Kendini düşünen insanların hatta kendinden başkasını düşünmeyen insanların olduğu bu dünya düzeninde insan az da olsa kendini düşünmeli mi? Kendi iyiliği için bazı şeyleri görmezden gelmeli mi?Yine de iyi insanlar başkalarını her zaman düşünmeli, onlar da kötü olmamalı diyenlerden mısınız? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Gelmeli bence ted çünkü hayatımıza giren hiç kimsenin kalıcılığı yok, hayatımıza birini alıp çıkardıktan sonra kişi yine kendisiyle kalır e bu seferde başkasının iyiliği isterken kendi benliğinden feragat ettiğinde her şey için çok geç olur..
Bu aslında kişiye göre değişmelidir diye düşünüyorum. Ben buna faydacı olmak demiyorum da insan kendisini düşünmelidir. Kimseye kendisini ezdirmemelidir ama bu asla egoizm şeklinde olmamalıdır. Kendimiz kadar düşünmemiz gereken birileri varsa o da bizi seven insanlardır. Ben şahsen yanımda olan, bana destek olan, kötü günümde desteğini esirgememiş insanları unutmam ve bazen kendimden bile fazla düşünürüm. Bu sadece özel kişiler içindir. Yoksa insan kendisinin değerini bilmeli ve kendisini de düşünmelidir