Düşünüyorum da erkekler güzel olan her kadına düşebiliyor. Ama kimse buna bir şey demiyor, normal karşılıyor. Ama kadın sevgili kriterlerinde maddiyatı göz önünde bulundurunca kadını yollu gibi görüyorlar. Neden?
Erkekler tipe bakıyorken; kadınların maddiyata önem vermesi neden hoş karşılanmıyor?
Evvela insanların tercihlerine saygı duymak gerekir. İsteyen istediği kişiyle evlenebilir. Bu onun seçme hakkı karışacak halimiz yok.
Her zaman şunu derim " Kişi ne arar ise onu bulur " Yani kuyusunu kendi kazar, yine kuyuya kendi düşer. Çıkacak olanda kendisidir.
Devir eskisi gibi bizim anne ve babalarımızın devrinde kiş gibi değil. Atık kabullenmek, sabretmek, tahmmül etmek diye kavramlar evliliklerde kalmadı. Artık Kadınlarda iş hayatının içinde ve parçası. Ekonomik özgürlükleri var. O yüzden erkek bile evliliklerde o kadar baskı kuramıyor. Baskı kurarsa ayrılıklar başlıyor. Ya da geçim sıkıntısı varsa bu hayata katlanmak zorunda değilim deyip başını alanlar bile var. Yani var oğlu var.
Bu durum hem erkek hem de kadın için geçerli.
Erkeklerin çoğu dediğiniz gibi tipe bakıyor ve önem gösteriyor. Bu herkes için öyle olmasa da genelleme doğrudur. Seçim hakkı onun birşey deyecek halimiz yoktur.
Kadınlar da günümüzde maddiyata önem verdiği doğrudur. Bu genelleme de doğru. Hakkıdır, rahat bir yaşam onunda hakkı. Bu da onun tercihi. Her ikisi de kendince haklı.
Peki o vakit ne sadece parası olan mı? evlenecek. Ya da sadece güzel tipli kadınlar mı? evlenecek. Peki denge nasıl olacak. Bunun orta yolu yok mudur?
Hiç kimse sıkıntıya gelmek istemiyor. Evde tıkılı kalmak istemiyor. Konforlu bir yşam alanım olsun, hafta sonları ya da bazı akşamlar dışarı da yemek yiyelim, Tatile şuray buraya gideli, sıfır bir arabamız olsun, kira da asla oturmam, ev dayalı döşeli olacak, kimse bana karışmasın, kaynana kaynvalide olmasın, sosyal medyama karışmasın filan da filan...
Ben evlenene de, vlenmeyene de saygım var. Bugün evlenmenin ilk şartı artık bir EV. Ev olmadan kız dahi vermiyorlar artık. Bazıları hariç. Bugün Evlilik maliyeti en az 60-70 bin TL. İçinde ev yok. Kimde de demiyor ki bunun altından nasıl kalkılır.
Bugün bir soru vardı. Özetle Kiralık Gelinlik. Bu yüzden nişan atılmış. Tercihlere saygım var.
Arkadaşlar bulunduğumuz dönemde BOŞANMA vakalarında rekor kırılıyor. Benim sokağımın ucundan başına kadar her evde boşanmış insanlar var. Çoğu anlaşmazlık ve geçimsizlik.
Siz evlilikte Maddiyatı birinci sıraya alırsanız Mutluluğa sıra gelmez. Çünkü PARA bitince o mutluluğa sıra gelmediği için evlilik te bitecektir. PARA evlilikte denge haline gelmiş. Dengeyi bununla sağlarsanız ÇATI yıkılır. Enkaz kalır geriye. Çünkü konforunuzdan ödün vermediğiniz için yani rahat yaşamınızdan dolayı zorluklara katlanmayacaksınız.
Ailem Kapıcı idi. Bizim kahvaltımızda akşam yemeğimiz de Tarhana Çorbası idi. Şimdi böyle bir evliliği kim yapar desem herkes Delimisin der. Dedim ya herkesin seçimine saygım ve karışamayız. Tercihleri sorgulayamayız. Evet demek kadar Hayır demek te hakkınız.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler olarak tipe bakıyoruz ne istediğimizi çok açık söylüyoruz ;) kadınlar para önemli değil karakter önemli diye yalanlar söylüyorlar. Para önemli deyip bizim gibi açık yüreklilikle bunu dile getirseniz sorun olmaz. Fakat bu defa eskorttan farkınız kalmaz ve erkeğin gözünde değeriniz düşer. Uzun lafın kısası bir çoğunuzun paraya önem verdiğini ve paralı, yakışıklı, eliaçık (burası çokomelli) uzun boylu, romantik vs vs vs 3~5 erkeğe özel eskort olmak istediğini biliyoruz. Not; Pembişler saldırmadan önce iyi düşünün çok doğru dediğimi hepimiz biliyoruz. Diss atanın kocasını eskortlar çüksün :)
Bazı kadınlar tipe bakmayan erkeklerin de maddiyatına bakıyorlar. :D Yollu değiller mi? Tipim fena sayılmaz para da var. Ama paraya bakmayan iyi karaktere sahip biri lazım. Oldu ki ileride bu kadar yüksek paralar kazanamama durumum olursa ayrılmasın dimi evlilik sonsuza kadar iki kişinin birbirini hastalıkta sağlıkta yalnız bırakmaması gibi bir şey bu kadınların bundan haberi var mı bilmiyorum ama maddiyata bakan kadına ihtiyaçları yok zaten erkeklerin bunlar için eskortlar var alın teriyle çalışıyorlar. :)
Kadınların maddiyata önem verdiği kesin bir bilgi mi? Yani bu çoğunluğun içinde neden kendimi göremedim anlamadım? Ayrıca hangi çoğunluk tek bir kriter peşinde geziyor. Ben sevgime bakarım, sevgisini sorgularım, karakter yapısına dikkat ederim. Sanırım bu yüzden maddi durum daha geri planda kalıyor. Kullandığınız tabiri de hiç sevmedim ayrıca bunu maddi durum kaygısı olanlar içinde kullandıklarını düşünmüyorum. Çok çirkin ve çok aşağılayıcı.
Maddi duruma önem veriyorlar Ayrıca önem vermiyorum diyen yalan söylüyor Karnını kim doyuracak acaba ailen mi? Ailen bile olmayacak Uğraşmak istemeyecektir
Sanırım vasıfsızlık meselesi. Birinin çok parası var çalışmış bir şekilde toplamış, vizyonu olan bir insan yani. Diğeriyse vasıfsızın teki. Başaracağı tek şey zengin biriyle evli ola bilmek bitti. Yani ana baba parasıyla zengin olan erkek bile bundan daha vasıflıdır bence. Tabi bu kadınlarada yollu demelerininde esas bir sebebi var. Oda onun gibi vasıfsızların onu kıskandığı için söylemeleri. Zira az vizyonu olan insan herkesin bir birini yediği bu dünyada bunun çok normal bir davranış olduğunu bildiği için pek takmaz bu tip insanları. (yaniii bence böyle)
İkisi cok farkli şeyler. Bir tanesi dogamizin geregi olan aşk, cinsellik.. vs ihtiyactan kaynaklanır. Maddi beklentiler ise tamamen maddi Ayrıca kadınlar dabir durumdur ve ilişkilerde ön planda tutulması istismar, dolandırıcılık.. vs şekilde nitelendirilebilecek adi bir yaklaşım şeklidir. Ayrica2 kadinlar da erkekte fiziğe bakıyorlar.
Erkekler tipe bakıyorken; kadınların tipe önem vermesi neden hoş karşılanmıyor? veya Erkekler maddiyata bakıyorken; kadınların maddiyata önem vermesi neden hoş karşılanmıyor? Olabilir. Kıyaslama böyle olur ki aradaki fark bulunabilsin. Kadının güzelliğini para ile eşdeğer tutmak olur bu şekilde. Kendi kendinize zarar vermeyin. Siz kendinize bunu yaparsanız başkaları neler yapmaz...
Tip bi kriterdir begendigini alirsin acik solim yok huyu guzel tipi diye asik olmazsin gozune guzel gelir sonra onu kendi gormek istedigin hallere uyuyor mu diye yoklarsin ruha ask burda baslar bunlar o kisiye ozgudur kazanilmaz veya kaybedilmez ama maddiyat insanin sansi ile ilgilidir elindeki kosullarla ilgilidir kazanilabilir mi evet ama birinde fayda saglamak soz konusuyken digerinde cekim vardir
Çünkü çoğunun parası yok , güzel bir karakteri yok , tipi yok. Yanı kısaca ovuncekleri şeyleri yok ki hemen karşı çıkıyorlar. Oysaki maddiyat güzellikten daha mantıklı , cirkin biri ile hayat yine geçer ama fakirlik daha kötüdür hayat gecmez
Güzel olana yakışıklı olana herkes bakmıyor mu.. güzel olan herşey ilgimizi daha çok çekmiyor mu? Ama sırf parası için at hırsızı gibi birinle olmak şık durmuyor... Yoksa maddiyatta bir kriter tabiki
Erkekler parasiyla hava atiyor sonra kadinlari para avcisi vesaire diye kiniyor. Kadinlar da gorunusuyle dikkat cekmek icin her seyi yapiyor sonra da erkekler tipe bakiyor obje olarak goruyorlar vesaire diye kiniyor. Tabii ki erkekler kadinlar falan derken genelleme yapiyorum yoksa ben erkek olarak parayla hava atmayi dogru bulmuyorum ve erdemli davranmayi seven bircok insan da vardir toplumda. Bunu yazarken demek istedigim bu tarz tiplemeler birbirine benziyor erkegi kadini yok bu isin bence.
Maddi yata önem versin tabi ki kadın. Ama maddi olarak yolup kutsal bakireyi oynar elime degmedi bildigğn kızlardan degilim güven yoksa ben yokum der o fena. Verene ver işte onlar vermeyene verr 😀
Evet isteyebilmesi çok normal kimse dusunceleri icin yadirgayamaz ama etik degil dogru değil ömrünü gecirecegin herzaman beraber olacağın bir insanin bunlara parasi yetmez. Ayrıca guzel kadindan hoslanabilirsin ama parali erkek den hoslanamazsin sevemezsin. Parasi icin cekemicegin bir erkege katlanabilmek de marifet gerçekten
O insanla alakalı bişey insanı bir duygu para ise sonradan insan hayatına dahil olan bişey hem inan bana her erkek tipe bakmıyor baksa bile önemli olan tıp değil tipin insanda uyandırdığı şeylerdir
Bence paraya bakanda dış görünüşe bakanda zavalli çünkü biri o paspal suratiyla 90 60 90 kadin ister digeride calisip hayatinda bi yerlere gelememis birlikte olacagi adamin parasina bakar