Susmak güzel cevaptır bazen, hele ki karşımızdaki kişi bizi anlamayacaksa, kırıp dökecekse sükûnet en iyi yoldur...
Fakat sular durulunca, konuşmak, duyguları dile getirmek ve bazı sorunları halı altına süpürmemek gerekiyor bence🍃Peki sizlerin bu konu hakkındaki fikirleri nelerdir?
Evet, susmak; bazen en güzel cevaptır.. Tabi ki anlamasını bilene.. Bir insan bir şey hakkında susuyorsa ve daha sonra fazlasıyla bu sustuğunun sebebini dile getiriyorsa o da iyi bir şey değil. O zaman susan kişi, bunu içine atmış ve içindekileri söylemek için bir fırsat kollamış oluyor. Bu da önceki susma döneminden daha fazla sesli şekilde ifade edilebiliyor maalesef.. Susuyorsa mümkün mertebe o kelimeleri ve konuyu içinde saklamamalı ve unutmalı insan.. Unutmayacak ve berzer bir sorun karşısında önceki susmaları da ifade edecekse kişi, münasip bir dille ifade etmelidir bana göre.. Yanar dağ gibi volkan patlaması gibi ifade ediliyorsa, işte o tehlikelidir diyorum :)
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çoğu zaman böyle yapıyorum hayatım boyunca. Susuyorum, alttan alıyorum.. Zaman zaman kendimi ifade ettiğimde de bakıyorum olmuyor tekrar susuyorum. Susmak en güzeli ya. Anlamayana ne diye kendimi yorayım ki?
Laftan anlamayana edepsize cahile en güzel cevaptir susmak Çok uzgunken sinirliyken susmak en doğrusudur Ama üzüntü öfke durulduğunda konuşulmali konuşmadan hiçbir şey çözülmez anca insan kendi kafasında kurar ve kendini daha fazla uzup yıpratir
En büyük imtihandır bence sabırlı olmak. Suküt eylemek. Bu yüzden de mükafatı da büyüktür. Rabbim, hadsizlere, haksızlara karşı sabırlı olup, rizasini kazanabilmeyi nasip eylesin inşallah 🤲🤲🤲