık vs. sonra da bu alanlardaki işlere yönel...00 Yorumla
+1 yılBen gibi sigortalı işte bile çalışamadım arkadaş edinemedim annemi toprağa verdim üstelik
00 YorumlaBence oyunculuk sektöründe ilerleyebilir sin benim gibi
00 YorumlaGeç kalmış sayılmazsın. Hala vaktin var. Bir de isteğin varsa tamamdır
00 Yorumlao yasta dagda terorle catisiyodum. gerci hala oylede. degerini bilin aksam yataga yatmanin
00 Yorumla
+1 yılNe yapacağına. Karar ver ve hayata Bi yerden başla.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl11 meslek sahibiyim de ne farkim var senden canım uzulme
04 Yorumla
Soran+1 yılNe meslegi
Cevap sahibi+1 yılBende her meslek var ne istersen
Soran+1 yılÇok açıklayıcı
Cevap sahibi+1 yılŞoför otel tantim musteri hizmet tekstil turizm tercumanlik sekreter telefon uzmani fasoncu garson
Sermaye bul kendi işini kur
Tabii bu benim yazdığım kadar kolay olmuyor00 Yorumla
+1 yılis ilanlarina bak bi yerden basla artik
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. Boşver bende öyleyim 😂😂
00 Yorumla
+1 yılBende aynıyım guselm yha
01 Yorumla- +1 yıl
Okul okumak demeyin yahu adam okumuş e kazandigi bölüm ya atanamiyor ya iş yok e okul okumayanla arasinda ne fark var meslek okul okumak önemli degil suanki durum da para kazanabilmek önemli
tut biyerden isin ucunu
00 Yorumla
+1 yılAklında bi şey yok mu
01 Yorumla- +1 yıl
Üni omuyabilirsin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Benimde böyle
00 YorumlaNeden geliştiremedin
06 Yorumla
Soran+1 yılBilmem
Soran+1 yılBöyle devam mı yani
Soran+1 yılNe yapmam lazim
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞoför ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜni okudun mu peki?
00 YorumlaBir gün olacaksın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 24 yaşındayım ve hala meslek sahibi değilim, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat