Malum gündem jet hızıyla her gün başka bir kötülüğe kayıyor. Bu gidişat insanların psikolojisini de derinden etkiliyor. Kimisi bundan prim derdinde. Kimisi endişe. Bundan etkilenmemenin bir yolu var mı? Sadece duyarlı kalınabilir mi?
Gündemden psikolojik olarak etkilenmemenin bir yolu var mı?
Kendi açımdan etkilenmemem mümkün değil. Günlük hayatımıza ne biliyim tatilimize odaklanmıyoruz. Belki böyle detayına girmeden sadece olan biteni okursak biraz koruruz kendimizi. İnstagrama koyulan videoları, yazıları okudukça insan fena oluyor. Gerçi bakmayınca da kötü hissediyor insan kendini sanki görmezden gelmek istiyormuşuz gibi. Bilemiyorum yani tam olarak.
Dediğin gibi gerçekten gündemden etkilenmemek neredeyse mümkün değil. Özellikle son orman yangınları ve sonrasında oluşan kaos, kargaşa ortamı beni çok yordu. Kendi ne sorunum vardı unuttum..
Ancak bir yol buldum kendime. Onu önerebilirim. Gündemi bir süre takip etmiyorum. Sosyal medyaya girmiyorum. Başka konulara kanalize oluyorum. Eski bir arkadasimla plan yapıyorum. Okul anılarımı hatırlıyorum. Yeni çıkan kitaplara filmlere göz atıyorum..
Ben artık bıktım. Uzun süredir gündemi takip etmiyorum. Biri anlatmaya kalksa dinlemiyorum ya da kısa kesiyorum. Bu ülkenin siyasetinden de, sağlığından da, canisinden de, adaletsizliğinden de herşeyden sıkıldım ve bıktım. Sadece bu ülke değil dünyada aynı şekilde. İnsanlara tahammülsüzüm yok sayıyorum. Elimden birşey gelmiyor bu yüzden görmemeye kendi işlerimle ilgilenmeye çalışıyorum
Yok, üç gün boyunca ağladım. Bir de insanlar öyle videolar resimler paylaşıyorlar ki insanın ciğeri parçalanıyor. Kimisi manipüle ediyor insanları, kimisi kandırıyor, kimisi gerçekten yaşanıyor. Ben de işte ağlıyorum ara ara. En sonunda bırakacağım sosyal medyayı o olacak. Kolay kolay ağlayan biri de değilim.
Ben kafayi yemek uzereyim mesela bir guzel haber olmaz mi ya... ailemle vakit geciyorum malum turkiye sartlari sokakda yururken bile ölebilirim en azindan ailemle vakit geciriyim😕
En mantıklısı elimizden bir şey gelmiyor o yüzden üzülmek de garip oluyor ama üzülmeyince de kendimi vicdansız hissediyorum ben hissizleşmişim gibi bu benim için en kötü şeydir
Bence kendin tecrübe edince en büyük dersi alıyorsun mesela ben yalancı insanların var olduğunu biliyordum ama öyle bir kişiyle tanıştım ki bir daha kimseye cidden güvenmem aklım yaşayıp ders alınca başıma geldi
Malesef ki uzak kalamıyorum ve her seferinde ağır derece de etkileniyorum. Başka ülkelerin gündemi de bu kadar içler acısı mı cidden çok merak ediyorum. Her gün yeni bir olay patlak veriyor anlamıyorum 1 günümüz kötü bir habersiz geçmeyecek mi?
Bir süre sonra insan alışıyor tepki bile veremiyor ama zaten yapmak istedikleri şey de bu tepki veremez hale getirmek 😒 önerebileceğim bir sey yok maalesef..
Yıllardır gündemi takip etmem çünkü kendimi biliyorum ama yine bir galeyana gelip bakayım dedim ve kötü oldum. Bu yüzden benim tek taktiğim haber okumamak.
Çok sevdiğim bir yakınımı kaybettikten sonra evrim geçirdim artık gündemden uzak kalmaya gayret gösteriyorum. Acının ne demek olduğunu biliyorum , empati yönüm de çok gelişmiştir bu yüzden kötü haber izlememeye özen gösteriyorum. Ama mümkün değil tabii ki... Çok düşünmemeye çalışıyorum çünkü kötü haber bitmiyor bu ülkede 😔
Çok şey üstüste geldi bu hafta. Nereden tutsak sıkıntı. Sanmıyorum etkilenmemenin bir yolu olduğunu, vicdanı olan herkesi rahatsız eder bu. Normal şeyler yaşamıyoruz çünkü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao 4 yıldır tvye bakmıyorum haberlerlede ilgilenmiyorum. Hayat bazıları için dramlarla dolu olabilir lakin ben bu durumu görüp kendi hayatıma lanse etmekten yana değilim. Bu sayede psikolojim sağlam.