Süper Soru seçimi için teşekkür ederim ♥️♥️
Elinizden geldiğince insanlara yardım ediyor musunuz, bundan hiçbir şey kazanmasanız bile?
Süper Soru seçimi için teşekkür ederim ♥️♥️

Elimden geldiğince birilerine yardım etmeyi severim. Karşılıksız, sonunda sadece bir güler yüz görsem bile bana yeter. Zor durumdaki bir hayvana, bir çocuğa, yardıma muhtaç bir yaşlıya yardım etmek kadar güzel bir şey var mıdır? Karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek..
Tabiki de iyi insanlar elbet var mesela benim fazla imkanım olsa yardım edeceğim insanlar olabilir ama bu yardım etmek parayla olmayadabilir mesela bir kişinin verdiği soruya iyi bir cevaba ulaştırmak gibi ben gündelik hayatta fazla bu durumlar ile son zamanlarda karşılaşmasam bile yardım isteyenlere veya ihtiyacı olanlara yapabilir isem yardım etmeye çalışırım efendim..
İmkanım yettiği kadar elimden geleni yapmaya çalışıyorum
İnsanlara yardım etmeyi seviyorum. Maneviyat duygumu okşuyor.
Cevap
29Cevap
Yardım etmenin maksadı, karşılığı sadece ALLAHtan beklemek olunca tamam olur.
Karşılık bekleyerek yapılan şeye yardım diyemeyiz. Borç olabilir mesela yahut öndüç...
Elimden geliyorsa asla geri çevirmem ki YÜCE RABBim de beni en muhtaç olduğum zamanlarda geri çevirmesin...🌺
Yardımlaşmayı seviyorum evet.
᛫ Yetimhanede ki çocuklara bazen çikolata, gofret gibi abur cuburlar götürüyorum.
᛫ Bazen küçük bir çocuk gibi, mahallede ki çocuklarla top oynuyorum, çikolata veya dondurma alıyorum onlara.
᛫ Huzur evinde kalan Aybeniz isminde bir ablam var, okuması yazması biraz zayıf. Ona şarkılar söylüyorum, kitap okuyorum.
Genel olarak yardımsever bir insanım. Düşmanım zorda bile olsa el uzatırım.
Nedruî 🌿
bir zaman önce eşimi bekliyordum bir çarşı merkezinde. Ufak bir çocuk okul saati su satıyordu onu izledim herkese nasıl yanaşıp su satmaya çalıştığını yüreğim burkuldu.
Yanımda hiç para yoktu oan, eşim yanıma gelince cocuğu gözden kaybettim kac saat bilmiyorum aradım onu bulamadım hala her gittiğim de ararım.
Velhasıl demek istediğim keşke herkese yardım ede bilsem.. Beni cok mutlu ediyor.
Amin inşallah 🙏
Elimden gelen birşey varsa yapıyorum tabiki gücünün ölçüsünde
Amin cumlemizin
En sevmediğim insana bile elimden geliyorsa yardımcı olmaya çalışırım. Zaten mesleğim gereği insanların hayatlarına dokunuyorum. Bunu günlük hayatta da devam ettirmeye çalışıyorum 😀
Fizyoterapistim ☺️
Ederim geldiğince
Senin biraz önceki konu başlığında sıkıntısı olanlar buraya yazma gereği duymuyor çünkü merak başka yöne😜😜😜
Hangi sorunun sorulmasını yasaklarsın
Ediyorum insanlara yardım etmek işlerini kolaylaştırmak dualarını almak çok zor değil sokakta bir çocuğun yere düştüğünü mü gördün kaldır yanında ki insan poşetlerini taşımakta zorlanıyor mı yardım et eline yapışmaz ki
Hiç işim olmaz onlarla tanımadığın bşr insana da bunu demez diyemezsin yardıö sadece tanıdıklarına yapılmaz allah iöin yapan yapsın desinler diye yapan da benden uzak allaha yakın
Bazı şeylerin karşılığı yoktur zaten.
Yani en azından ben karşılık beklemem.
En güzeli de böylesi sanırım.
Fazladır muhtemelen.
Teşekkür ederim 💫
aslında biraz da karşımdaki kişiye bağlı eğer samimi hissettiysem elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum
aynen öyle. gönülsüz işten hayır gelmiyor
ayıp olmadı sansür var ksgsksgsksgskabaç
Allah rahmet eylesin
Yardıma muhtaçsa elimden geldiğince etmeye çalışırım tabii. Bazen insanın eli kolu bağlı oluyor bir şey yapamıyor, o durumlar çok üzücü oluyor...
Bunu düşünmemiz bile bir erdem bence :) gereksiz deyip kendine haksızlık etme...
Yardım ettim ediyorum fakat hayatta öğrendiğim birşey varsa nanköre yardım edilmezmiş
Yapamıyoruz gerçekten olmuyor. Olmadığını yaşayarak tecrübe ettik
Aynen öyle
Karşılıksız da iyilik yapan insanları mı?
Ben çevremdeki insanlarda hiç böyle görmüyorum ama. İyilik yapan yardım eden insanı kullanmaya enayi yerine koymaya çalışıyorlar
O yüzden güçlü durmak lazım ve birşey yapıyorsak bak ben üzerime düşeni yaptım haberin olsun bundan sonra yapmayanlara sor demek lazım
Aynen tabikide
Geçmiş olsun. Aynen ne halde olursak olalım şükretmeliyiz
Iyilik, karşılık beklemeden yapıldığında adı iyilik olur
Çıkar sağlamak için kazanmak amacıyla başlamak zaten baştan kaybettirir insana.
Önüme çıkarsa evet ama öyle yardım edeyim diye bir arayışa girmiyorum
İnsana, hayvana yardımsever olmaya dikkat ediyorum 😌🌸
Ediyorum.. Son ana kadarda edicem.. Hatta çogu insan hak etmese bile :)
Evet yardım ederim. Başım sıkıştığında o yardımlar dualar yolum oluyor..
😊 insan insana muhtaçdır..
Aynen öyle katılıyorum😊 hayırlı geceler
Eskiden daha çok yardımseverdim. şu an o kadar da değilim
Bir elin gördüğünü diğer el görmemeli yapılacaksa gizlilik dahilinde yapılmalı. Suanki gibi.
Evet ederdim önceden ama bu hayatın bana öğrettiği birşey vardır ki oda aslında '' acırsan acınacak hale gelirsin ''
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Huzur kazanıyorum.
Genelde etmiyorum yav. Bana eden pek insan olmuyor ben de etmiyorum.
Yardım etmeye çalışıyorum
Yardım karşılıksız gönülden, vicdandan vesaire gelen bir şeydir
Maddi anlamda gücüm yok ama manevi anlamda canımı bile veririm o derece
Ediyorum ama içinde nankörleride çıkıyor. buda işin tabiatında var.
Kazanmak için yaparsam bu yardım sayılır mı ki?
O nasıl oluyormuş 🤔🤔
Asla yardım etmem. Duygusal olmaya gerek yok.
Yok öyle değil. Ben sadece yardım etmem diyorum. Vicdanımı rahatsız etmesi için o kişinin zor durumda kalmasında payım olması gerek
Adamın birine falanca senin hakkında konuşuyor demişler
Adamda ben ona hiç iyilik yapmadım ki hayırdır demiş 😁
Evet yapıyorum karşılığını Allah veriyor zaten.
Evet ediyorum.. Yani olduğu kadar. 🙂
Aynen, özellikle bildigim konularda kim olursa olsun yardim etmeyi, ogretmeyi, gostermeyi severim.
yardımcı oluyorum ama genede karşılığını alıyorum
Elimden geldiğince evet
Nayır
Arada ihtiyacı olana yardım ederim
Bir işin ucundan tutarım
Elimden gelen güzelliği yaparım
Yardim isteyene ederiz istemeyene zorla edemem.
Karşılıksız iyilik yapmak en guzeli
Elimden geldiği kadarıyla
Ediyorum. Ama çok da kiriliyorum ha
Babamın oğlu veya kızı olmadığı sürece etmem
Etmeye çalışıyordum
etmeye çalışıyorum diyeyim
Hayvanlara yardım etmeyi tercih ediyorum
Kötü düşlü insan çok iyi insan yok
Evet yardım etmeyi severim. Ama hiç bir iyilikte cezasız kalmaz.
Ederim her zaman
İmkanım oldukça yardım etmeyi seviyorum.
Yapmaya çalişiyoruz Allaha şükür
Ediyorum
Bazen ederim
Etmeye çalışıyorum
ediyorum
Evet
Yardım ederim
insanlara etmem
hayvanlara
Ettiğim oldu
Her zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?