Zaten mümkünse eleştiriyi yapan yüzüme karşı yapsın. Diğer türlüsü arkamdan konuşmak olur. Onun adı da eleştiri değil dedikodudur 😀 Elbette eleştirinin dozu önemli. Yapıcı eleştirilere her zaman kapımız açık ama eleştiri kisvesi altında iş hakaret boyutuna giriyorsa orada çok sert tepkimle karşılaşması kaçınılmazdır
Bundan 2 3 sene önce arkadaşım sivilce tedavisi oluyordu ben daha başlamamıştım tedaviye onun bir arkadaşı geldi yüzün ne güzel hiçbir şey yok dedi ona bakara sonra bana baktı yüzümde sivilceler vardı ve benle dalga geçmişti bende lafını verip susturdum ama zoruma gitti ister istemez sonra gidip sivilce tedavisi oldum şu an yüzümde hiçbir şey yok çok şükür
Yüzüme karşı kötü eleştiri yapanın kim olduğuna bağlı ama çok toleranslı değilim bu konuda. Eleştiri var eleştiri var bir, ikincisi beni eleştirenin benden iyi olması gerekir o da zor 😏 Keyifli günler..
Bununla ilgili bir kaç kriterim var. Eleştirinin boyutu, Eleştirinin kimden geldi, Eleştirinin samimi olup olmadığı.
Her türlü eleştiriye açığım. Yüzüme yapılacak doğru eleştiriler beni bozmaz. Kötü olsa bile. En azından bundan ders çıkartım yoluma bakarım. Kendimi düzeltme fırsatı bulurum.
Kötü bir eleştiri beni tanıdığı için ve iyiliğim için yapılıyorsa niyet farkındalık katmaksa bunu sonuna kadar dinlerim. Manipüle edilmek için yapılan her eleştriye kapalıyım🤷♀️
Deger verdigim bir insansa ve beni elestiriyorsa iyi niyetinden diye dusunurum iyiligimi istedigi icin tanimadigim biriyse uzanamadigi cigere mundar hesabi oyle algilarim beni elestirmek ona kalmamis sonucta herkes once kendine bakmali galiba ben elestiriye acik bir insan degilmisim ya bunlari yazarken bile sinirlendim su an akli olan beni elestirmesin hahahshsh
Bence zavalli olan sensin kullandigin kelimelerin cirkinligine bak her insanin kusurlari vardir ve her insan kusurlariyla guzeldir önemli olan bakis acisi sen cirkin dusundugun icin cirkin goruyorsun ayrica soyleme uslubuna bagli bir sey bu sekilde soyluyorsan normal bir tepki alamazsin zaten empati kurman gerekiyor
Sen de haklısın dürüstlük para etmez. Ben çirkinsem biri gelip yüzüme söylesin. Bundan memnun bile olurum. Ama kızlarda özgüven sıfır olduğundan kaldıramaz gerçekleri
Önce lafa bakarım laf mı diye Sonra söyleyene bakarım adam mı diye Sevdiğim değer verdiğim önemsediğim insanların bana karşı eleştirileri Tabii ki Benim iyiliğim için olduğu için onları dikkate alırım onun dışında başkalarının benim için söylediklerini dikkate almam Tabii ki
Kötü eleştirileri dikkate alırım ama nasıl ifade edildiği önemli. Kendisini sürekli haklı gören ve her şeyi eleştiren kişilerden uzak dururum. Beni kötü eleştiriden çok cevap verilmemesi, umursanmadığımın hissettirilmesi, konuştuğumda dinlenmemesi ve görüldü atılması gibi şeyler daha çok etkiler. Bunları pek kaldıramam.
Yani sürekli olumsuz eleştiri yapan olursa oda onun sorunu. Belkide çekemdiği için öyle yapıyor belkide başkabir sebebi var. Yapıcı eleştirilere tabiki açığım. Kendine saygısı olan o eleştiriden alacağını alır zaten. 😏
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Evet, iyice dinlerim ve dersler alırım. Eleştiriler abartı veya iftira ise karşımdakinin gizli hayranlığını, haklı ise gerçek dostum olduğunu gösterir.
Birini kritik etmenin iyisi ve kötüsü yoktur, yalnızca açısal bir yorum dile getirilmiştir. Kabul yahut ret olayı imkanlı değil. Kaldı ki eleştiri, sorun bildirmekten çok kaynağını irdelemektir. İnsanlar hakaret ve aşağılama sana dursun.
Söyleyebilir bana sessiz kalırım ama kişi hala hayatımda gibi görünse de asla onunla iletişim kurmam. Çünkü bn onun hicbr kötü yanını yüzüne demem, diyemem.
Şimdi efendim, biri beni neden eleştiriyor? O hakkı ona kim veriyor? Ben eleştir dediysem okey. Ama aksi taktirde o şahıs önce kendisini eleştirsin bakalım, bana vakti kalıcak mı.
Kaldırırım ancak söyleyene uyuz olmam dersem de yalan söylemiş olurum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hakaret ve kötü niyet içerikli değilse olabilir. Bir de önemli olan o kişinin kendine bakıp beni o şekilde eleştirmesi. Kendine hayrı yoksa bana hiç olamaz; çünkü doğru eleştiri, yapıcı olandır.
yapıcı olduktan sonra tabiki. hiçbirimiz kusursuz değiliz sonuçta. ama sırf hasedinden karalamak için kırıp dökerek eleştirenlere kulak asmıyorum bile.
Sadece muhatap olduklarim değil, etrafta her yerde görüyorum. Erkekler yüzünden kadinlar kendini dünyadaki en önemli varlik zannediyor. Onlari ACI gerçeklerle yuzlestirmek de bana kalıyor. Anlıyorlar bir hiç olduklarını : )
Eleştirirm. sivri dilliyim yapım gereği, ama eleştirilmeyi sevmem. anında köprüleri atarım... sırf bu huyum yüzünden bir çok arkadaşlığımı sonlandırdım.