Sen gel varlıklı, refah bir hayattan vazgeç, ömrünü ABD ile savaşmaya ada, İsrail'e yardım ediyor diye ikiz kuleleri indir. Nasıl da acıyla gülümsüyordu, üzülmekten yüz kasları işlevini yitirmişti

Sen gel varlıklı, refah bir hayattan vazgeç, ömrünü ABD ile savaşmaya ada, İsrail'e yardım ediyor diye ikiz kuleleri indir. Nasıl da acıyla gülümsüyordu, üzülmekten yüz kasları işlevini yitirmişti

Şeyh Said (1865–1925), Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında Şark Isyanı (Şeyh Said İsyanı) lideri olarak bilinen dini ve siyasi bir figürdür.
Diyarbakır’ın Siverek ilçesinde doğmuştur. Kürt ve Zaza kökenlidir.
Osmanlı döneminde dini eğitim almış, medrese hocası ve şeyh olarak tanınmıştır.
Şeyh Said İsyanı (1925)
Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni kurulduğu yıllarda, özellikle Kürtler arasında dini ve siyasi nedenlerle başlayan büyük bir isyandır.
İsyanın temel gerekçeleri arasında, dini özgürlüklerin kısıtlanması, merkeziyetçi politikalar ve Kürt kimliğinin bastırılması yer alır.
Şeyh Said, bu isyanın lideri olarak ön plana çıktı ve ayaklanma geniş bir bölgeye yayıldı.
İsyan, devlet güçleri tarafından bastırıldı; Şeyh Said yakalanarak 1925 yılında idam edildi.
Önemi
Şeyh Said, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük Kürt ayaklanmalarından birinin lideridir.
İsyan, devletin Kürt politikaları ve dini özgürlükler konusundaki sert tutumunu şekillendiren önemli bir olaydır.
Cevap
4Cevap
Atasını bilmeyen it peşinde gezer Mito
Senin kim lo
Bin ladin değil mi bu
Evet
Abooo Usame.
Üşüyoruz Reis cCc
Onun sayesinde ABD, Irak a çöktü.. IŞİD denen yasadışı orduyu kurdu.
Irak'a kimyasal yalanıyla çöktü. Afganistan'a Bin Ladin bahanesiyle ve yenilerek aşağılanarak çıktılar.
Ama hepsi Bin Ladin sayesinde.
Bu mantık güçsüze, güçlüye hep itaat et mantığıdır. Bir ders verilmesi gerekiyordu, verildi. Verilmeyince kötülük hep artmıştır. Usame'den sonra ABD İsrail ittifakına bakarak anlaşılıyor
Kim bu
Şehid Şeyh Usame Bın Ladin, namı diğer, ABD İtraili titreten şeyhti.
Şeyh ne
Osmanlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?