En basit örneği; olması gereken herseyin adıni iyilik yapmak koymuşlar...
Dürüstçe cevaplar istiyorum...
Insanlara karşılıksız yardım ediyor musun yoksa karşılıksız hicbirsey yapmam diyenlerden misin?

Evet, dediğin gibi olmadı gereken her şeyin adı iyilik yapmak olmuş... Mesela, görme engelli birisine yardım etmek iyilik yapmak demek değildir, olması gereken bir şeydir.
İyilik yapmak bambaşka bir şeydir. Şahsen ben iyilik yapmayı severim, ama herkese iyilik yapmam.
Merhaba.
Hangi insanlara?
Ben çocuklara ediyorum. Hiç kimsesi olmayanlara. En çok oyuncakları onlar hakediyor. Onlar için bir kaç projem var. Beni düşünürken gülümseten... Ruhumu, kendimi nasıl bir adam olduğumu hatırlatan...
Pozitif ve manevi veya insani bir amacı olan arkadaşlarıma da beklentisiz yardım ediyorum. Ya da jestlerde bulunuyorum. Belediye için hayvan klübe ve sıcaklarda suluk, gölgelik tasarımları yapmıştım.
Aynı zamanda iş hayatımda çok acımasızım. Vicdan rahatlatmıyorum. Dünya kötü, kirli ve de karanlık bir yer bana göre... Ve business katı, net, ve duygusuz olmayı gerektiriyor. Keskin çizgilerim var, bu anlamda...
Ve içinde tek değer verdiklerim ise yaşamaya değer ailem ve insanlarım...
Zamanla daha da " iyi " leşir miyim. Bunu Sebahattin Ali yanıtlasın...:)

# Neşeliadam
Muhtesem bir yorum kalemine sağlık...
Rica ederim.
Günaydın, eig için teşekkür ederim.
Şimdi şöyle ki, dünya da herşey çıkar üzerinedir. Çıkarsız hiçbirşey yoktur. Odaklanmak gereken nokta bu çıkarların iyi yönde mi yoksa kötü yöndemi olduğudur. Misal doğum gününde bir sevdiğine hediye almak. Bu durum çıkar ilişkisimidir? Tabiki evet. Ona hediye alarak mutlu olduğunu görmek istersin onu mutlu etmek seni mutlu eder. Dolayısıyla kendini mutlu etmek için sevdiğin birine hediye almış oldun. Sohbetini sevdiğin biriyle konuşmak mesela, onunla sohbet etmeyi seviyorsun çünkü mutlu oluyorsun bu bir çıkardır. Düşün ki ibadet etmek bile çıkar içindir ki ibadet ederek Allah rızasını kazanmak ve cennetle müjdelenmek istersin. Kötü çıkarları olan birisi olmaktan allaha sığınırım.
gerçeği söylemek gerekirse bu yaşıma kadar karşılıksız yaptım hep ve değer görmedimm hatta sanki görevimmiş gibi gözüktüm. şimdi hala karşılıksız yapıyorum ama kişi seçiyorum herkes için yapmıyorum. genele vurursak da karşılıksız yapıyorum ilk bir kaç adımı sonra baktım bana değer vermiyor bir daha bir şey yapmıyorum
Cevap
42Cevap
Çok ettim ama bunu daha fazla yapabileceğimi sanmıyorum.
Çok ediyorum etmeye gayret ediyorum gadası. Ama artık çıkarı olup insanların yanında olan insanlar daha çok kıymet görüyor. Ama ben yine de yardımcı olmaya gayret edeceğim.
Yani ediyorum herhalde
ne biliyim arkamdan gelene kapıyı tutarım, yer veririm, kasada sıramı almasına izin veririm az eşyası ya da çocuğu falan varsa...
bunlar karşılığında bazen teşekkrü ederim lafını bile duymuyırsun
iyilk yapıp denize atıyoruz işte
Çıkar için yapılan iyilik iyilik midir ki zaten.
Ben ona iyilik demem.
Çıkarı için iyi görünmek derim.
Böyle olmaktan Mevlam'a sığınırım.
Önemli olan yaptığını iyilik diyerek
yapmamaktır.Herkes olması gerekeni yapsa.
İnsanlık namına. Ya da bütün canlıların namına.
Bu zaten başlı başına yeter.
Şu sitede yüzlerce kişiye yardım etmişimdir. Hiç çıkarsın. Çoğu da yardım isteyip arkamdan konuşacak kadar nankör olmalarına rağmen. İnsanlar öğrensin istedim :)
Evet karşılık beklemeden yardım ettiğim insan sayısı çoktur.
Ne yazık ki vicdana sahipse bir insan, bu özelliği atamıyor karakterinden.
Yardım ettiğim çok kişi oldu; elinden tuttuğum, yol gösterdiğim, sahip dahi çıktığım.
Fakat değil karşılık vermek, "nötr" dahi kalmayı beceremediler.
En azından yardım etme gayesinde olan birisine yapma değil mi kötülük, yaklaşma pis zihniyetinle.
Karşılık yine beklemiyorum fakat her isteyene de koşmuyorum artık.
Omrum tukendi yardim etmekle.. 🙄 Hic bir zamanda cikar beklemedim.. Sonuc.. Yanlizlik😁
Kesinlikle 🌺
Tek bildiğim insana yardım etceksin sonra düşmanlık bekliyceksin.
Keşke doğru olmasa :))
ederim niye etmem. zaten maddi gücü olan bir birey değilim. o yönden elimden bişey gelmediği için belki de ederim diyorum ama, bilemiyorum. yine de ederdim ya.
samimi kişilere cidden elimden geldiği kadar yardımcı olurum sonuçlarının önemi yok bir karşılıkta beklemem
Ben kendime insanlara ve hayvanlara karşılıksız yardım etmeyi felsefe edinmişim çokta mutluyum insanlardan bir şey beklememekle.
Cevabım bu sözden ibaret:
~"Birine sürekli iyilik yaparsan bir süre sonra o senin görevinmiş gibi davranır" 🌸
Biz büyüklerimizden Yaratılanı sevdik Yaratandan Ötürü düsturuyla büyüdük. Çıkarım olmasa da insanlara yardım ederim
Ne yapıyorsak Yaradanın rızası için, yoksa herkes iyilik hak etmiyor bile 😌💅
evet ama bundan sonra yok asla yardımseverlik falan
İnsanlar kendini bir şekilde kurtarıyor ben hayvanlardan yanayım...
Evet, o an çıkar düşünmem ama bana göre her şey de bir çıkar ilişkisi vardır.
Evet ama pek yararı olmuyor ne kadar iyi konuşsam da yanlış anlayan çok oluyor burada bile
yardım ederim sadece insanlara da değil tüm canlılara
Ederim. Menfaati sevmem. Çünkü köpeklerin kardeşliği önlerindeki kemik bitene kadardır.
Evet, şimdiye kadar hiç kimseden menfaat beklemedim.
Yardım ediyorum evet. Çıkar olan yardım işe yaramaz zaten.
Yardım durumunda Allah rızası için yardım ederim, çıkar için değil.
Çıkarım olmadan çok insana yardım ettim. Büyük çoğunluğundan da karşılığında şerefsizlik gördüm.
Önemli olan yapılan iyiliği dillendirmemek ve Allah rızası için yapmaktır. İyilik karşılığında bir şey gelecekse de Allah'tan gelsin isterim.
Cok sevdiklerim haric..
Cikarim varsa tanimiyorsam ederim. Ama senet imzalatirim noter huzurunda.
ediyorum ama muhtac olan aileye maddi yardım gibi. arkadaşlar söylüyor. dğer türlü yardım etmiyorum artık
Ya yaparım ama ben de düştüğümde o çıkara bakıyorsa karşılıksız yapmıyorsa benim gibi. O zaman ilişkimi tamamen keserim bir daha da muhattap olmam. @Hissiz72 sen de durumlar nedir?
Ben hiç bir çıkart beklemem,
Yaptığım iyiliğe karşı bir iyilikle karşılık vermeye çalıştığını hissetsem kabul etmem.
İmkan olsa daha fazla iyilik yapabilsek.
daha çok paylaşabilsek.
Ediyorum tabiki ama bana çıkarı olduğunda yaklaşan insana da çıkarım varsa yardım ediyorm karşılıklı uani bu isler
bikac defa ettim hepsindede dolandirildim. Kandirildim sonra kimseye yardim etmedim.
Dün ninenin birine kapiyi aciverdim dua edisi bile mutlu etti beni
Çok şükür ki, yardımcı olmaya çalışıyorum.
Etmiş oldugum yardimlarda asla cikar aramadim.
Evet fazlasıyla diyebilirim
Cıkarla iş yapılacak kadar yetenekli kimse yokki
Evet, maleseff
Bu yüzden hep kullanılıyorum
Elimden geldiğince imkanlarım doğrultusunda 🙄
He, ediyorum. Sonra m*l yerine koyuyorlar.
Herkes aynı değildir ama
herkese degıl gozume kestırdıklerıme
Çıkar yoksa yardım da yok, hayat müşterek.
Evet ettim etmeyede devam ediyorum
Tek çıkarım dua ve sevap.
Gerçek anlamda insan olmak bunu gerektirir
Mesleğim bunu gerektiyor zaten. Evet ediyorum.
Genelde
Çogunlukta
Ederim ettimde
Ederim.
Hayir etmem.
yok..
Evet, ediyorum.
Evet ederim ben.
Kimseye durup dururken yardım etmem.
Elbette ediyorum.
Mümkün ise evet.
Ediyorum.