Ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anlamak istediği kadarsın. Sizce canolar? 🌸

Ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anlamak istediği kadarsın. Sizce canolar? 🌸

Hayır, susmak her zaman en güzel çözüm değildir. Susmak bazen bilgelik göstergesi olabilir, gereksiz tartışmalardan kaçınmak veya karşı tarafın söylediklerini anlamak için bir fırsat yaratabilir. Özellikle de kavga veya büyük bir tartışma sırasında susmak, olayların büyümesini önleyebilir. "Sükût altındır" sözü de buradan gelir.
Ancak, susmak her durumda çözüm getirmez. Haksızlığa uğradığında, bir yanlış gördüğünde veya kendini ifade etmen gereken bir noktada susmak, sorunun devam etmesine neden olabilir. Bazen susmak, başkalarının sana haksızlık yapmasına izin vermek anlamına gelir.
Önemli olan, ne zaman susup ne zaman konuşmak gerektiğini bilmek. Bazı anlarda sessizlik en güçlü tepki olabilir, bazı anlarda ise sesini yükseltmek gerekir. Önemli olan dengeyi bulabilmek.
Mesela şu an sustum birçok konu var. Konuşsam anlatsam neler olur neler.
Aynen öyle denge önemli
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim
Susmaktan bıktım artk geveze olucam
Cevap
4Cevap
Susmak altındır Hocam…. Ama iletişim de önemlidir
Haklisin. Doğru insanla ve doğru zamanda kurulan iletişim en doğru ve en etkili iletişim olur hocam
Evet... susmak en büyük cevaptır aslında... anlayan , anlamak isteyen için...
İletişim daha güzel çözümdür. Ama eğer ki karşında anlayan biri varsa..
Eğer sürekli susabilirsin sorun değil. Ama susup susup sonra patlayabilirsin
Susmak her zaman degil ama bazı zamanlarda güzel çözümdür, bazen insanların yüzüne vurulması gerektiğini düşünüyorum.
Bazen cok sey demek istersin ama susarsin
Çözüm olmasa da kendimizi yormamış oluruz.
Susmak çok zaman çözümdür.
Hayirhshs
Sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar