yeni mezun ve işsizim
eskiden buraya gelirdim kafa dağıtırdım inanın burası bile sarmıyo çok mutsuzum yuaa
Hepimizin modunun düşük olduğu, kaygılandığı, üzgün olduğu, ağlamak istediği anlar oluyor. Peki bu durumlarda ben ne yapıyorum? çok basit ve çoğu kişinin bildiği ama bazen duymaya, okumaya ihtiyacı olan şeyler: birçok kişi gibi ilk tepkim bir an önce bu duygulardan kurtulmaya çalışmak oluyor ancak bu duygular da modumuzun yüksek olması, mutlu olmamız, kahkaha atmamız kadar normal olan duygular. Öncelikle bu duyguları kabul edip, onlarla yaşamaya çalışıyorum. Ağlıyorum, sinirleniyorum, yatağıma yatıyorum gibi gibi. Çünkü bir duygudan kaçmaya çalıştıkça o duygu size daha çok yapışıyor.
Bazı zamanlar aşırı yorulduğunda zihnim, yeni bir iş almıyorum. Hadi diyorum birkaç gün kafa dinleyeyim, kitap okuyarak hazırlansın beynim sıradaki makalelere.
O boş günlerde özellikle, hiçbir şey yapasım gelmiyor.
Ne yapmak gerek bilmiyorum ama zorladıkça daha da uzaklaşıyor insan ya da ben işkolik olmuşum tam anlamıyla..
Bende çok mutsuzum gençliğim tamamen eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum hep evdeyim gençliğimi de hiç yaşayamadım zaten
Cevap
5Cevap
İlgi alanlarına göre çok şey yapılabilir..
meditasyon olumlamalar ,
mandala boyama,
yeni bir dil öğrenmek ,
yemek yapmak sunumda vs ilerlemek,
astrolojiye merak sarmak ,
belki rübik küp çözmek
vb vb vb
Düşünme bak kafayı yersin sonra hooop tımarhaneye
Benim boş vaktim olacak hayvan gibi aktivite yaparım oh mis ne gözel
Yarın 1 Temmuz Türkiye'de işsizlik rekoru kırılmak üzere.
Şu dönemde işsizlik falan demeyelim.
O zaman zarfında Allahtan iki şey beklerim ya ölmeyi ya mucizeyi
2-3 yıldır o dönemdeyim
Evet geçiyorum geçmekteyim
Geçiyorum be o evre galiba hayat boyu benle olacak
şu an hiçbir şeyin sarmadığı dönemdeyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?