"Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır."
Cengiz Aytmatov

"Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır."
Cengiz Aytmatov

Olumsuz eleştirilerin yüzüme söylenmesi beni hiçbir zaman rahatsız etmiyor, beni rahatsız eden nokta ne biliyor musun m? İnsanların eleştiri yapıyorum derken karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak kalbini kırarak davranması, ne yazık ki günümüzde insanlar bunu fazlasıyla yapıyor.
Karşısındaki insanın kalbimi kırılır duygularımı var ya da ne düşünür ne düşünmez hiç umurunda değil, Bir insana karşı mesela hata kusur yapıyorsun ya tamam yaptığımız hatalar bazen büyük olabiliyor karşımızdaki insanı öyle ki kendimizden nefret ettiriyoruz ki o da hayatından çıkarmak istiyor, ama emin ol genel anlamıyla söylüyorum. İnsanların hiçbirisi artık birbirini eleştirmiyor birbirini aşağılıyor yerden yere vuruyor hakaret ediyor, ya bu adam bana böyle bir hata yaptı tamam da ben ne yaptım diye kimse düşünmüyor kendini sorgulamıyor herkes karşıdakinin hatalarını sadece görüyor.
Kırmadan yapıcı eleştiri👍🏻
Bunu yapan çok az insan var
Hayır beni üzmez. çünkü zaten eleştiri değil eleştiriyi kimin yaptığına bakarım önce. eğer sevdiğim insansa benim iyiliğim için eleştirmiştir hoşuma gider. sevmediğim biriyse de çekemediği için eleştirmiştir umursamam
Aynen öyle✨
Haklı bir eleştiri ise hayır üzülmem.
Arkamdan söylenmesinden daha iyidir. Keşke herkes yüzüme söylese..
arkamdan söylenenler daha çok üzüyor beni.
Kesinlikle katılıyorum💐🍀
Teşekkür ederim 💖
Rica ederim🌺
Cevap
18Cevap
Yüzüme söylenmesi bana en azından samimi gelir. Öteki türlü arkadamdan dedikodu yapacağına gelsin açık açık yüzüme karşı söylesin neler rahatsız ediyor. Beni bu durum bozmaz.
Aynen öylee.
Birinin benim hakkımdaki düşüncelerini söylemesi beni üzmez. Eleştiriye tahammülüm vardır. Kendi eksikliklerimi, hatalarımı fark edip onları düzeltmeme fırsat tanır. Ekseriyetle beni arkadaşlarım eleştirir. Gel gör ki, "eleştiri" kisvesi altında demediklerini bırakmıyorlar. Bu nedenle hâkeza insanların düşüncelerini umursamıyorum.
Evet eleştiri ve yermek ayrılmalı birbirinden.🌹👏🏻
Mutlu olurum. Yani o eleştiriyi yapacak olan muhtemeldir ki beni tanıyan bilen biridir. Eleştiriye açık biriyim, bundan üzüntü duymam, ya da günlerce kafama takmam. Eleştirildiğimde teşekkür eder, sonrasında üzerine düşünürüm haklılık payını. Bende farkındalık oluşturuyorsa bu eleştiri, bana değer katar.
Öte yanden elbette hayatta hasetlik kusmayı eleştiri sayanlar da var, onları kaale bile almam.
Eleştiri uslup ürünüdür ve değerlidir.
👏🏻👏🏻💯💯🍀
Doğru bir üslupla söylendiği sürece hiçbir eleştiri beni olumsuz etkilemez. Aksine eksik taraflarımı görmek hoşuma gidiyor benim.
👏🏻✅🍀
Üslup kötüyse ve iyiniyet hissetmiyorsam yaptığı son eleştiri olur. Önyargilar ve laf sokmalar eleştiri kapsamında değil benim neznimde. Kişiyi tanımak ve değer katmak önemlidir eleştiride. Dananin bostana girdiği gibi bir girizgah olmaz..
✅👏🏻🍀
Eğer sevdiklerimden gelen bir olumsuz eleştiriyse üzmez değerlendiririm ama hiç üstüne lazım olmayan biriyse kulak arkası edrim eleştiriler beni üzmez yani
En iyisi👏🏻🌹
Hakaret değil eleştiri ise üzmez aksine karşımdaki arkamdan değil yüzüme söylediği için mutlu olurum
Evet arkadan söylenmesinden daha iyi💚
Arkadan konuşanları susturmak zor o daha çok üzüyor.
Ah ah kesinlikle🌹✅👏🏻
Üzmez ama ben küstük sanıp bi daha konuşmam o olur.
Konuşarak çözmek en doğru olan.🍀
Kibar bir dille söylenmesini isterim ki kendimi geliştireyim.
Kesinlikle nazik dil.🍀🍀
Hayır,, ama sadece düşüncelerine önem verdiğim kişilerin eleştirilerini dikkate alırım
Aynen öyle✅🍀
Kimin söylediği önemli. Şakalar ve gereksiz eleştiriler çoğu kez gizli haset icerir
Son cümlen o kadar haklı ki👏🏻
Bazen üzer çünkü olmaması gereken yerde Cat diye söyleyen kişiler var
Patavatsızlık o zaten polemiğe bile değmez onlarla.
Gerek yok zaten
Doğru olduğu sürece üzmez ama konuşmak için konuşan üzer ve karşılık veririm.
👍🏻👍🏻
Yaptılarımı eleştirsinler, ne olduğum kurşun geçirmez.
✅✅
Evet, zaten anlamıyorum beni tanımadan neden böyle saçma sapan eleştirilerde bulunuyorlar. Ahhh
Evet saçma😑
Arkamdan söylemesin yüzüme söylesin ben daha mutlu olurum
Daha iyi✅
En sevdiğim. Eleştiri çok severim.
niyet önemli tabi. İyi niyet şart.
Hayır yüzüme söylenmesi üzmez. Beni üzen şey;
1. Toplum içinde eleştirilmek
2. Art niyetli ve yapıcı olmayacak şekilde eleştirilmek.
Kim ne derse desin.. istemsizce insanin hosuna gitmez az da olsa.. Elestiriler'in nedeninden cok boyutu önemlidir. Beni üzmez..
Haklı bir elştiri ise beni üzmez haklılık payı yoksa bu eleştiri değil suçlama olur ve tabiki de üzer o zaman.
Söylenme şekli önemli, onun dışında dinlerim. Bazen sonradan muhasebe yaparım;doğru bir eleştiri olduğunu düşünürsem, uygulamaya da çalışırım.
Üsluba göre değişir. Suçlar yahut aşağılayıcı bir şekilde söylese üzülürüm.
Sadece dinlerim yapa bileceğim bir şey yok , herzaman diledikleri kadar mükemmel olamam.😄
Hayır üzmez umursamaz birisiyim genelde ben kendimi biliyorum önemli olan bu zaten
Hayır aksine daha iyidir yüzüme söylenmesi ama kibar bir dille. Kırıcı olunmaması hoş olur.
Eleştiri yaipsin yailsin da herkesin icinde degil ve haddini aşmadan
yapılsın yapılsın*
Hayır üzmez. Arkamadan konuşulcana yüzüme söylemlerini tercih ederim.
Allah rızası için olduktan sonra hiç gocunmam.
uzmez.. kendımı tekrar dan suzerım.. dusunurum bakarıum dedıklerı dogru mı dıye..
✅✅
Aslinda uzulmem ne de olsa bi acigimi kusurumu soylemis ona dikkat eder duzeltmeye calisirim🦦
Eleştirmek için elestirme değilse kesinlikle💐
Oyle olanlari takmamak lazimm
Eleştiriye açığım ama insanlar eleştirmiyor halbuki eleştiri olmalı tabi herkesten değil kendini bilen insanlardan
Üzmez. Düz olsun. İki yüzlü olmasın.
✅✅👍🏻🍀
Arkamdan konuşulması kadar acı olamaz..
👍🏻💯💯🍀
🐰🦋💕
söyleyeni daha çok üzer tepkim
Hak edene öyle olmak gerek.
Umursamam ki eleştiri de severim ayrıca
Eleştirmek için eleştirmek değilse bende severim hatta kendime daha gaddarım bu konuda😂
Eleştirmek için eleştiren insanlar ele verir zaten ve o da eleştiri değildir boş yapmak ya
Evet👍🏻
Yo benim canım yanmaz.
Şasırmadım😂😂
🤣🤣
Söylesin cevabını da alır 😏
Eleştiriye açık bir insanım
Sorun etmem
Hayır eleştiriye açığım
Üzülmemm!
Ne güzel.🍀
Umrumda olmaz
✅✅