İkinci bir hayat düşüncesi korkutuyor, hasta ediyor beni. Hem öldükten sonra neden tekrar yaşamak isteyelim? tekrar yaşayacaksak tekrar ölmemiz gerekir. Bence aynı korkularla yüzleşmeye gerek yok.
Yeni hayatımdaki insanları ben seçebilseydim gelmek isterdim. Sevdiğim insanları seçer, sevmediklerimi yeni hayatıma almazdım. Çünkü hayat sevdiklerimizle güzeldir. Şimdiki hayatımdan memnunum kaderimin değişmesini istemezdim. Belki bedenimin olumlu anlamda değiştirmek güzel olabilirdi. Sonuç olarak dünyaya gelmek istediğimi fark ettim
Hesap gününde Allah (cc) kuluna sorar: Ey kulum benim için ne yaptın?" Kul cevap verir: Rabbim senin için namaz kıldım, Oruç tuttum, sadaka verdim" Allah (cc) kuluna şöyle buyurur: Hayır onları sen kendin için yaptın..! Kul sorar: Senin için yapılan başka ne olabilir ki Rabbim?" Allah (cc) buyurur: Sadece benim için birini sevdin mi? Elhamdülillah Sevdim
Hayır kesinlikle istemezdim lanet olsun böyle hayata da kadere de gelecek olsaydım da zengin bir aile de dünyaya gelmek isterdim isterse aile yahudi olsun
Ben şahsen gelmek isterdim belki daha iyi imkanlara sahip olurum ya da ne bileyim belki sokakta yaşayan bir çöpçü kim bilir. Ben hayattan tat almak isterim acısıyla tatlısıyla o yüzden ben gelmek isterdim ya
Bu gelişimşz çok bişeye yaradı dünya harika bi yer ya tekrar gelelım bide. Hiç işim olmaz orda cennette hurilerle cehennemdede zebani abilerle takılırım ben 😀
Ayni heves olmaz ve sonsuz olan bi yer varken zamanin saydığı bi yerde ne isimiz var biraz ayetlerle ilgilenirseniz geri gelmeyi isteyeceğinizi sanmam.
İkinci bir hayat mı kulağa dehşet geliyor asla Allah'tan yok öyle bir şey
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendime bunu neden yapıyorum hiçbir fikrim yok bir defa geldim gördüm yetti demek yerine bir tür daha geldim ne olacağını sanıyordum acaba ve bu kez aşırı kötü ama aşık olduğum kızda çok sevimliymiş