Ama babamın babasını hiç sevmiyorum bır ölüden farksız gece gece aklıma geldi gene ne insan sevgisi var nede torun sevgisi
Sizin dedeleriniz nasildi anlatsanıza 🥳🥳🥳

Bu soru beni şöyle bi derinden düşündürdü çünkü ben henüz doğmadan çok önce her iki dedemi de kaybetmişim. Annemin babasını öncelikle kırklı yaşında verem hastalığı ile diğer dedem ise şehir içinde bir kamyonet kazasında kan kaybıyla ihmale kurban gitmiş. Daha sonra hem bizim köylümüz hem de yakın aile dostumuzun babasını tanıdım kendi öz dedem gibi sevdim hayatla o mücadelesini, yorgunluğu gözlerindeydi tüm her şey. Kendisini de geçtiğimiz sonbaharda covid belasıyla kaybettik. Üçününde ruhu şad olsun. Öz dedelerimi hep sonradan dinlesem de annemin babasını özellikle vaktiyle kısa ömrüne sığdırabildiklerini felan dinleyebildiklerim ve gördüğüm muazzam ayrıntılarla birlikte üçünü de ayırt etmiyorum.
Hepsine ALLAH rahmet eylesin inşallah
Baba tarafındaki dedem ben 2 yaşındayken vefat etmiş anne tarafından olan dedem hala yaşıyor ama baba tarafındaki dedemi daha çok severim ölmeden önce beni kucağına alıp etrafındaki akrabalara demiş ki:
'Bu çocuk çok acar oğlan olacak ona iyi bakın' , demiş ve ölmüş.
ALLAH rahmet eylesin inşallah
Babamın babasını zaten hiç görmedim de annemin babası benim ikinci babam sayılır yani babamdan bile baba dededen çok Allah ondan razı olsun arkadaşlarım bile böyle dedem olsa keşke der her zaman bu yaşıma geldim hâlâ gider marketten küçüklüğümde aldığı gibi çilekli süt alıp getirir bana sen seversin diye 🥰🥰🥰🥰 Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin
Aminnn inşallah kuzum 🥰
Anne tarafından olan dedem küçükken beni severmiş. Hep anlatırdı annem. Ama ben hatırlamıyorum. Vefat etmiş. Baba tarafından olan ise biraz tuhaf. Bi iyi bi kötü anlamadım. Genel olarak çok sevdiğim söylenemez ama başımızdan eksik olmasın.
Anne tarafından dedemi..
ALLAH rahmet eylesin kuzum🥰🥰
Sağol ablacım. Senin dedeciğinin de mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin 💞🌸
Aminn kuzum🥰🥰
Cevap
29Cevap
İkisi de öldü. Birini hiç tanımadım diğerini ise çok hastayken kendinde değildi
Seviyorlarmiydi seni
Birinin adını taşıyorum tanısa severdi ben doğarken ölmüş. Diğeri de felç geçirmişti. Tam olarak bir dede torun ilişkisi yaşamadım
İki dedemde ben yokken vefat etmiş.
Erken ömürleri bitmiş
Allah rahmet eylesin inşallah
Annemin babasını
Hayatımda ki en özel ve sevdiğim insandı
Bazı kizlar babalarına aşıkken ben dedeme aşıktım
Sonsuz sevgiyi, merhameti, saygıyı, Sabri, iyi niyeti ve en önemlisi iyi insan olabilmeyi ondan ogrenmisimdir, bu hayatta ki en büyük öğretmenim, şükrüm ve değerim
Herkesin hayatında böyle insanlar bulunmalı bence, hayatin değerini o zaman daha iyi anlıyorsun
Keşke dedeler ölümsüz olsa
Keşke kuzum
Allah rahmet eylesin inşallah
Babamin babası ben doğmadan annemi babası ben 1 yaşındayken vefat etti dede sevgisi nedir bilmiyorum ve içimde uktedir eğer dede olursam torunum diğer dedesini benden kesinlikle az sevecek kadar muhteşem bi dede olcamm
Inşallah omur olursa yap
İki dedemde kardeş😊
İkiside karekter olarak aynilar bir seçim yapamam çocukken ikisi ortasına aldığında o an hangisine gitmek istiyorsam ( ya da hangisi daha güzel şeyler vaad ediyorsa 😅) onu seçerdim
Vaatlere göre demek😂😂
Babamın babasını daha çok severim onun hayatımdaki yeri apayrıdır bu günlere gelmemde üzerimde çok emeği vardır bana babamdan daha çok babalık yaptı diyebilirim. Annemin babasındanda hiçbirşey görmedim o hep kızları severdi.
Bizdede tam tersi
Olabiliyor mümkün tabiki
Annemin babasını hiç görmedim. Babamın babasını çok severdim. Hatta kaybettiklerimin arasında en özlediğim dedem ve babam. Dedemin yeri başkaydı , dede gibi dedeydi. Keşke babamda onun kadar yasayabilseydi
ALLAH rahmet eylesin cümlemize
Amin amin ecmain
Ya biz öyle öğrenmedik abla. Anne babasına ve annesine dede, anneanne deriz babanın babasına ve annesine büyük baba, büyük anne deriz.
O yüzden bu soruyu es geçiyorum :D
Ben fransız kaldım 😂
Kısaca sadece annemin babasına dede diyorum.
Anemin dedesini bilmiyorum tanımadım o yüzden babamın babasını daha çok seviyorum bizde emeği çok ama pek sevgisini hissettirmedi mesafe vardı aramız da hep Allah rahmet eylesin bütün olmuslerimize
Aminn kuzum 😍
İki dedem de öldü. Ama en çok babamın babasını severdim. Daha once de böyle bi soruya denk gelmiştim yanlış hatırlamiyosam, onun ismini taşımaktan gurur duyuyorum..
Blackmiydi dedenin adı
Profili şandim adını nerden bilim😂😂
Benim için ikisinin de yeri ayrıdır. İkisi de bana olan sevgilerini başka yollarla gösterdiler. Neler neler duyuyoruz. Allah'a çok şükür bu konuda çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
Gerçektende öyle
O zaman ne mutlu...
Annemin babasını görmediğim için kıyas yapamıyorum. Babamın babasının da çok sevimli olduğunu söyleyemem ama iyidir idare eder.
Baba dedeler hep soğuk nedense
İkisini de tanımadan öldüler. Bu konuda hiçbir duygum yok.
Amin
Amellerince inşallah
Dede deme bana üzülüyorum :/ bir tane dedem var diğerini hiç bilmiyorum
Üzücü :/
Anladım.
Babamın babası olan dedemi çok seviyorum, oda beni çok sever
Hayattami deden
Cok şükür hayatta. Rabbim sağlıklı, güzel ömürler versin inşallah dedeciğime. Ahireti de güzel olsun inşallah 🌷 Çok seviyorum
Babamın babasını daha çok seviyorum onunda en sevdiği torunu benim😌
Sevilmicek torun değilsin bebişim 🥰
Teşekkür ederim 💖
İki dedemi de kaybettik.. en çok babam dedesini severdim
ALLAH rahmet eylesin inşallah kuzum
Amin, Allah razı olsun balım
birisini görmedim diğeri ise beni severdi en azından ben öyle zannediyorum şimdi o da vefat etti
Babamın babası ben ortada yokken ölmüş. Annemin babası ise hayatta ama onu da sevmiyorum
Aaa neden
Ayırmam ben ya ikisini de çok severim Allah mekanlarını cennet eylesin
Aminn inşallah
Benim iki dedem öldü, üçüncüyü de ben sevmiyorum.. Yaşıyor hala
Üvey dedenmi
Bir dedemi tanımıyorum zaten. Diğer dedemi sevmiyordum.
O seni seviyor muydu
60 tane Torun olduğunu düşün hangisini sevecem diye uğraşır. Pek görmedim zaten ömrü boyunca toplasan 2 ay görmüşüzdür
Allah rahmet eylesin her ikisini de çok severdim
#emre00
Aminn inşallah
Baba tarafınkini pek göremedin. O yüzden anne taraf
Anne taraf-ı hep sıcak olan taraf
Bir dedem öldü bir dedem kaldı başka sevilecek kümse yok
Diğerini niye sevmiyonn
Yoo severim yani ikisinden başka sevilecek dedem yok banasında demek istemeştim😃
İkisini de tanıyamadim vakit geçiremedim.
Öldulermi
Babamın babası bi başka. O beni. bi başka sever
Hayattami
8 sene önce vefat etti
Amin cümlemisinkilere inşAllah
Ikisi de ben küçükken öldü...
İki dedemide sevmezdim
Niyeki
Bende kalsın :)
Deswm taniyacan sanki de 😝
Tanımam tabi
Ben babamın babasını daha çok severdim rahmetliyi
ALLAH rahmet eylesin
Deprem Dede'yi seviyorum.
O kim
Ahmet Mete Işıkara
İki dedeyi de severdim.
Şanslisin
Sen şanssız mıydın?
Sadece annemin babası bana dede oldu
Büyükbaba neden uzak durdu?
insan sevmiyor o
Seninle alakası yok yani..🙂
Hayır tabiki BEN severim insanları
Ama şimdi bu bir paradoks olmadı mı?
One demek
Dedeni seviyor musun?
Babamın babasını hayır
İnsanları seviyorum dedin.
Dedemi sevmiyorum insan olarak
Torunlarından sadece erkek torunlarını sevmiştir kız torunlarının yüzüne bakmayan ismi dede sadece.
Babaannemi bile sevmemiş
BEN niye seviyimki bizi görmekten aciz birini
BENIM için yasayan ölü gıbı ölse üzülür müyüm hayır üzülmem
Belki vicdansız diceksin bana sen
Ama gerçekten bir dedelik yapmadı kastim para asla değil bır kere saçımızı bile ellemedi onu ziyarete gittiğimiz de ama erkek torunlarını kucağına alır severdi gözümüzün önünde
Sevmek zorunda değilsin ama nefret etmende gerekmiyor. Bence senin nefret etmeni gerektiren konu onun neden seni sevmediği. Aynı şeyi bende anneanneden gördüğüm için seni anlayabiliyorum. Ancak nefret duyacak kadar bile değer vermiyorum kendine. Gelirse ne yapıyorsun derim, o kadar.. belli torunları dışında torunu yok gibi davranıyor, bende o yol gibi davranıyorum.
Bilmem hiç görmedim kim...
Ikisinide
Gördüğüm dedemi
Hangisini
Babamın babasını
Hicbiri
Niyeki
Ikisinden de fayda yokdu
İki dedemi de göremedim
Ömürleri yokmuş
Annemin babası
Diğer dedeni sevmiyor musun