Bakın saçma sapan yorumlar yapacaksanız şimdiden söyleyeyim geri düğmesine basın. Bu konu benim için çok önemli. 7 yaşımdan beri koleje gidiyorum ve yedi yaşımdan doğru düzgün hiç arkadaşım yok .Günlük hayatta da yakın sayabileceğim kimsem yok. 11. sınıfa geçtim okuldakilerin hiçbiri düzgün değil zaten dayanışma yok bizim okulda. Ben de artık bazı şeyler yaşamak istiyorum arkadaşlarımla gülmek, eğlenmek, hatıralarım olsun istiyorum geçmişe bakınca pişman olmak istemiyorum. Okuldaki bazı kişiler beni sevmiyor yani seven yok doğru düzgün. Herkes birbirine böyle ne yapmalıyım arkadaşım yok sizce çok yalnızım? hiç arkadaşım yok çok yalnızım
Çok yalnızım, hiç arkadaşım yok. Sizce ne yapmalıyım?
Dostum içine kapanma ve insanların sana çekim duymaması zayıf bir zihne sahip olmandan kaynaklı olabilir.
En güçlü otomobil eğer motoru yoksa hiç bir işe yaramaz. Telefonun ne kadar son model olursa olsun ekranı kırıldığı zaman ancak bardak altlığı olarak kullanılabilir.
İnsan denen varlığında eğer zihni güçsüzse ne kadar becerisi ve zekası olursa olsun pek bir işe yaramaz.
Bu sebeple zihnini güçlendirmen son derece önemli. Bugün eğer hak ettiğini düşündüğün yerde değilsen burada en büyük sebep güçlü bir zihne sahip olmaman ve ilk güçlükte yelkenleri suya indirmen olabilir.
Şimdi seni bunaltmadan az ve özet olarak zihnini güçlendirecek tam 8 yöntem vereceğim. Aman iyi oku.
1) Şimdiye yoğunlaş
Bir sorunla karşılaştığın anda zayıf zihnin ya geçmişe dönüp eski güzel günlerin hayallerine dalmak ister ya da gelecekte ilgilenirim diyerek kendini kandırıp sorunlarla yüzleşmekten kaçar. Böyle bir durumda hemen ana odaklan çünkü karşındaki sorun şimdi ve şu anda karşında, bu sebeple o sorunu ancak şimdi çözebilirsin. Ne geçmişe gömül ne geleceğe ertele. Eline diken batmışsa hemen ona yoğunlaş ve tut çıkar.
2) Engelleri sevinçle karşıla
Karşına çıkan her engel ve rakip seni güçlendirmek için oradalar. Direnç olmadan gelişmede olmaz. Bir kiloluk dambıl kaldırarak kırk santim biceps kası yapamazsın. Ne kadar ekmek o kadar köfte ve ne kadar zorluk o kadar gelişme. Her sorun ve engelde yaşasın daha iyi olacağım de mücadele için kolları sıva. Engellerden kaçtıkça güçsüzlüğü ve zayıf zavallı bir yaşamı kabul ediyorsun. Daha ne kadar saklanacaksın?
3) Zihnine antrenman yaptır
Dostum çalıştırmadığın her şeyi kaybedersin. Git şimdi sapasağlam kolunu göğsüne bağla ve üç ay öyle bırak. Bağı çözdükten sonra kol kasların o kadar zayıflamış olur ki kaşık bile kaldıramazsın. Zihnini de yıllarca rahata alıştırdığın için şu an pamuğa dönmüş durumda. Her gün zihnini zorlayacak bir şeyleri düzenli olarak yaparak onu çelikleştir. Ağır kitaplar oku, satranç oyna , yeni bir dil öğren kısacası zihnini çalışmaya zorla. Zihnini rahata alıştırdıkça onu kaybedeceksin bunu bil.
4) Kendine meydan oku
Kolay ve basit şeyleri yapmak sana bir şey kazandırmaz. On yıldır yaptığın şeyleri şu an gözü kapalı yapabilmek seni geliştirmez. Daha önceden yapmadığın şeyleri öğrenmeye ve yapmaya kendini zorla. Hiç görmediğin bir şehirde veya ülkede bir kaç gün geçir. Git çömlek yapma kursuna yazıl ve çamurdan bir şeyler yapmaya çabala. Otur You Tube'dan yeni beceriler öğren. Kısacası daha önceden yapamam dediğin şeylerin üstüne git. Örneğin yükseklik korkun varsa hemen git bir uçak bileti al ve pencere yanına oturup gözünü camdan ayırma. Meydan oku kendine. Düşündüğünden daha güçlüsün.
5) Olumlu düşünmeyi öğren
Zayıf zihinlerin en temel özelliği her şeyden şikayet edip mızmızlanmalarıdır. Bunun sebebi her olaydan korkmaları ve her şeyi negatif algılamalarıdır. Hemen bugün bir karar al ve ne olursa olsun her şeye ve her olaya olumlu bakmaya kendimi zorlayacağım de.
Olayları olumlu yorumlamayı öğren. Mesela akşam evde tam film izlerken elektrikler gitti "Güzel, bu bana mum ışığında meditasyon yapıp yaşamım hakkında düşünme fırsatı verdi" de. Pişirdiğin yemek yandı " Güzel, bu bana uzun zamandır yemek istediğim pizzayı sipariş etme şansı verdi" de. Kısaca ne olursa olsun ondaki avantajı görebilmeyi çalış.
Ancak tabi çok zorlu olaylarda bunu yapabilmek kolay değildir ama kendini ufak olaylarda bu şekilde bakmaya alıştırırsan en korkunç görünen durumlarda bile tutunacak iyi bir yön bulursun. Biliyorum şu an bu yazıyı okurken bile zayıf zihnin mızmızlanıyor "olur mu öylee şeeey hocaaam" diye bağırıyor. Büyük ihtimal bazılarınız bu yazıyı okumaktan vazgeçmeyi düşünüyor şu anda.
6) Kendine nasıl konuştuğuna dikkat et
Zayıf zihin tam bir dırdırcı baş belasıdır. Her konuda seni aşağılar ve korkularını kabartmaya çalışır. Kafanın içinde evhamlı ve kıl başka bir insan vardır sanki.
Her durumda bu iç ses "Aman sen yapamazsın boş ver" , "Başın belaya girer sus" veya "Haddini bil otur yerine rahatın kaçmasın" der sürekli.
Çözüm şu. Kafandaki o zayıf iç ses seninle böyle konuşmaya başladığı anda hemen söylediklerini yüksek sesle kendine tekrar et. Böyle yaptığın zaman içindeki o sesin ne kadar komik ve zavallı olduğunu hemen anlayacak ve zamanla onu ciddiye almayacaksın.
7) Şükret
Zayıf zihinlilerin en temel özelliği korku içinde olmalarına rağmen bir de nankör olmalarıdır. Bunlar ellerindeki hiç bir şeyin değerini bilmez çünkü geçmişe vahlanmak ve gelecekten korkmaktan şu an ellerinde bulunanların değerini bir türlü kavrayamazlar. Sakın böyle olma.
Aldığın her nefes hava, içebildiğin bir yudum su bile büyük nimettir. Şükrettikçe kendini daha iyi hissedecek, düşündüğün kadar kötü durumda olmadığını görecek üstelik sorunlarla daha kolay başa çıkacaksın.
8) Bilgilen
Dostum içi boş ve kalitesiz bilgilerle dolu bir zihnin güçlenmesine imkan yoktur. Her fırsatta zihnini kaliteli kitaplar, videolar ve filmlerle doldur. Akıllı insanların sohbetlerinin peşinde koş böyle birileri etrafında yoksa sosyal medyayı kullan. Kısacası ne yaparsan yap zihnini doğru yakıtla besle. Doğru bilgilerle beslenmiş bir zihin eninde sonunda güçlenecektir. Vücut Geliştirmeci için protein tozu neyse güçlü zihinler içinde bilgi odur.
Evet dostum işte bu kadar. Lütfen bu maddelerin her birini ciddi şekilde yaşamına geçirmeye çalış. İnan bana zayıf bir zihinle saraylarda bile yaşasan seni mutsuz bir yaşam bekliyor ama güçlü zihne sahip insan her durumda mutludur.
Son maddede bilgilen diyerek seni bırakmıyorum. Zihnini güçlendirecek onlarca videoyu kanalıma yükledim. Kanalda sana faydalı bir çok video bulacaksın. Ama özellikle ilk olarak "Mutlu Olmak İçin Vazgeçmen Gereken 15 Şey" videomu izle çünkü bu yazının üstüne sana atom bombası etkisi yapacak ve harekete geçirecektir.
@anneliyse şimdi de aç popona gül komik olan ne var burada adam güzelce anlatmış kendiniz için yapmanız gerekenler hakkında bilgi vermiş düzenli uyku kitaplar vs zihni geliştirmeniz size olacaktır vs birsürü öneri ama meyve veren ağaç taşlanır tabiki şaşırmıyorum.
günlük motivasyon yazısı gibi olmuş çok güzel insan ne kadar güçlü olursa olsun bazen yine de gerçekliğini kaybedip olumsuz düşünmeden edemiyor ara ara böyle şeyleri okumak lazım
@Aydın Serdar Kuru Öncelikle elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız. Açıkçası şükretme kısmı hariç hepsine katılıyorum. Şükretme kısmına katılmıyorum çünkü bana kalırsa, insanın bir durumdan memnun olmaması lazım ki, o durumu değiştirmek uğruna çaba sarf etmek için kendinde motivasyon bulsun. Ben böyle düşünüyorum, tekrardan elinize sağlık.
Kıt zekaların anlayamayacağı türden bir yazı olmuş ki bazıları kafasında netleştirememiş söylediklerinizi. Tabi herkes zekası kadar anlayabilir @aydın Serdar Kuru. Emeğinize sağlık çok güzel yazmışsınız diğer yazılarınız gibi. İnşaallah beyni gelişmeyen diğer insanlar açısından da faydalı olur zannındayım:)))
Yaklaşık iki yıl önce arkadaşım yok diye çok üzülüyordum. İnternetten araştırmalar yapıyordum geceleri gizli gizli nasıl arkadaş edinebilirim diye. Ve internette kayda değer hiçbir şey yoktu. Hiç arkadaşım yok çok yalnızım ve bunu derinden hissediyordum. Kimse beni anlamıyordu ben de demiştm ki eğer arkadaş edinebilirsem bunu internette paylaşıcam belki benim yardımım dokunur. Öncelikle ortaokulda çok havalı bir kız gibi davrandım milleti dışladım kötü biriydim, başıma bu gelince bir ders aldım ve tamamen bu duygulardan arındım. Ne kötü özelliğim varsa bırakmaya çalıştım. Hani Allah’a inanmıyorsanız bile karma diye bir şey var ve bu kesinlikle gerçek. Öncelikle niyetimi değiştirdim. Sonrasında insanların yanına ilk günlerde hiç gitmemiştim ve onlar arkadaşlıklarını kurmuşlardı bile ben gidince fazlalık oluyordum.
Bunun önüne geçebilmek için biraz daha dikkat çekici biri olmaya karar verdim. Tarzımı değiştirdim, İnstagram hesabım yoktu açtım, fotoğraf çekmeye başladım ve ders notlarımı yükseltmeye başladım. Hic arkadasim yok ben bunalıma gireyim diye düşünmedim hiç. Bunları ilk sene yapsaydım bir anlamı olmazdı o yüzden ikinci sene yaptım yaz tatilinden dönmek her şey için yeni bir başlangıç. Ayrıca bu iş için ilk başta yüzsüz olmak gerekir hani arkadaş kasıntısı derler. Bunlara en başta aldırmamanız gerekiyor çünkü diğer türlü arkadaşınız olmaz. Ben önce sınıf arkadaşlarımla aramı iyi tuttum, sonra zaten arkadaşım olan birkaç kişi sayesinde başka arkadaşlarımla da aynı ortama girdim. Yemekte beraber oturmak çok önemli mesela. Çok ilgisiz olmamak şartıyla aynı yemekte oturup hava nasıl konusu bile açabilirsiniz ama ayarı korumanız gerekiyor.
Ya arkadaş kasıntısı derler ya da çekingen. Girdiğiniz aynı ortamdaki kişileri arayabilirsiniz mesela ödev sormak için veya başka bir şey için. Böyle küçük bahanelerle yakınlaşmaya başlıyorsunuz ve şu an çok sevdiğim bir arkadaş grubum var. Ben internette hep şunu görüyordum, birilerinin yanına gitmek zorundasın ama o kadar kolay değil o yüzden bir şeylere adım adım başlayın. Ve biraz yüzsüzlük yapmayı unutmayın ama ayarı kaçırmadan. Eğer ki bunları yapmana rağmen neden arkadaşım yok diyorsan terapistten yardım almanı öneririm.
Kanka 1 sene önce yazmışsın ama ben bunu daha yeni gördüm okudum aynı durumdayım ve çok duygulandım bunu okurken neden bilmiyorum ama bir gün bende senin gibi olursam böyle uzun uzun yazıcam:)
bir söz var hani bekarlık sultanlıktır diye.işte ben o sözü değiştiririm hep yalnızlık sultanlıktır diye.gerçektende öyle.insan başlarda sıkılır niye ben yalnızım niye beni kimse sevmiyor diye.ama zamanla alışırsın yalnızlığa.kendinle konuşursun kendinle gezersin kısacası kendinle arkadaş olursun.insan arıyor arada dertleşeceği arayacağı bir arkadaş.bakıyorsun insanlar ellerinde telefon konuşuyor ha konuşuyor.mesajlaşıyor.bir resim paylaşıyor face de vs falan beğenen beğenene.ya diyorsun nereden buluyor bu kadar arkadaşı.ya da nasıl beğendiriyor kendini.bunun bizden neyi fazla.düşünürsün düşünürsün ama bulamazsın.galiba şansla alakalı bir şey.yani insanlara bir şey yaptığımızdan değil.kaşımız gözümüz yerinde de olsa,saygı ve sevgiyi eksikte etmesen sevilmiyorsan sevilmiyorsun işte.yani ağzınla kuşta tutsan sonuç değişmiyor.küçükken de yalnızdım gençliğimde de yalnızdım hala yalnızım.ne gerçek hayatta ne de sanal ortamda ben hep yalnızım.evlendim ama hala yalnızım.ha ileride arkadaşım olur mu dersen boşuna bekleme.bu insanın üstüne yapışmış bir şey.ne kadar zaman geçerse geçsin nereye gidersen git bu da senle gelecektir.tecrübe ile sabittir.unutma yalnızlık gibisi yok.
Ben de sizin gibi yalnızım. Yanlış anlaşılmasın sizinle tanışmak için söylemiyorum. Sadece ben de içimi dökmek istedim. Kiminle kanki olsam okul bitince askerlik bitince, iş yerinde ayrılıklar yaşlandıkça o dostluklar ölüyor. En çok kızlardan yana canım yandı. Biri hayat kadını çıktı, biri derslerim için arkadaş oldu, biri sevgilisini kıskandıracak malzeme olarak benimle kanki oldu. Geriye kalan kızlara kanım kaynamadığı için, patavatsız oldukları için uzak duruyorum. Şu an kız kankam yok. Kendimden en az 10-15 yaş büyük abilerimle gayet iyi anlaşıyorum. Yaşıtlarım çocuk gibiler.
Bence arkadaşın olsun anıların olsun diye zorlamaman lazım, bu devirde arkadaş bulmak '' iyi bir arkadaş '' neredeyse çok zor, anıların olsun diye saçma sapan arkadaşlar yapıp kalbini kıra bilir kendini üzebilirsin, ve evet anıların olur ama '' kötü anıların '' çok arkadaşı olupta kendini yalnız hisseden o kadar çok tanıdığım var'ki başta bende buna bir örneğim. Zamanında çok çevrem çok arkadaşım ve hergün farklı yerlerde bıraktığım anılarım vardı ve hepsini zorlayarak yapmıştım, sonunda sıkıldım sahte yüzlerden kötü durumlara düşmekten kıskançlıktan çekememezlikten ve yaşadığım şehiri bırakıp bir tane bile arkadaşımın olmadığı başka bir şehire taşındım. Geriye dönüp baktığımda iyilerinden daha çok kötü keşkelerimin olduğunu fark ettim. Şuan yalnızım hemde yalnızlığın en dibindeyim insanlardan uzağım ama MUTLU ve HUZURLUYUM, kader ve alın yazı diye bir durum var bizler belki yalnız kalmak için geldik dünya'ya zorladığımızda acı çekeceğimizi zorladıktan sonra pişmanlık olarak ödeyebiliriz. Sen sana sunulan hayattan başka bir bakış açısı ile zevk almaya ve yaşamaya bakmalısın, aldığın nefese şükretmeli ve içinde bulunduğun durumdan şikayet etmemelisin, ALLAH senide düşünmüştür ve 19 yaşında'sın ekonomik özgürlüğünü eline aldığında gireceğin ortamlar tanışacağın kişiler sosyal çevren hepsi değişecektir ve illaki '' iyi dost '' tabirini kullandığımız kişi seni bulacaktır.
@h4cer5 bende yicem bu okulumda hiç kimse benle arkadaşlık kurmak istemiyor ilkokul arkadaşlarım başka okulda oraya gitmek istiyorum ailemi nasıl ikna edebilirim lütfen yazın
Ama bazen insan dost arıyor evdesin belki bi sıkintın var dinlicek biri ya böyke zararsız biri ama yok bende öyleyim açıkcası okjk hayatımda iş hayatımda hep kiskanıkir çekemezlik olurdu hiç kimse uzun sürdurmezdi dostkuğunu bu konuda bazen üzulurüm dışarı çikarın tek basınayim alışverişde tekbaşınayım sahile iniyorum tekim yani çevreme bakıyorum herkesin goy goy yaptığı gülerken hep yanında arkadaşları varken ben boyoe çevreyi izler sigaramı içer biraz üzülürüm ama sonra derim en iyi benim der daha güçlü hissederim biomiyorun garip his
14 yaşlarinda yaptım bunu "allahim beni sev artık" falan da diyordum sonra bir b*k olmadi çünkü allah yokmuş insanin kendi kendini geliştirmesi gerekli
@yenibirnick Eğer Allah senin duanı kabul etmediyse sonucu senin için hayırlı olduğu için veya daha iyisini vereceģi içindir. Emin ol ileride bunu anlayacaksın. ALLAH Sana kirpiğinden bile daha yakın.
@yenibirnick Dua kabul olmadı diye Allah yok da nedir? İmtihan eden biz miyiz, Allah mı? Mevlana'nın dediği gibi "Kuru duayı bırak! Ağaç isteyen tohum eker!" Yani Önce harekete geçersin, sonra dua edersin veya Dua edip harekete geçersin, ama mutlaka insana verilen iradenin kullanılıp harekete geçmesi gerek. O zaman diyilebilirki dua ya ne gerek ver sadece hareket edelim, o da olmaz çünkü hareket eden kendine bırakılmıştır, dua edip hareket edense Allah'ın yardımındadır, bu maddeselde olabilir manevide olabilir, ki genelde manevi içsel destek alırsın, kaba tabirle yüreklenirsin o harekete karşı vb...
@yenibirnick Allah seni anandan babandan bile daha çok seviyor ve kimse yokken yanında o var. Sen onu biraksan bile o seni bırakmadı. Belki ona yönelirsen hayata arkadaşlarına birşeylere bakış açın değişir en azından dene💕
@Willalwaysloveyou9 dua etme şeklin yanlıştır belki. Eminimki sorun haşa Allah (c. c) da değil sende. Samimi bir dua eder ve Allah'a olan inancını kayıp etmezsen bir şekilde duana mutlaka cevap gelir ( Allahin izniyle)
ANASINI SİKTİĞİM SENİ ALLAH ARKADAŞ MI ATICAK KAFASINA * KÖYLÜSÜ SIRF BU YORUMU GÖRMEK İÇİN HESAP AÇTIM O DA BAN YİYİCEK AMA UMRUMDA DEİL ya KÖYLÜSÜ SENİ 40 YAŞINDASIN BİDE HUUAAAĞH PÜ * SENİ
iyi ki yalnizsin biliyormusun çünkü insanlar cahil zorba pislikler onlar gibi serseli kirli. kalbe sahip olabilirdin yalnizsn seni ben çok iyi biliyom kendini cok ap**tal** hissediyon 5 yasimdan beri yalniz cocuktm kimsem yoktu hepsi ikiyuzlu dedikoducu o testlere kafes kalmis konusma bozuklugim vardi kendi basima oturuyom diye gelip bana sardirirlardi asagilardi geri**zekali*sn* falan hakaretler ederlerdi kendimi hicbirzaman sevmedim halada sevmiyom doğrusu ama sen mucize karakterlisin çünkü safsin yalnızlık güzel baska bir boyut özgürlük herkes birinin itligini yaparken ben yalnızlığımla agacin altinda gezinirdim ve gözlerimdeki kapilari boyuta cikardim sen akıllı kizsin onlardan olmadığın icin hic kalbini kirletme olur mu eger illah arkadaşların olması istiyorsan insan hayatında bir parçaları olmasını ister sosyal yerleri katil yanlarına git zorluk çekiyorsan uyum sagla böyle her dediğini yapan kisilerle oluyrlar ama oyunlarina gelme ve tebessüm et suratsiz ve enerji emen kimseyi sevmeyiz konuş insanlar konuşa konuşa koklasa koklasa anlaşır konusamiyorsan soru sor veya cevapla kisa yorumla aslında hayat kolay bize yemiyor işte sen yaparsın 🦋💙
Boşwer zorla sevdirecek değilsin kendini arkadasının olmaması kötü bişey tabiki herkez güler eğlenirken fotoğraf çekinip hatıra bırakırken sen neden bırakmayasın değil mi ? ama olmasa da olur zamanı gelir öyle günler yaşarsın kii gerçekten hepsini unutursun nasıl diyeceksin.Nerde o günler.Bana böyle şeyler anlatan kişiler geldimi onlar adına seviniyorum yani senın gibi dertleri olan kişiler oldugunu söylediklerinde seviniyorum sizin gibiler adına.Çünkü hayat bazençok güzel karşına öyle bir kişi çıkarır ki aynı senle şeyleri yaşamış kişidir.Zaten ozaman ister istemez bir elektiriklenme olur ve emin ol o kişiyle şu anki yasananlardan cok cok güzel şeyler yaşabilrsin.Şu da var eğer ki bunu takıntı dert haline getitrsen senın başının etini yer bunun iiçinde sana bir tavsiyede bulunayım.Eğer ki böyle bu dert beni yer bitirir diyorsan şunu yap git bir hastanenin onkolog bölümüne birisinin yanına selam vererek anlat ve o anlattıklarından sonra emin ol diyeceğin şey şu ' herşeye rağmen şükürler olsun dersin' bunu yaparak hem hastaları ziyaret etmiş onları mutlu etmiş olurdun hemde kendini iyi hissetmene sebeb olur bunlar saygılar =)
İnternette gezerken bu konuyu gördüm ve bende yazmak istedim ben doğduğumdan bu güne kadar hiç arkadaşım olmadı şimdi 22 yaşındayım hatırlıyorum ilkokula yazılmıştım 8 sene beraber okduğum sınıf arkadaşlarım beni adam yerine koymadı beni aşağaladılar beni dışladılar beni dövdüler bana kötü muamele yaptılar 8 sene bu acıyı çekerek okulu bitirdim okul bitince 13 yaşındaydım ve 13 yaşından 22 yaşına kadar evin içinde oturdum hiç dışarı çıkmadım hiç gezmedim hiç işe girmedim bu günde herşey aynı hiç bir şey değişmedi dışarı çıkmayı çalışmayı adam olmayı arkadaşlar edinmeyi bir kanka edinmeyi herkesten çok istiyorum Allaha dualar ediyorum ama olmuyor hayatım değişmiyor çalışmayada hevesim yok gezmeyede hayat çok anlamsız beni bu dünyada en çok üzen şey hiç arkadaşımın olmaması bir insanın hiç mi dostu arkadaşı kankası olmaz ya anlamıyorum benim neden arkadaşım olmadı abimin arkadaşı oldu kardeşimin kankası bir kaç arkadaşı var telefonda kankasıyla konuşup gülüyor ama ben kimseyle konuşamıyorum intiharı düşünüyorum ama ebedi cehennem inancımdan dolayı onuda yapamıyorum çok canım yanıyor keşke biri bana hatrımı sorsa keşke biri bana nasılsın dese neyse uzattım içimi dökmek istedim iyi günler dilerim hepinize inşallah mutlu olursunuz.
Nasılsın kardeşim.. Umarım çok iyisindir. Arkadaş çevremizin olmaması Kesinlikle bizim suçumuz değil. insanlar çok fazla acımasız. Biz ise insanları haddinden fazla önemsiyoruz zaten bu yüzden değer görmüyoruz Çok Kez. Evet bunun eksikliği gerçekten insanı üzüyor. Benim en yakın arkadaşım üniversitede oldu.. onunla artık görüşemiyoruz farklı şehirlerde olduğumuz için. lisedeki arkadaşlarımla WhatsApp grubumuz var. Konuşmalara dahil olmuyorum bile. ama sana şu kadarını söyleyeyim ben bu durumu kendi lehine çevirmeye çalışıyorum Çok okuyorum KPSS ye hazırlanıyorum ve öğretmen olacağım Allah izin verirse o zaman bir sürü öğrenci arkadaşlarım olacak onlar benim Yalnızlığımı giderecek eminim.. neden öğretmen olmayı o kadar q1 istiyorum Biliyor musun sınıfın birinde Dışlanan bir çocuk varsa arkadaşlarına bunun çok yanlış olduğunu söylemek ve onu aralarına almalarını sağlamak için o kadar istiyorum ki öğretmem olmayı
selamlar hesabımı sırf bu yoruma yanıt vermek için açtım Petman50 aslında hayırlı arkadaşlar edinmek çok daha iyidir belki arkadaşın yok diye üzülüyorsun biliyorum arkadaşsızlıgı bir zaman bende yaşadım ama biliyor musun ben arkadaşlarımı bırakalı 1.5 yıl ya da 2 yıl oldu 5 yıllık arkadaşlarım bana yamuk yaptı sadece 1 kadın için beni sattılar ve kadınlardan bile tiksinir oldum şuanda 1 tane arkadaşım var onlada neredeyse haftada 1 selamlaşıyoruz onun dışında bende senin gibi yalnızım kardeşim :D hiç arkadaşım yok ve böyle daha mutlu oldugumu hissettim eskiden yalnız kalmaktan korkardım arkadaşlarımı bırakamazdım ama artık bana yamuk yapıldıgı sırada hepsini hiç acımadan terk edebiliyorum çünki yalnızlıgın ne kadar güzel birşey oldugunu gördüm yalnız kalmak birçogumuza acı versede benim için gerçekten mükemmel birşey oldu bu ben sana bunları söylesemde eminim pek yalnızlıgımı bile umursamazsın arkadaşın olmadıgı için bununda farkındayım :D ama herşeyin hayırlısı olsun be qnq şu hayatta güvenebilecegin çok saglam bir arkadaşın varsa arkadaş konusunda senden şanslısı yoktur benimde o 1 arkadaşım gerçekten çok degerli ve kıymetli çok güvenebilecegim bir arkadaş bu yüzden hala dostuz ve ayrılmadık ve aramıza 1 kadın girse bile ayıramayacagından eminim çünki 2 mizde kadınlardan uzak insanlarız ve birbirimizi kandırma ayaklarında degiliz 2 mizde birbirimizi çok iyi tanıyoruz :D Allaha şükür :D <3 neyse selametle inşAllah benim gibi bir arkadaş edinirsin selametle kardeşim :P
selam ben de benzer.2-3 universite biraktim ortama uyamadigim ve depresyona girdigim icin. lisede hep dislandim. her gece "sabah nasil davranirsam dislanmam" diye prova yapmaktan okadar yoruldum ki. işe de giremiyorum cunku aynisi olacak. yaş 28.. dunyanin disinda kaldim yasayamiyorum
Bakış acini değiştir belkide bu sana verilmiş bir lutuftur Emin ol aslında hiçbir zaman yanlız değilsin Allah hep seninle beraber. Dost istersen Allah yeter diye bir söz varya çok doğru aslında belkide o seni yakınında tutmak için seni böyle yalnız bıraktı onu bulasın diye. Hem dua her şeyin ama herşeyin çaresi.. artık başka şeyler düşün ve keşfet doğayı , kendini , Rabbini oku bisiklete bin tak kulaklığını , hayal kur , pozitif bak bide böyle bak bakalım ne olacak 😊
Bende aynı durumdayım önceden birkaç arkadaşım vardı, sonraki sene 1-2 arkadaşım oldu güzeldi ama geçen sene liseye başladım ve arkadaş çevrem sıfırlandı sınıftakilerle kaynaşmaya çalıştım ama olmadı, bugünlerde gerekmedikçe sınıftan hiç kimseyle konuşmuyorum bazıları konuşmadığım için bana laf çakıyorlar aptal sanıyorlar, ama yapabileceğim bir şey yok aslında düşündüğüm herşeyi yüzlerine söyleyebilseydim… Ve bazı bunu hiç yaşamamış olan insanlar çok bilmiş konuşuyorlar, belki bazıları yardımcı olmaya çalışıyor ama onlar hiç bir şey anlamıyorlar. Söyleyebileceklerim bu kadar umarım bazı insanlar bundan ders çıkarırlar…
Illa olur merak etme.. hepimiz yalnız kaldık.. kanallar kankiler bir müddet sonra insanı satıyorlar.. güvenilir insan yok.. anlık takilicaksin. mbirgun onla birgün bunlar.. dost yok bunu unutma.. herkes sosyal medyayı birşeyler koymak için hava arltmak için maske takıyor.. çünkü artık gerçek arkadaş dost yok.. o gördüğün fotolar sevgiler hikaye.. işte çoğumuz yalnız kalmayalım diye zoraki arkadaş ediniyoruz...1 dk katlanamiyacagim insanlarla cafeye gittiğim çok oldu... boş ver olursa olur olmazsa olmaz
Ben de kendimi yanlız hissediyorum. 3-5 arkadaşım var onlarda arkamdan gıybetimi uapıyor geliyor sonra onların gıybetini bana yapıyor ama ben buna göz yumabilecek biri değilim. Maddi durumum onlardan daha iyi diye yapıyolar bunu ama ben onların yanında belli etmem her zaman onları düşünürüm. Belki gerçekten ben de mi bi sorun var diye düşündüğüm oluyor bazen. Çünkü her zaman zamanla insanların bana yaptığı kötülükleri görüp uzaklaşıyorum insanlardan ki çok da geniş bi çevrem yok. Sen daha gençsin üniversiteye geçince umarım bahtın şansın açık olur güzel bir döneme denk gelirsin veya sınıfa lisede. Arkadaş bulmak için galiba birazcık çekinmemek enerji sarfetmek lazım eğer cidden istiyorsan emek ver. Ve sevgiyle yaklaş. Sevgiyle yaklaşanları al yanına. Değerini bilenlere arkanı dönme. Çünkü galiba kötü olmasına rağmen değerini bilirse biri o bir kişi bile yetebilir sana. Ama insan açgözlü işte... Görüyorum çevremde çevresi çok geniş insanlar ben de onlarla aynı şeyleri yapıyorum olmuyor çevrem vaktim yok o kadar hem de boş biri değilim. Denk geliş meselesi umarım gönlünden geçen gibi olur istediğini bulursun ben de şu an çok mutsuz ve yalnızım anlatabilecek kimsem yok çünkü takan yok
Sende takma.. herkes birbirinin arkasindan konusuyor.. sen konusma bir muddet sonra kendin gibi biri cekim alanina girer.. hem yalnizlik iyidir.. itikaf gibi
Burda o kadar fazla görüş bildiren var çoğu haklı nedenlerle yanlızlığı savunuyor hep yara almışlar ama hep acı çektikleri için yanlız olmayı seçmişler onlar arkadaşları değil acıları yüzünden yanlız kalmaya yalnızlıktan meded ummaya başlamışlar yanlızlık hiç iyi bir şey değil yanlız olmamış kafa dinlemekmiş bekarlık sultanlıkmış hepsi boş hepsi insan kandırmaca yanlızlık çok zor birşey seni anlayan seni dinleyen birinin olmaması bu koca dünyada tek başına yaşıyor gibi tek başına kalmak kim nederse desin konuşacak dertleşecek sevecek birini arıyor hiç kimse yanlız iken mutlu değil sadece kendilerini kandırıyorlar gündüzü ayrı dert gecesi bir ayrı dert ama gece daha kötü uyuyamıyorsun içinde hep olmayan arkadaşına sevgiline olan bir özlem sosyal medyadan. Görüp yalancı olduğunu bile bile izlediğin. Şeyler senin bu kötü durumunu tetikliyor daha da kötü bir hal alıyorsun insanları arkadaşları ile gezerken konulurken ortamlarını gördükçe benim niye böyle bir yaşamım yok diyip duruyorsun yanlızlık kim ne dediği önemli değil yanlızlık çok kötü birşey kötü arkadaşmı ona göre davran o kötü diye kötü olma. Kendine acı çektirecek şeylere katlanma biri kötü diye her kes kötü olamaz ben işim yüzünden arkadaş ortamım olmadı birazda içine kapanık biri oldum. şu an bunların inanılmaz acısını çekiyorum siz yapmayın sosyal medya değil gerçek arkadaşlıklarınız olması için çabalayın
Merhaba, 11. sınıfa geçicem tatil sonrası ve ben de aynı durumdayım. Ablamın sürekli konuştuğu buluştuğu birçok arkadaşı varken ben neden en azından 1 arkadaşa bile sahip değilim diye sorguladığım çok oluyor. 9. sınıfta iki arkadaşa sahiptim onlara güvenmesem dahi acayip eğleniyodum onlarla, çok kahkahalar atıyorduk ama 10. sınıfta sınıflar dağıtıldı ve ben 1 sene boyunca yalnız kaldım. 11. sınıfta da hem ders çalışmayı hem de 'ulan ne yaşamışım be' diyebileceğim anılar bırakmayı çok istiyorum. Gotik tarza sahibim, aşşırı eğlence macera tutkunuyum, sülalem rahat modundayım, espriliyim ama gel gör ki bir tane bile arkadaşım yok. Çevremde tek yaptıkları dedikodu ve makyaj olan kızlar olduğundan ruhumun bu yanını 10. sınıfta bastırdım ve asosyal içekapanık biri oldum ama hissediyorum ki eğer benim frekanslarda biriyle tanışabilirsem gerçek kendimi ortaya çıkartabilicem. Şu anda da hala basık bu özelliklerim ama artık 11. sınıfta gerçek kendim olmak istiyorum. Yani insanlar beni içekapanık falan biliyor ama yazdığım gibi esprili, eğlenceyi seven, itlik serserilik yapabilecek potansiyele sahip biriyim ve bu yanımı saklamak istemiyorum. Eğer benim gibiler ya da sadece konuşmak isteyenler varsa yazabilir :))
Bu 'itlik serserilik yapma' isteğim yanlış anlaşılmasın küfreden, sigara alkol içen birisi değilim. Bu isteğimin gençlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Yalnızca eğlenmek, arkadaşa sahip olmak, güzel anılar edinmek istiyorum.
merhabaa bende seninle tam olarak aynı durumdayım tam olarak beni yazmışsın. aynı yerde olsak eminimki çok güzel arkadaş olurduk ama işte malesefki bu tarz kişiler hep uzak oluyo. belki arkadaş olabiliriz bende 11 e geçtim. konuşabiliriz dertlerimizi paylaşabiliriz
Sana özel mesaj atmayı denedim ama beceremedim ;-; Ben de 12. sınıfa geçtim tanışabiliriz istersen? Ben de Çanakkale'de oturuyorum üstelik ve bu hesabı sırf seninle iletişime geçmek için açtım kader ortağım gibi geldin o yüzden şansımı denemek istedim :"D Bu platforma 1-2 haftada bir bakacağım cevap verirsen çok mutlu olurum vermezsen de muhtemelen bu yorumda burada böyle durur
Ben de bu düzgün değil şu bana bunu yaptı bu ona şunu yaptı bu bunu bunu yapıyor diye diye kendimi herkesten soyutlamışım.. bu bana birçok konu da başarı da getirdi , kendimi geliştirmem için mükemmel fırsatlar yakalattı. yani yalnız olmak , ama gel gör ki yalnızlık Allah a mahsus , ben hep ilişkilerimi sessiz sedasız bitiryorum kız olsun erkek olsun , bana ters bişey yaptığı zaman veya özellikle beni üzdüğü zaman o insanın hayatından defolup gidiyorum evet defolup gitmeleri en iyi ben yapıyorum bu hayatta çünkü kimse ne olduğunu bile anlamadan ben çekip gidiyorum , insanların çirkin şekilde çıkarları uğranı hareket etmesine dayanamıyorum , yani sizi umuraamadan çıkarları uğruna sizi üzmesinden bahsediyorum , sonra bidaha ben o insanla aynı yerde bile durmak istemiyorum ve hep hayatım da sayılı insan oldu , e sayılı insan olunca da , herkeze yanıp sönmediğim için o sayılı insanlarla da aram bozuluyor kimseye acıyıp , insandır hata yapar yine konuş eğlen mutlu ol kendin için yap diyemiyorum , ama her seferinde akıllanmaya calışıyorum altan al boşver hemen bozma aranı desem de yine bozuluyor , fıtratım bu galiba , öyle bir hale geldim ki kimse için çabalamıyorum bile , övünmek için demiyorum , bıktım herşeyden , herzaman bu döngü içibdeyim ve gerçekten benim gibi insanlar var mı çok merak ediyorum bari fikirlerim yalnız olmasa?
Anladığım kadarıyla toplumda gördüğün veya karşına çıkan insanların çıkar üzerine ilişki kurması seni etkilemiş toplumdan uzaklaşmanın sebeplerinden biri olmuş. Kırılgan yapından dolayı her ne kadar alttan almak istesen bile tavrını karşındakine hissettirebiliyorsun. Bu durumda ya karşındaki senden ya da sen karşındakinden uzaklaşıyorsun. Ben de seninle benzer durumları yaşıyorum. Evet insanlardan soyutlanmanın muhakkak bazı faydaları vardır. Ama bence zararı daha fazla oluyor. Senin de dediğin gibi yalnızlık Allaha mahsustur.
@isimsiz45475 bende senin gibiyim aynı ama elbet olur diyorum benimde olmuştu arkadaşım ama kafa dengi değil oluyo o yüzden bende olacak olan arkadaş olur benim illa arkadaş olalım lütfen diyecek halim yok 🤷
Yaklaşık iki yıl önce arkadaşım olmadığı için çok üzülüyordum internetten araştırmalar yapıyordum geceleri gizli gizli nasıl arkadaş edinebilirim diye. Ve internette kayda değer hiçbir şey yoktu kimse beni anlamıyordu ben de demiştm ki eğer arkadaş edinebilirsem bunu internette paylaşıcam belki benim yardımım dokunur. Öncelikle ortaokulda çok havalı bir kız gibi davrandım milleti dışladım kötü biriydim, başıma bu gelince bir ders aldım ve tamamen bu duygulardan arındım. Ne kötü özelliğim varsa bırakmaya çalıştım. Hani Allah’a inanmıyorsanız bile karma diye bir şey var ve bu kesinlikle gerçek. Öncelikle niyetimi değiştirdim. Sonrasında insanların yanına ilk günlerde hiç gitmemiştim ve onlar arkadaşlıklarını kurmuşlardı bile ben gidince fazlalık oluyordum. Bunun önüne geçebilmek için biraz daha dikkat çekici biri olmaya karar verdim. Tarzımı değiştirdim, instagram hesabım yoktu açtım, fotoğraf çekmeye başladım ve ders notlarımı yükseltmeye başladım. Ama bunları ilk sene yapsaydım bir anlamı olmazdı o yüzden ikinci sene yaptım yaz tatilinden dönmek her şey için yeni bir başlangıç. Ayrıca bu iş için ilk başta yüzsüz olmak gerekir hani arkadaş kasıntısı derler. Bunlara en başta aldırmamanız gerekiyor çünkü diğer türlü arkadaşınız olmaz. Ben önce sınıf arkadaşlarımla aramı iyi tuttum, sonra zaten arkadaşım olan birkaç kişi sayesinde başka arkadaşlarımla da aynı ortama girdim. Yemekte beraber oturmak çok önemli mesela. Çok ilgisiz olmamak şartıyla aynı yemekte oturup hava nasıl konusu bile açabilirsiniz ama ayarı korumanız gerekiyor. Ya arkadaş kasıntısı derler ya da çekingen. Girdiğiniz aynı ortamdaki kişileri arayabilirsiniz mesela ödev sormak için veya başka bir şey için. Böyle küçük bahanelerle yakınlaşmaya başlıyorsunuz ve şu an çok sevdiğim bir arkadaş grubum var. Ben internette hep şunu görüyordum, birilerinin yanına gitmek zorundasın ama o kadar kolay değil o yüzden bir şeylere adım adım başlayın. Ve biraz yüzsüzlük yapmayı unutmayın ama ayarı kaçırmadan.
Bazı hatıralar var, geçmişe bakınca daha çok pişmanlık duyuyorsun. Belki de böylesi senin için daha iyidir. Çekmen gereken yalnızlıkları, acıları, ihanetleri görmemişsindir ve temiz bir kalbin kalmıştır. İnsanlar ne kadar arkadaş olsa da, bir zaman sonra düşmanda olabiliyor. Tabi ki güzel arkadaşlıklarda olacaktır. Güzel anılarda birikmesi gerekir, lakin bazen sadece beklemek gerekiyor. Senin hiç ummadığın anda çok güzel bir dostluğun olabilir. şu an ki durumuna bak ve mutlu olmaya çalış. Yarının garantisi yokken, geçmişe takılı kalmak yersiz olur.
Eminim ki benim durumum hepinizden kötü. Benim candostum ruh ikizim vardi o da 2016 da vefat etti. Kendisiyle hayatimin en eğlenceli macerali yillarini geçirdim. Ertesi gun aksam yemeginde annem le babamin bana dedigi kelimeleri unutmadim ve unutmam "yarin ne yapacaksin , kiminle disari cikacaksin?"demeleriydi ki onlarda benim aslinda arkadasim olmadigini biliyordu. Simdi 1 tane arkadasim var. o da kendi halinde hafta sonu gel disari cikalim gezelim diyorum "yok aga nabicaz ya canim sıkılıyo" diyo. Kendisi de çoook sıkıcı. Ben de içine kapanık biriyim. Yanlız takilirim okul dışında hafta sonları.
Önceden tüylerim ürpererek düsünürdüm bir insan neden canına kıyar, bunu yaptıran sebep en fazla ne olabilir ki diye. Hayat amacın yoksa insanlardan da artık bunalmışsan ve dış dünyada ruh gibi takılıyorsan çok fazla düsünmene de gerek yok zaten bu duruma düşmüşsündür. bu raddeden sonra insanin kendini sonsuzluğa atması da kaçınılmaz..
Bence herkes belli dönemlerde yalnızlaşır içine kapanır sonra yeniden sosyalleşir bir şekilde sonucta sosyal varlıklarız o konuda yapacak bir sey yok... Eğer gerçekten arkadaşı yoksa bir insanın biraz da kendi tercihidir diye düşünüyorum.. Ben yalnızken de mutluyum kendi kendime yetebiliyorum ama şu koca dünyada sadece sizin kaldığınızı düşünün istediğiniz her seyi yapabildiğinizi, istediğiniz her şeye sahip olabildiğinizi ama sizden başka kimse olmadığını gerçekten ürkütücü... "Yalnızlıktan zevk almak, yalnızlığa mahkum olma korkusuna engel değildir."(Yeşim Türköz, Büyü Dükkanı)
ınsanları kusurlu bulkuyorsun ama sen ne kadar ıyısın.? basta önyargılısın bence. ıcıne gırmeden o ınsanlarla dost olmadan nasıl arkadaslıkları oldugunu bılemezsın. ben unıdeyım ev arkadasım da senın gıbı bırıydı, kendını cok mukemmel sanıyor herkes cıkarcı herkes kotu herkes hatalı ona gore. o secılmıs ınsan sankı. ama cok yalnız ve pskılojık sorunlukları var yalnızlık depresyon ve takıntıları beraberınde getırır. belkı de aıle yetıstırmesınden dolayı boylesın yavas yavas sosyallesmeye bbak canım.
bende 12.ye geçtim bende yanlızım ve madem yanlızım ders çalışayımda bari iyi bir yerlere geleyim paramla istediğimi yaparım diye düşünmeye başladım tavsiye ederim :)
4 günde 9. sınıf biyolojinin tüm ünitelerini bitirip test çözdüm gayette iyiydi :))
Negatif toksik bi insansan milletin sırlanırını başkasına söylüyorsan kimse senle arkadaş olmaz itici birisindir zaten insanlar senin dilinden emin olsun sen yanlarında olunca güvende hissetsin rahat konussun rezil olmaktan korkmasın kimsenin hatasını kimseye söyleme bazen kendini sıkıntıya yok yakınındakilerin işini gör sana sert konuşanlara dahi nazik ol yumuşak kalpli ol herkes seni tutar nere gitsen gülümseyerek bir karşılayanın olur en sevilmediğin yerde dahi vefalı olmayıda unutma başarılar 💐
Çok arkadaşınız olmasına gerek yok. Hatta yavaş yavaş arkadaş edinin. Zira yalnızlık hissini bastırmak için yapılanlar hatalara sebep olabiliyor. Gerek karşı cinsten gerekse aynı cinsten insanlar tarafından. Öncelikle bu his yerine başka şeylerle meşgul olun. İnsanların ortak yapmayı sevdiği şeylere katılın. Sonrasında O çevreden internet toplulukları ile konuşur sonrada buluşmalara gidebilirsiniz. Ben bunlara açık değilim diyorsanız. Okul veya üniversitede olayları akışı ile yaşayın doğal olun zamanla düzelir. Bu süreçler aslında birazda bizim ile alakalı oluyor. Olumsuzluklar kasılmamıza ve gerçekçi hareket etmemize engel oluyor.
1. Acaba sen mi çok içe kapanıksin cevrendeki kişiler sana belki bu yüzden yanaşamiyor olabilir
2. Çevrende hep seni kıskanan insanlar olmuş olabilir.
3. Onlarla konuşmalısın belki de Siz böyle davrandığınızda böyle hissediyorum demek belki durumu degistirir.
4. Kurslara, okulun farklı kluplerine vs gitmeyi denedin mi? Belki orada güzel arkadasliklar kurabilirsin
5. Kendini yalnızlık psikolojisi içine sokuyor olabilirsin. burada kendini tanıman, kendinle barışık olabileceğin şeyleri yapman seni motive edebilir.
6. Bir danışma alabilirsin psikologdan. Bir yerimiz bir darbe aldığında doktora gideriz. Bir derdimiz olduğunda buna çözüm bulmak istemek kadar doğal bir durum olamaz. Ruhumuz da yaralı olabilir ve psikologa gitmek son derece normaldir.
Aşağıda bibilenin yazdığı şeyler mantıklı fakat sosyal çevrenden ziyade soyut ve analitik zekanı geliştirecek şeyler. Akıllı kişiler konusunda da katılıyor olmakla birlikte sosyal çevreni reel hayattaki etkinliklere ve mekanlara giderek şekillendirebileceğini düşünüyorum. Yine benzer bir şekilde dans, sanat, mesleki kurslar ve özellikle satranç turnuvaları kaliteli ve samimi bir ortam kurmana yardımcı olacaktır. Benzer şekilde en basitiyle bir kafede bile bir insanla tanışabilirsin ve sohbet edebilirsin zamanında öyle spontan bir şey yapmıştım ve eğlenceliydi ortamlarına girip sohbet ettim falan.
Bak kardeşim ben ortaokuldan beri yanlızım ve sana şunu söyleyim bir süre sonra insan kendisinin aslında ihtiyacı olan insanlar değilde iç huzur olduğunu anlıyor ama bunu anlayana kadar ben bunalımdan bunalıma giriyordum ama sana şunu söylemeliyim ki insanı en iyi kendisi anlar ve tamamlar ne kadar az insan o kadar çok huzur ha şu anda arkadaşım var mı evet bir tane liseden arkadaş edindim mezunum şu anda bir tanede basketboldan arkadaşım var o kadar
yanlızlık en iyisidir derler ya yalan...! bazen insan yanlız kalmak ister ayrı konu fakat fazla yanılızlık insanı bunalıma sokar. Bende yeni bir şehre geldim ve benimde arkadaşım yok tek başımayım. uzunzamandır yanlızlık beni bunalıma soktu sokucak. insan arada farklılık istiyor. gezip bir şeyler yapmak sohbet etmek istiyor. ama bakıyorsun elde olan bir şey var mı yok. sosyallik diyorlar, peki sosyal olmak nasıl bir şeydir. tek başına olan bir insan nasıl sosyal olur.? yani kısacası yanlız geldik yanlız gidicez mantıgını düşünmek bile istemiyorum. hayat paylaşıca güzel kavramına bakıyorum. ama paylaşılcak biri bile yok.. yani anlayacagınız yanlızlık=sıkıntı :(
İnsan iilaki bir arkadaşa ihtiyaç duyuyor. Olmasını istiyor ama eğer girdiğin ortamlarda karakterine uygun biri yoksa olmaz. Çünü sohbet alanları olsun, başka alanlar olsun kataılamıyorsun. Bu nedenle olmayabiliyor. Ama tabiki yanlız yaşanmaz arkadaşların olacaktır. Onun için uygun kişiler olması lazım. Eğer hiç arkadaşım yok deyip gidip düzgün olmayan kişilerle takılırsan daha çok üzülürsün. Onun için bekle...
Valla benim de bir ton arkadaşım vardı, ama iş hayatına atılınca, ilişkiye başlayınca falan kimse kalmıyor çevrende, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşlarımla bile randevulaşsak bir türlü denk gelemiyoruz o derece... Çevre olayı biraz sosyallikle olan birşey, zamanında kendini kapatmışsın bu yüzden bulamaman anormal değil, ama arkadaş seçerken de dikkatli olman gerekiyor. Bence çık ve güzel ortamlar ara, insanlarla uzun muhabbetler kurmaya çalış...
Merhaba. Rahat bir iş yaşamım var. Kendi işinin patronu cinsinden. Az zaman çalışma çok zaman gezme. Ancak bir dezavantajı varmış. Arkadaşlarım dostum dediklerimin iş saatleri uzun ve yorucu. Haliyle bir süre sonra aradığım kişiler telefonu açmaz geri bile dönmez oldu yine nerde geziyor dercesine. Haliyle şu an yine süper bir manzarada çayımı yudumlarken sadece müşteri telefonu dolu olan rehberimle başbaşayım ve bırak yanımda olan arayabileceğim kimse kalmamış. Haliye bir ben ve bir ben daha..
Bu devirde yeni arkadasliklar kurmak cok zor. Benimde bir arkadas cevrem var, taaaa ilkokul 1den beri tanidigim kisiler.. Büyüdükce cok degistiler, onlarla olunca kendimi mutlu hissetmiyorum cünki benim kafa yapima uymuyorlar ama mecburiyetten takiliyorum, yanliz olmaktansa diyorum..
Kurslara gidebilirsin, sevdigin bir hobi olabilir mesela, ordaki insanlarla ortak olarak ilgilendigin bir sey olur bile, böylelikle de arkadaslik edinebilirsin :)
33 yıllık hayatımda arkadaşlık, dostluk, aile vs kavramlarının sadece çıkar amaçlı kurulduğunu ve yalan olduğunu anladım. İnsanın annesi, babası bile çocuğu fakirse çocuğu ile arasına mesafe koyuyor ''acı hayat''... Arkadaşlık sadece çocuklukta olan beraber gezmek, eğlenmek gibi eylemleri yaptığımız bir şeydir, insan büyüdükçe arkadaşların hepsi kayboluyor çünkü yaşam mücadelesi başlıyor. Her insanın hiç olmazsa çocukluğunda bir arkadaşı olmuştur eğer senin bir arkadaşın bile yoksa o zaman sende bir sorun vardır.! İnsan yalnız yaşamak istemeyen bir canlı, psikolojinin bozulmaması için, konuşup rahatlamak, aktivitelere katılmak için en az bir arkadaş edinmelisin ama unutma hatasız dost arayan dostsuz kalır.
9. Sınıftan beri bu dertten muzdaribim bende.. 12 oldum Allah a şükür. Bir an evvel mezun olmayı bekliyorun... Her gün sınıfta tek başıma oturuyorum. Konuştuğum tek bir arkadaşım vardı. Oda artık benimle konuşmuyor. Okula gitmekten nefret ediyorum. Kimseyle samimi olmadiğim için elimden telefon dusmuyor.. mesaj atanim veya başka konuştuğum yok. Sadece sıkılmamak için oyun oynuyorum... Ben onların yanına gidip konuşmassam hiçkimse benimle konuşmuyor. Kızlar alay ediyor. Çok zoruma gidiyo ama elimden hicbisey gelmiyor... bir an önce kurtulmak istiyorum bu lanet okuldan.
Asla kendini bırakmadan sosyal ortamlara dahil ol enstrüman kursu v.s olabilir insan ilişkilerinin önemini ilerleyen zamanlarda yaşamın her alanında görüceksin,ihtiyaç doğrultusunda profesyonel destek yararlı olabilir ancak bence işe şu noktadan başlamalısın oda özeleştiri.
Gerek yok arkadaşa kendini gelistir daha iyi kendini gelistirdin mi insanlar sana gelecektir hep en yakin arkadaşlar birbirinin en büyük düşmanı olur ve ilkokul ortaokul lise dahil olmak uzere tum arkadasliklar sahtedir ve emin ol insanların %99 u birbiriyle görüsmücek. Üniversitede de yakın 1/2 tane olur onlarla da nadir görüşürsun çünkü is hayatın olacak evleneceksin çocukların olacak arkadaşlarinla gorusmeye vaktin neredeyse kalmayacak. O yüzden arkadasa takma. Telefon varsa oyun oyna telefonla uğraş yoksa da derste dersi dinle tenefuste de kendin dolasabilirsin veya siranda uyuyabilirsin
Sana tavsiyem insanları oldugu gibi kabullenmen zaten gerisi gelir, hiç birimiz dört dörtlük değiliz sonuçta iyi kötü yanlarımız var. Bırak kendiliğinden gelişsin her şey önce selam ver ve güler yüzlü ol daima gerisi yavaş yavaş hallolur zaten☺️
Insanlar yaptığı yorumların saçma ya da sapan olduğuna kanaat getiremezler içlerinden Geldikleri gibi sana olumlu yönde cümleler kurarlar ancak sen saçma sapan yorumlar yapacaksanız geri basın diyerek potansiyel olarak insanlarda sana yorum yapma ya da yaklaşma noktasında olumsuz tepki yaratıyorsun Başlangıç itibariyle olaya eşit bölersek senin de bu sürece kadar diyalog kurduğun Ya da kuramadığın insanların da hatası olabilir Öncelikle bunlarla yüzleşmelisin
Ben yanlızlıktan çok hoşlanan birisiydim seneler geçti artık tanışmak istesem birisiyle korkuyorum utanıyorum dünyada bağım kopmuş gibi oyun vidyo tekrar oyun vidyo hayatım böyle geçiyor bazen yapicak bir şeyin olmuyor her gün aynı sıkıcı şeyler insan artık son nokta der ya hani ben oraya kadar gelmiştim kendimi öldürmek istedim ona bile üşendim ne yapsam ne yapsam diye düşündüm çok düşündüm Kodlama öğrenmeye çalıştım iki gün uğraştım sorna bıraktım resim çizim dedim artık oda mutlu etmemeye başladı yeni oyunlar filimler hayatım hep aynı şeyler üzerine gidiyordu tanışmak için gelenlerden kaçıyordum dışarı çıksam herkes sanki beni yicek gibi geliyordu hep ailem ile çıkıyordum tabi oda ayda bir yani toparladım tabi yardım aldım 6 ay yani yalnızlık güzel bir şey evet ama illaki dışarı çıkıp gezeceğin birisi lazım yani %100 asosyal olma yeter
Dış görünüşün içinle uyuşmuyor olabilir bu problem bende de vardı burnu havada egolu karı kız çevresi bitmez soğuk vs vs dışarıdan görünen insanların benim hakkımda ki fikirleri bunlardı kendini kasma hayatta pişmanlık yaşamazsan hata yapmazsan olgunlaşamazsın bu bir doğa kanunu çözüme gelecek olursak sadece güler yüzlü yaklaşmaya çalış insanlara ne fazla iyi ne fazla kötü orantını korumalısın
Kardeşim, içine kapanık olma sakın biraz sosyalleşmeye calıs , aktif rol oyna hayatında , gelecegin icinde cok önemli , ancak secimlerini yaparken çevreni iyi belirle , onlar sana ya ışık olur ya da hayatının en karanlık dönemlerini yaşamaya mahkum bırakılan insanlar aman dikkat et, ailene de söyle seni sosyal aktiviteler için teşvik etsinler maddi imkanları dogrultusunda.
bence bu senin okulunla alakalı genelde bazı kolejlerde mezunlar olsun öğrenci ortamı olsun dayanışma olur daha çok etkinlik vs yapılır dediğin gibi okulu ve okuldakileri sevmiyorsan ailenle konuşup en kısa sürede daha iyi bir okula geç kayıt olmadan önce gideceğin sınıfı bir gör şimdi geri dönmezsen her anlamda senin için kötü olur inan geç değil ait hissetmediğimiz ortamlar içimize kapanıp karamsar hissetmemize sebep olabilir
Konuşma güçlüğü çekiyorsun. Bu da ilişki kurmada aksaklığa sebep oluyor.
Kursa gidebileceğin gibi evde kendi kendine de bir şeyler yapabilirsin belki. Bolca kitap oku. Okuduğun kitapları anlat. Kimse yoksa bile aynaya anlat. Sesli kitap oku yine aynaya bakarak.
benim oldudaa ne olduu en iyisi hiç olmaması 2 tanesinden kazık yedim diğerleriylede eskisi gibi değilizzz şu zamanda GERÇEK ARKADAŞLIK YOKTURR. asla ayrılmayız dersin onun başka okuldan arkdaşları olur seninde bağ kopar o yüzden takma geçici arkdaşlıklar edin yani okulu geçiştirmek için ben öyle yapıyorum gayet iyi oluyor okulum bitnce kimsenin yüzüne bakmam
Bende yalnızım aslında 3 grup arkadaşım var 1 grupta 4 kişi var onlarla yakın sayılırım onların yanına gidince hep fazlalık hissediyorum espri yapınca gulmuyorlar benle dalga geçiyorlar onların yanına gitme sebebim yalnız olmam 2 grupta 6 kişilik eski sinifimdan arkadaşlarım onlarla yakindik ama şimdi sınıflarımız ayrıldı o zmanda çok yakın değildik onların yanına gidince de kendimi yalnız hissediyorum 3 gruta çok havalı , asi kizlar onlari. Kendimi eziik hissediyor um konusmaya çekiniyorum ayrıca çok utangacim insanlarla samimi olamıyorum gözlerinin içine bakıp konuşamıyorum o kadar yalnız hissediyorum ki artık gücüm kalmadı psikatriye gidiyorum ve öğretmen yalnız olduğum için sürekli benle konuşuyor buda beni kötü hissediyorum.
Fazlasıyla utangaç olduğundan bence. Yani baksana, bu soruyu açık kimlikle sorabilirdin. Bunda çekinecek, utanacak bişey yok. Çoğu kişi yalnızdır zaten. Ama günü gelir hayatına biri, birileri girer ve herşey değişebilir. Sadece zaman gerek, kafaya takarsan o zaman zehir olur sana.
Istersen arkadaş olabiliriz gerçekten bunu samimiyetle söylüyorum yazdıklarına çok üzüldüm seni anlayabiliyorum canım İstanbul'da yaşıyorsan bulusuruz gezeriz beraber dost oluruz takma bunları sorun etme
yaşım 30 benim de arkadaşım yok. eskiden kimse benimle arkadaş olmazdı, şimdi ben kimseyi hayatıma sokmuyorum. inan ki kimse kimseye menfaatsiz yaklaşmıyor. kimse seni senin onu önemsediğin kadar önemsemiyor. bu nedenle hiç üzme kendini, ağzınla söylemişsin hiçbiri düzgün değil diye. üç kuruşluk insanların seninle arkadaş olmasını isteyeceğine, hayatına o yamuk insanları sokmadığın için kendinle gurur duy.
bütün insanlar birbirinden farklııdır onları arkadaş yapan ortak noktalarıdır.senin arkadaşın yoksa kafa dengi birilerini bulamıyorsun demektir.gidip sırf arkadaşım olsun diye birilerinin peşine takılırsan daha da mutsuz olursun.benim de 1 2 tane arkadaşım vardı.kendi kafana göre birileri karşına mutlaka çıkar lisede olmazsa üniversitede orda olmassa iş hayatında
Ne dememi bekliyorsun ki kızım ? Sosyal ol diyecem ama nasıl anlatıyım sana herşeyi tek ek zaman yetmez.Hangi kolejdesin bu arada ben M.E.V. Koleji (milli eğitim vakfı kol.) mezunuyum bizim okulda acaip bir dayanışma vardı valla.
Yeni ortamlara girmeye çalış yanlış anlama ama anladığım kadarıyla çok güzel bir kız değilsin maalesef lisede güzel kız grupları olur herkes onlarla ilgilenir.Derslerine çalış üni.de arkadaşlık kurarsın sınavınada hazırlanırsın.Bu arada bem mev Ankarada okudum ted Ankaradan arkadaşlarım vardı baya bağlılardı birbirlerinide bildiğim kadarıyla burslu değilsin demi ?
hayır burslu değilim.aslında çirkinde değilim ben anlamıyorum bir kaç kişi yanıma geliyor iltifat ediyor sonra uzaklaşıyorlar.güzelsin diyorlar ama yaklaşmıyorlar :(
hiç olmadı sürekli insanlar tarafından pskolojik baskı gördüm köşelere sıkıştırıldım bir kişi bile yoktu hala yok hiçbir zaman da olmadı halimi hatırımı soran olmadı eğlenip gezebileceğim hiç arkadaşım olmadı muhabbetimin olduğu insanlar vardı ama asla vakit geçirmiyorduk çok zor seni öyle iyi anlıyorum ki üzülme ama bir gün olur vakit geçirdiğin eğleneceğin insanlar
Benim de yok. Hiç de olmadı. Sorun eğlenecek gerçek arkadaş bulamamak bence. Benim açımdan böyle. Bir de ben kızım. Aaah üzücü takmamak lazım kafaya umarım gençken kurtuluruz bu durumdan
ben 11. sınıfa geçiyorum bu sene 16 yaşındayım çevremde arkadaşlarım olsa da evde oturup yalnız hissediyorum arkadaş dedipim kişiler ben yazmadıkça asla yazmazlar ben gezebileceğim arkadaş istiyorum, duygularımı paylaşabileceğim..
Selam kardeşim bende seninle aynı duyguları paylaşıyorum bende yalnızım benimde cidden en iyi arkadaşım diyecek arkadaşlarla bir hatıram olsun diyecek kimsem yok bende bunu her akşamları telefonla duygusal müzik dinleyerek ağlayarak birazda olsa rahatlamaya çalışıyorum...
ne yalan söyleyeyim, ben de bu aralar takılacak pek kimse bulamıyorum. çevrem iyice boşaldı. yaz geldi herkes memleketine gitti. senin yapabileceğin tek şey şu: insan içine karışman gerekiyor. bir hobi bul ve kursuna git. kendini sınırlama; ama aşırı şeyler yapmaktan da kesinlikle kaçın.
Birileriyle arkadaş olmak için extra bir çaba asla sarfetme. Bu da bir çok şey gibi zamanla olur denilen kavramlardan. Ortamlarda çekingen davranma kafi
Senin gibi düşünen çok insan var geçmişe bakıp nasıl arkadaş edindiğimi anımsıyorum konserler bunun için çok uygun mesela biriyle tanışıp sonra onun da çevresiyle tanışarak ve onların da çevresiyle tanışarak çevreni genişletebilirsin çok insan çok aksiyon demektir şu an sosyal medyada olmamın sebebi yaşım ilerledikçe insanları gereksiz bulmaya başlamış olmam kendimi daha çok sevmeye ve vakit ayırmaya başladım kafam şişiyor kalabalıktan artık tahammül seviyem çok azaldı
Merhaba ben 8. Sınıftayım şu ana kadar güvenebileceğim hiç bir arkadaşım olmadı hepsi beni kötü yola çekti ve annem yanımda değil babamla ayrıldı ben de çok sık görüşmüyorum ve beni bir kız olarak anlayabilcek hiç bir arkadaşım yok kafanı dağıtmakta bu işe çare değil bu bu çok kötü bir şey seni anlıyorum insan teneffüslerde gezeceği ağlıyacağı güleceği bir arkadaş istiyo
Arkadasim ornek 1- hic arkadasin yoksa spor salonuna falan git orda spor yaparken yanasirlar zaten siki fiki bir muhabbet ortaya cikar arkadas edinirsin ornek 2- arkadasin vardir elbet 2 3 tane onlarin arkadaslarinada yakin olmaya calis orn : facesi varsa faceden ekle ama bir araya geldikten sonra facede ya da baska paylasim sitelerinde fotosuna falan yorum atarsin arkadas cevren genisleer kisacasi
benimde arkadaşım yoktur. hep evdeyim ve pc başındayımdır. dışarda fazla bişey yok insanlar hanzo espri yapsan anlamaz anlatsan bilmez falan filan barzo çoktur yani evimde oturup film izlemek müzik dinlemek daha hoşuma gider. tabii benim öyle
en baştan rahat olabilmen lazım. burda bile "Bakın saçma sapan yorumlar yapacaksanız şimdiden söyleyeyim geri düğmesine basın" diyerek acaip gergin bi giriş yapmışsın
o gerginlikte sonra açıkcası inasanın bişi yazasıda kalmıor
benimde br tek lisede olmustu gülüm tek bir dostum o da evlndi gtti ama hala görsyz nyse şu an ünideyim ve bir tek arkadasım yok az olsn öz olsun yalnz basıma takılp geziyrm alıstm artk
Ben de aynı durumdayım. Hayattan bıktım. Birkaç arkadaşım olsa, yakın arkadaşım olsa, sevgilim olsa her şeyi yapardım. Ben her şeye razıyım kim neyi nasıl istiyorsa ona uyum sağlarım ama yine de hiçbir arkadaşım olmuyor. Konuşmak isteyen, bir önerisi, bir çözümü olan ulaşsın lütfen
seninle aynı durumdayım insanlar benimle konusmayı sevmiyor ve yakınlık kurmak istemiyor arayıp soran kimsem yok bu çok üzücü bir durum. galiba sorunu çözdüm insanara kenidini nasıl sunduğunla alakalı seni önemli biri olarak görmedikleri sürece seni ciddiye almazlar o yüzden ilk izlenimi iyi bırakman şart
Öncelikle yalnız olmak kötü bir şey değil ama sen anladığım kadarıyla daha sosyalleşmek isteyen kendini öyle daha rahat hisseden birisisn yaşın daha çok genç sosyalleşmek için kulüp etkinlikleri veya bir topluluk varsa okulda ona katılabilirsin olmadı sosyal sorumluluk projelerinde arkadaş edinebilirsin şu an aklıma bunlar geliyor iyi günler dilerim 🤗
Belkide akışına bırakmalısın. Çünki çok yorumlar oluyorki öyle giyin böyle giyin yok biraz samimi ol sosyal ol. Neden bir insan için bunları yapasınki. Seni kainat böyle yarattıysa yani yalnız yaptıysa demekki böyle lazımmış. Hayatı bence akışına bırak. Bırak senin peşinden koşsunlar
Muhtemelen kendini tanımamandan kaynaklanıyor. Yani önce kendi ilgi alanlarını tek başına keşfet. Daha sonra ortak ilgi alanın olduğu diğer insanları keşfet. (Örneğin hayranı olduğun bi müzik gurubu vardır konserine gidersin orada bir sürü kafa dengi insanla tanışırsın). Yani önce kendini keşfet.
Bunu çok fazla yaşadım insanlarla arkadaş olmak için huylarımı görünüşümü değiştirmem gerekti çok fazla arkadaşım olmasına rağmen mutsuzum çünkü beni olduğum gibi sevip kabul etmediler bu yüzden bunlara katlanabilirsen (ruhsal olarak) yaptığımı yapabilirsin ama ben önermiyorum insanlarla arkadaş olmak için kendini degistirmemelisin cunku bırak onlar seni olduğun gibi kabul etsin ortak yonlerinizi bulunca insanlarla kaynaşmaya baslayabilir ve arkadasların olabilir
Dostum içine kapanma ve insanların sana çekim duymaması zayıf bir zihne sahip olmandan kaynaklı olabilir.
En güçlü otomobil eğer motoru yoksa hiç bir işe yaramaz. Telefonun ne kadar son model olursa olsun ekranı kırıldığı zaman ancak bardak altlığı olarak kullanılabilir.
İnsan denen varlığında eğer zihni güçsüzse ne kadar becerisi ve zekası olursa olsun pek bir işe yaramaz.
Bu sebeple zihnini güçlendirmen son derece önemli. Bugün eğer hak ettiğini düşündüğün yerde değilsen burada en büyük sebep güçlü bir zihne sahip olmaman ve ilk güçlükte yelkenleri suya indirmen olabilir.
Şimdi seni bunaltmadan az ve özet olarak zihnini güçlendirecek tam 8 yöntem vereceğim. Aman iyi oku.
1) Şimdiye yoğunlaş
Bir sorunla karşılaştığın anda zayıf zihnin ya geçmişe dönüp eski güzel günlerin hayallerine dalmak ister ya da gelecekte ilgilenirim diyerek kendini kandırıp sorunlarla yüzleşmekten kaçar. Böyle bir durumda hemen ana odaklan çünkü karşındaki sorun şimdi ve şu anda karşında, bu sebeple o sorunu ancak şimdi çözebilirsin. Ne geçmişe gömül ne geleceğe ertele. Eline diken batmışsa hemen ona yoğunlaş ve tut çıkar.
2) Engelleri sevinçle karşıla
Karşına çıkan her engel ve rakip seni güçlendirmek için oradalar. Direnç olmadan gelişmede olmaz. Bir kiloluk dambıl kaldırarak kırk santim biceps kası yapamazsın. Ne kadar ekmek o kadar köfte ve ne kadar zorluk o kadar gelişme. Her sorun ve engelde yaşasın daha iyi olacağım de mücadele için kolları sıva. Engellerden kaçtıkça güçsüzlüğü ve zayıf zavallı bir yaşamı kabul ediyorsun. Daha ne kadar saklanacaksın?
3) Zihnine antrenman yaptır
Dostum çalıştırmadığın her şeyi kaybedersin. Git şimdi sapasağlam kolunu göğsüne bağla ve üç ay öyle bırak. Bağı çözdükten sonra kol kasların o kadar zayıflamış olur ki kaşık bile kaldıramazsın. Zihnini de yıllarca rahata alıştırdığın için şu an pamuğa dönmüş durumda. Her gün zihnini zorlayacak bir şeyleri düzenli olarak yaparak onu çelikleştir. Ağır kitaplar oku, satranç oyna , yeni bir dil öğren kısacası zihnini çalışmaya zorla. Zihnini rahata alıştırdıkça onu kaybedeceksin bunu bil.
4) Kendine meydan oku
Kolay ve basit şeyleri yapmak sana bir şey kazandırmaz. On yıldır yaptığın şeyleri şu an gözü kapalı yapabilmek seni geliştirmez. Daha önceden yapmadığın şeyleri öğrenmeye ve yapmaya kendini zorla. Hiç görmediğin bir şehirde veya ülkede bir kaç gün geçir. Git çömlek yapma kursuna yazıl ve çamurdan bir şeyler yapmaya çabala. Otur You Tube'dan yeni beceriler öğren. Kısacası daha önceden yapamam dediğin şeylerin üstüne git. Örneğin yükseklik korkun varsa hemen git bir uçak bileti al ve pencere yanına oturup gözünü camdan ayırma. Meydan oku kendine. Düşündüğünden daha güçlüsün.
5) Olumlu düşünmeyi öğren
Zayıf zihinlerin en temel özelliği her şeyden şikayet edip mızmızlanmalarıdır. Bunun sebebi her olaydan korkmaları ve her şeyi negatif algılamalarıdır. Hemen bugün bir karar al ve ne olursa olsun her şeye ve her olaya olumlu bakmaya kendimi zorlayacağım de.
Olayları olumlu yorumlamayı öğren. Mesela akşam evde tam film izlerken elektrikler gitti "Güzel, bu bana mum ışığında meditasyon yapıp yaşamım hakkında düşünme fırsatı verdi" de. Pişirdiğin yemek yandı " Güzel, bu bana uzun zamandır yemek istediğim pizzayı sipariş etme şansı verdi" de. Kısaca ne olursa olsun ondaki avantajı görebilmeyi çalış.
Ancak tabi çok zorlu olaylarda bunu yapabilmek kolay değildir ama kendini ufak olaylarda bu şekilde bakmaya alıştırırsan en korkunç görünen durumlarda bile tutunacak iyi bir yön bulursun. Biliyorum şu an bu yazıyı okurken bile zayıf zihnin mızmızlanıyor "olur mu öylee şeeey hocaaam" diye bağırıyor. Büyük ihtimal bazılarınız bu yazıyı okumaktan vazgeçmeyi düşünüyor şu anda.
6) Kendine nasıl konuştuğuna dikkat et
Zayıf zihin tam bir dırdırcı baş belasıdır. Her konuda seni aşağılar ve korkularını kabartmaya çalışır. Kafanın içinde evhamlı ve kıl başka bir insan vardır sanki.
Her durumda bu iç ses "Aman sen yapamazsın boş ver" , "Başın belaya girer sus" veya "Haddini bil otur yerine rahatın kaçmasın" der sürekli.
Çözüm şu. Kafandaki o zayıf iç ses seninle böyle konuşmaya başladığı anda hemen söylediklerini yüksek sesle kendine tekrar et. Böyle yaptığın zaman içindeki o sesin ne kadar komik ve zavallı olduğunu hemen anlayacak ve zamanla onu ciddiye almayacaksın.
7) Şükret
Zayıf zihinlilerin en temel özelliği korku içinde olmalarına rağmen bir de nankör olmalarıdır. Bunlar ellerindeki hiç bir şeyin değerini bilmez çünkü geçmişe vahlanmak ve gelecekten korkmaktan şu an ellerinde bulunanların değerini bir türlü kavrayamazlar. Sakın böyle olma.
Aldığın her nefes hava, içebildiğin bir yudum su bile büyük nimettir. Şükrettikçe kendini daha iyi hissedecek, düşündüğün kadar kötü durumda olmadığını görecek üstelik sorunlarla daha kolay başa çıkacaksın.
8) Bilgilen
Dostum içi boş ve kalitesiz bilgilerle dolu bir zihnin güçlenmesine imkan yoktur. Her fırsatta zihnini kaliteli kitaplar, videolar ve filmlerle doldur. Akıllı insanların sohbetlerinin peşinde koş böyle birileri etrafında yoksa sosyal medyayı kullan. Kısacası ne yaparsan yap zihnini doğru yakıtla besle. Doğru bilgilerle beslenmiş bir zihin eninde sonunda güçlenecektir. Vücut Geliştirmeci için protein tozu neyse güçlü zihinler içinde bilgi odur.
Evet dostum işte bu kadar. Lütfen bu maddelerin her birini ciddi şekilde yaşamına geçirmeye çalış. İnan bana zayıf bir zihinle saraylarda bile yaşasan seni mutsuz bir yaşam bekliyor ama güçlü zihne sahip insan her durumda mutludur.
Son maddede bilgilen diyerek seni bırakmıyorum. Zihnini güçlendirecek onlarca videoyu kanalıma yükledim. Kanalda sana faydalı bir çok video bulacaksın. Ama özellikle ilk olarak "Mutlu Olmak İçin Vazgeçmen Gereken 15 Şey" videomu izle çünkü bu yazının üstüne sana atom bombası etkisi yapacak ve harekete geçirecektir.
İşte kanal burada.
https://www.youtube.com/c/AydinSerdarKuru
Yeni yaşamında başarılar dilerim.
Adam bunu okuyasiya bunalıma girer
@cnmrqbiaben hahah bu yorum çok iyi :D
Teşekkürler 🙃
sende heryerdesin be adam fakat iyi tavsiye veriyosun
Bu yazı benim için yazılmış sanırım kopyalayıp not aldım arada okurum iyi gelir teşekkür ederim.
Mesleğinizi geliştirin Aydin Serdar kuru
Cok güldüm yazdiklariniza
@anneliyse şimdi de aç popona gül komik olan ne var burada adam güzelce anlatmış kendiniz için yapmanız gerekenler hakkında bilgi vermiş düzenli uyku kitaplar vs zihni geliştirmeniz size olacaktır vs birsürü öneri ama meyve veren ağaç taşlanır tabiki şaşırmıyorum.
@Bendenedim :-)
günlük motivasyon yazısı gibi olmuş çok güzel insan ne kadar güçlü olursa olsun bazen yine de gerçekliğini kaybedip olumsuz düşünmeden edemiyor ara ara böyle şeyleri okumak lazım
Aydın abinin yazısının sana çok şey katacağını düşünüyorum ilk burdan arkadaş edinmeye çalış desem nasıl olur mesela aynı durum bendede var çünkü
@Aydın Serdar Kuru Öncelikle elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız. Açıkçası şükretme kısmı hariç hepsine katılıyorum. Şükretme kısmına katılmıyorum çünkü bana kalırsa, insanın bir durumdan memnun olmaması lazım ki, o durumu değiştirmek uğruna çaba sarf etmek için kendinde motivasyon bulsun. Ben böyle düşünüyorum, tekrardan elinize sağlık.
Kıt zekaların anlayamayacağı türden bir yazı olmuş ki bazıları kafasında netleştirememiş söylediklerinizi. Tabi herkes zekası kadar anlayabilir @aydın Serdar Kuru. Emeğinize sağlık çok güzel yazmışsınız diğer yazılarınız gibi. İnşaallah beyni gelişmeyen diğer insanlar açısından da faydalı olur zannındayım:)))
@Suuuuuuuuuuuuuu teşekkürler
Faydalı bir yazı olmuş, elinize sağlık 🙏
Mükemmel yazmışsınız, ilaç gibi geldi valla
Önerileriniz için bu yazıda olsun diğer yazılarda olsun çok teşekkür ederim hocam :)
@anneliyse Boş yapma sende böyle tavsiyeler ver de o zaman görelim
Hangisine tavsiye vereyim🙂
Hepiniz doğuştan beyin darbesini almisinin zaten tavsiyeler sakinleştirir ama iyileştirmez
Xeonn887
@anneliyse İyileştirmez diye bir şey yok o senin umutsuzluğun
Ben bile bunalıma girdim...
@Suuuuuuuuuuuuuu :-)
@Xeonn887 :-)
Şunu anladım ki benim zihnim zayifmia
Farkındalık yarattığınız için bu yazı için teşekkürler
@cnmrqbiaben :))
@cnmrqbiaben :-)