Soruyu beğenin
Dostlarınızı neye göre seçersiniz?
Soruyu beğenin

İnsanın ne olduğunu gözünden anlamaya çalışırım bazen anlıyorum bazen anlayamıyorum değişiyor ama çoğunlukla sohbetimizin gidişatına göre belirliyorum zaten sırlarımı herkese anlatmam herşeyimi herkese söylemem arkadaşım olacağı için sohbetinin sarması çok önemli
Üniversite sınavına hazırlandığım süreçte ailevi birtakım sağlık sorunları yaşadım. O dönemlerde çok mutsuzdum, derslerde sürekli ağlıyordum. En yakın arkadaşımla yan yana oturuyorduk ve durumu ondan başka bilen yoktu. Biyoloji dersindeydik, durup dururken sessiz sessiz ağlamaya başladım yine. Kendimi durduramıyordum. Elini omzuma koydu ve hiçbir şey demedi. Bütün ders hem benim defterime hem de kendi defterine yazdı notları. O an güçlü duramadığımın farkındaydı ama tek kelime etmeden bana yapmam gerekenin ne olduğunu, doğru yolu gösterdi. O an bu benim için çok büyük bir destekti. Gerçek dost siz kendinizi düşünemez haldeyken sizi düşünendir. Zor anlarda böyle bir eli omzunuzda hissediyorsanız gerçek bi dosta sahipsiniz demektir.
Vay be 😁
Cevap
46Cevap
En zor zamanımda yanımda mi değil mi bir bakarım
Hesap öderken elini cebine indiriyor mu bakarım
Muhabbeti sarıyor mu ona bakarım
Hesap konusunda çok haklısın 😂
O kısım önemli çünkü kendi icinde hesap yapan arkadaşlarım da oldu hepsini sildim
İyi etmişşin
Hayat dersleri işte zamanında öğrendik
dost güçlü bir sözcük, genelde arkadaş ve yakın arkadaşlarım vardır. yakın arkadaşlarım nerdeyse herşeyimi bilir, arkadaşlarımla da daha çok geyik sohbeti yapıp sırlarımı saklarım.. sanırım dost olduğum kimse yok :D eğer sohbeti tatlıysa ve gündemden konular seçip tadımı kaçırmıyorsa arkadaşım olur ya lşgbkdlşhgf çok arkadaş edinen biriyim ama işte gerçek hayatta yokk
Boşver ya 😁
Yanında olmaktan hoşlanıp hoşlanmama göre seçiyorum galiba.
Net bir kriterim yok, tek kriter birlikteyken eğlenmek ve varlığından hoşnutsuzluk duymamam.
İyi
Bence de.
Kafa uyumu ve beni umursayıp umursamadığı. Beni geri plana atıyor ve önemli anlarda yalnız bırakırsa onunla arkadaş olmam.
Haklısın
Evet 😂
Bu foto bence daha iyi karizma duruyor
Olmaz
Hayırre
At
Kesilir lezizzzz 🐴
@gündüzüngüneşi Soruya gel
Aslında dost seçmek değil de samimiyeti arttırmak önemli yani sen insana güvenip sırlarını hemen verirsen sonunda sana karşı kullanır en ufak bir tartışmada zaaflarını hatırlatır. Böyle insanlar karaktersizdir. En azından onun da bazı şeyleri söylemesi gerekir ki sigortan olsun.
Elma seçer gibi seçiyorum çürükse almıyorum güzel olanı alıyorum ve sonra zehirli çıkıyoreee bana kazık atıyoreee düşman oluyoree
Allah belalarını veriyoreee
vermiyoreee kötüler kazanıyoreee :(
😔
Eğer o kriterleri burada söylersem yalandan dost olmaya çalışan bir çok kişi olur 😉
Vayyyyyyyyyyyt 😂
🤣🤣
Konuşması üslubu zekası karakteri saygısı kibarlığı vesaire
Hepsi
Güven, düzenli biri olması, dürüst olmasına göre seçiyorum. Tabi herkes bu şartları sağlamıyor.
Çoğu kişi sağlamıyor
Kimse mükemmel değil işte
Su kriterlere göre seçerim diyemem çünkü arkadaşlık o anda kişi ile sohbetin gidişine göre belli olur, arkadaş olunur mu olunmaz mi diye...
Ahlâk, edep, konuşma ve davranışlarının tutarlılığı, saygısına, çevresindeki diğer kişiler ile olan etkileşimine, laf taşıyıp taşımadığına önem veririm.
Fikirlerimin az da olsa uyustugu yanında eglendigim yararlı şeyler öğrenebildigim aklı başında insanlardan seçiyorum genelde
üzüm üzüme baka baka kararır demiş atalarımız
ben dostlarımı benim gibi kararmış kişilerden seçiyorum
Kanım kaynarsa dostum olur eğer elektrik alamaz isem asla 😂 bu arada hislerim kuvvetli.. negatif enerji alınca vın topuk.
Hayat bizendost seçiyor, biz dost seçemiyoruz sadece sahte olanları hayatımızdan kovuyoruz.
Nasıl aşık olacağın kişiyi seçemiyorsak, dostumuzuda seçemeyiz. Ya Dostumuz bizim ayağımıza gelir ya da biz dostumuzun ayağına gideriz.
Kendi yansımam olan kişileri dost=arkadaş olarak seçerim
Karanlıkta kaldığında bir mum yakip kosandan, düştüğümde hemen koşup kaldırandan seçerim.
Benimle olan sohbet ve alakasına göre..
Genel anlamda ise toplumsal davranışlarına göre..
Dostlarımı kötü davranarak seçerim, huysuzluk yaparım genel anlamda bakarım hala yanımdalarsa gerçek benliğimi gösteririm zaten çok uzun sürer ondan sonrası.
Dedikodu etmiyecek ederse başka bir özelliği bu hatayı kapamalı ( cömertlik , insanlara önem verme Ya da iyi bir muhabbet)
Kibirli olmiyacak , özür dilemeyi bilmeli
Ve tabi muhabbet...
"Yalancı" olmalarına özen gösteriyorum 🤠 ahsjkajdhs
Shsjsjsjs 😂
Bir insanın kalbi güzelse benim için yeterli❤️
Süper
İlk intiba benim için çok önemli. Daha ilk karşılaşmada kalbim isinmazsa dost olamam
Uuuu ayni ben
👍🏻
Bazı şeyler olmayınca olmuyordur zorlamaya gerek yok. Dost kazanmak için düşman sahibi olmaya gerek yok
Başkalarına olan tutumuna, hangi taraklarsa bezi olduğuna, ne peşinde koştuğuna, nasıl birisi olduğuna göre değerlendiriyorum.
İnsanlığı eylemi ve söylemine göre seçerim, maddenin onu değil onun maddeyi kullandığını görmek yeterli olur.
Ruhum ve kalbim isiniyorsa 🌹
👍🏻👍🏻👍🏻
Bir kere dostlarımı seçmemdeki en önemli kriter Kafa ve yaşam tarzının uyumu, ahlaklılıktır.
Dost seçilmez ki. Dost olunur. Bir yolda yürürsün. Zaten senin yanında yürüyecek olan belli olur.
Pozitif ve kültürlü olmalarına önem veririm ve buna göre seçerim.
Eğer ortak noktalarımız çoksa dost olmak için uygundur bence
yoldaki davranışlarına göre
kimseye şans vermeden içini bilemiyorsun
Önce kavga ederim. Sonra 'arkadaş olalım mı?' diye sorarım. Tepkilerine göre dostum ilan ederim 📙
En güzel dost kendi kendime olanı bence. Yani bana benden başka dost bulamadım. Beni benden daha iyi teselli eden bana benden daha iyi motive eden dost yok olmadıda.
Gelişi güzel kafam uyarsa olur 😄
Kafama göre, hislerime göre seçerim.
sicakla dolasiyorum virusten pervane acmak yasak iste
karakterine göre seçerim
Herkes çıkarına göre dost seçer
ağır başlı olmasına dikkat ederim
Karakterine göre bazen de ruhuna
Ruhuma yakın olanlar dan
Vefalı ve fedakar olmaları gerekir.
Ben kişiliğe çok dikkat ederim bir de saygıya.
Küfür etmicek çok kırılgan olmucak.
söyle dost ve öyle gir
İçten ve doğal olmasına göre 😏
Hayat görüşlerimiz tutuyorsa dostum demektir
Davranış ve konuşma şeklinden
Ben onları değil onlar beni seçiyorlar.
kafama göre.
Uyuma
Karakterlerine göre
Kafam uyuşuyorsa
En önemlisi
İnsanlığı önemli