çok fazla aradım aradım hiçbir zaman bulamadım arkdaşlar kafa karışıklıgı benim kişiliğim resmen. bu kişiliği artık görmezden gelemk istiyorum bir karakterim oldugunu kabul etmek istemiyorum ciddiyim. sorana da kendimi anlatamıyorum tek kelime çünkü boş oldguuna inanıyorum. bakın yaşamak boş değil bunu dedim diye her şeyi salmış birisi sanmayın sadece bu konuda artık dayanamıyorum pes ediyorum ve insanlar beni nereye sürüklerse orya gideceğim çünkü bi insan ne isteyip istemediğini bulamıyorsa başşkalarının istediği veya istmediği şeylere yapmaya mahkumdur. bu benim için en doğru yol gibi geliyor haksız mıyım? bu kafadan çıkmam gerkli mi nasıl çıkarım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu, kişiliğini bulamamaktan ziyade, ne yapacağını türlü sebeplerden ötürü bilememekten kaynaklı bir sorun. Elde etmek istediğin, kaybetmek istemediğin şeyler uğruna karakterini harcadığın zamanlar olmuş. Kafan çelişkilerle dolu. Yapman gereken şey aramak zannedersin ancak mesela her zaman uygulayabilmekte gizlidir. Sana doğru gelmeyen şey, senin bir alışkanlığın olsa bile onu egale etmeyi öğrenmelisin. Kişiliğin olmasaydı, bu soruyu sorma gereği bile duymazdın. Orada ufak gizli bir ayrıntı var; artık dayanamıyorum... beni nereye sürüklerse oraya gideceğim. Bu yapacağın bir yanlışın farkında oluşunun sitemi.
Kişiliğin var, tek sorun onu hâlen tanımlayamamak.141 Yorumla
Soran+1 yılevet kişiliğimi bulup bulmamak değil sorun haklısın çünkü bulsam da umrumda değil o yüzden sorun başka bir şey olmalı ki demişsiniz. karakterini harcamak gerçekten doğru bir şey söylediniz bunu düşünememiştim. harcamış olabilirim evet ama ne zaman düşünmeye başladım o zaman harcadım demek ki çünkü bunları düşünmüyorkenden öncem vardı. o zaman bir karakterim varmış demek ki. ama şuanda olsun istemiyorumkaybettiğim için geri kazanması zor geliyordur belki de. bu yüzden zahmete girmek istemiyorumdur haklısınız. elbette yanlış ama bana ne katarsa katsın her ne katarsa ya da alırsa hep böyle düşünücem çnkü her şeyi açbuk kabullerim ve bu bilinçli şekilde almış oldugum bir karar oldugu için her şeyi bilinçsizce yapıcam. bilinçsizce yaptıgım için de pişmanlık vermeyecek. kişiğimi geç tanımlayabilecek bir kapasitedeysem eğer buna hiç kalkışmamak istiyorum. en çok zaman ayırdıgım konu artık zaman kaybı olur gibi geliyor.
Soran+1 yılÇabuk kabullenirim* olucaktı
Soran+1 yılher şeye eveti de karakterimi bulmak için değil bu bir pişmanlık olurdu bulmak için olsaydı eğer. ama bu vazgeçmişlik oldugu için bir pişmanlık değil oyüzden evet diyeceğim
Soran+1 yılkişiliğimi tanımlasam mı tanımlamasam mı bilsem mi bilmesem mi derken iyice küçük dallara ayrışıyor tüm konular çok ugrastırıcı geliyor. bibana ne yapacagımı ya da yapmayacagımı söyleyen insanın da karakteri olması gerkmiyor sadece kararlar verebilen birisi olmalı ben gibi kararsız olursa bu dünyada ikimiz de zor yaşarız kısaca. kendim karar verebilen birisi olmak istemek yerine karar veren birisi olsun istiyorum kendime saygım yok değil düşünce yapım bu şekilde.
Soran+1 yılkendimi anlatabilecek kadar karakterim var sadece anlattıgım için karakterim oluyorsa bilemiyorum.
Soran+1 yılinsanlarrın da bu anlattıklarıma kafasının karışması beni saçma hissettiriyor. ben kendimi anlatırken saçma bulunuyor anlaşılmıyor ki ben kim birisiyle tartışabilmek. ufacık saçma bir fikir bulsalar kendimi bulmaktan vazgeçiyorum ki herkes benimle münakaşaya girseydi iyice içe kapanırdım sanırım bilemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKarakter asla kaybolmaz, o geceleri sana uğrar ve en çok da kimse yanında yokken beynini kurcalayan kurdun, kemirme seslerini duyabilirsin. Çünkü gürültü ve uğultular bitmiştir. Öksüz bir şekilde davranıp, beni neden terk ettin diyen küçük bir çocuk gibi görünüp aslında adaleti iyi bilen bir avukat olarak karşına dikilir. Yıllar geçtikten sonra o öksüz bıraktığın benliğini, kendinle bütünleştirmenin mümkün olduğunu öğrendiğinde, öldürdüğün benliğini mumla ararsın. Sorunun cesaret veya tembelliğe karşı kurduğun mazeretler olduğunu iyice kanıksadığında, çevrendeki sahteliklere karşı daha da anlaşılmaz davranışlarda bulunacaksın. Hiç anlaşılmadan yargılanacaksın. Çünkü kabataslak seçimlerin sonucunda seni, kabataslak anlayışlarla dolu insanlara yöneltecek.
O zaman kendin olmanın ne kadar tatlı olduğunu fark edersin. Ancak kalbindeki sızlamanın nedeni, kaybettiğin zaman olacak. Bunu sana öğütleyen insanlara karşı eskiden duyduğun nefretin yüzünden, vicdanın alevlenecek... umarım iyidirler şimdi, beni eskiden önemseyenler diyebilirsin. Hayatımda öyle birileri olmadı.. kimse değer vermedi... desen bile şu an, hem gelmiş geçmiş bütün aydınların kalbini kırarsın, hem de gerçekten seni önemseyenlerin yüreğini ezersin.
İyi şeyler hak ettiğini düşünenlerin hak ettiği yegane karşılık, nefretle onları itmen olması, yıllar sonra nereye kaçarsan kaç sana acı gelecek.
Soran+1 yılkişiliğmii bulsam da illaki bir insana bile saçma gelicek en ufak kafa krıştırıcı olay çekilmez kılmıyor mu her şeyi?
düzeni seven birisi olarak dağınık yaşamayı seçiyorum çünkü düzen asla sağlanamıyor.
Cevap sahibi+1 yılKişiliğinin saçma bulunduğu bir çok insan var. Tarihe iyi bak. Sürüklenmeyenlerin tarihi vardır.
Bu işine gelmez belki ama onları hiç edebilecek hiç bir bahane yoktur.
Seni sen olduğun için sevmeyecek insanın, altın parmaklıkları bile olsa, sonunda kanatlarını çırpmayı isteyeceksin. Biri ve birilerine göre aldığın şekil ile gözden kaçırdığın binlerce insanı fark edeceksin. Zaman zaman ağlayacaksın, kurulu düzen ve sorumlulukların vicdanınla bütünleştikçe, çekip gidemeyeceksin... ben vicdan sahibini iyi tanırım.
Senin en büyük sorunun acelecilik. Zaman fobisi yüzünden yapacağın her acelecilik, sana yanlış tercihlerinde daha da fazla kaybettiğin zamanla geri dönecektir.
Görmediği şeyden korkan insanlar için yapılan tercihler, görmediği kişiliklerin hayatında bir çift pişman gözden başka bir şey kazandırmaz.
Cevap sahibi+1 yılKelin ilacı olsa başına sürerdi derler.. aynı kel için saçın bir önemi kalmamışsa, yüreğinde bazı şeylerin önemini hala yitirmemiştir.
İyi bir insan asla yoktur diyenlerin ve karşılıklı menfaat düşüncesinin doğru olduğunu düşünenlerin, en büyük atasözüdür. Bazı insanlar boğulan bir eşek arısını bile sudan kurtarırlar, acıma değil, dengedir bu ve dengeye duyulan sevgi herkesi içerebilir. İlacı olmayan kellerin sevme nedenini anlayabilmek zor ama güç değildir.
Cevap sahibi+1 yılBu da yorgun birinin son sözleri.. belki de son iyiliği olacak sen ve senin gibi düşünen masumlara
Soran+1 yılyani karakterin en çok ortaya çıktıgı zamanlar ve köşeye çekildiği zamanlar var öyle mi. o ortaya çıktıgı zamanlarda da kimse yanımızda olmuyor. bu aslında sosyalliğimi de etkiliyor ki oraya girmicem uzar. ben bir kabataslak bile değilim daha anlama sürecindeyim çünkü. eşit olmadıgım insanlar yani karakterli insanlar beni her yerde rahatsız ediyorlar. kötü düşünüyorum çünkü hani bi olay hakkında yorum yapıp keşke demeseydim ya deriz ya ben demek istemediğim şeyleri demiyorsam onlar nasıl söylüyorlar onlar da söylemesinler diyorum kendi kendime. bu da neden tartışamadığımı açıklıyor ve her zamanki gibi bahane :/. bahaneler ve kendini kandırmalarla doluyum. cahil her zaman mutludur lafı da doğru gelmiyor her şeyin zıttı değil de kendisiyle zıttı eşit derece makul geliyor. herkese hak verebilecek birisiyim bu anlayışlı oldugum için değil düşünmekten aciz oldugum için. herkese hak veiryorum , düşünmüyorum aslında ama anlayışlı gözüktüğümü sanıyorum o konularda tamamen eminim sanıyorum ben de. ama anlayışı dünyada ben 100 yıl düşünüp bulmuş olan kişi olmuş olsaydım aşırı düşünceli anlayışlı zeki olamazdım.
yakınırken iyi de şuanda daha da kafa karışıyor gibi geliyor düzgün yakınamıyorum halimden doğrular oldukça ve olan karakterime yaklaştıkça şuanda. halimden hayıflanırken kendimi söylemesi kolay ama yakarışın ardında kafa karışıklıgına giden yolu görmemek istiyorken karışıklıgın da getireceği daha ileriki olayları görmek insana hedef veriyor geçrekten teşekkürler.
. her ne kadar her şeyi doğru yapamayacak olsam da şuana kadar var olmuş olan karakterimin doğruları ve yanlışları var sonuçta.
ben onları görmezden geliyorum bu benimle beraber gelen doğruları kabul etmem gerek tabii ki.
Soran+1 yılyoksa deiğiniz gibi pişmanlıklar olucak gibi hatta başladı bile fark ettim.
konu rahatlığa gelince tamamen kendi istediklerimi yapıyorum aslında laftan anlamıyor diyenler felan var. salıvermek başkalarını dinlemek bile zor geliyor ben ne yapayım
buradan da uygulamada sorunum oldugu anlaşılıyor işte. aslında kendimi bulabilirmişim diyebilecek miyim gerçekten merak ediyorum hayatımın sırrı bu. karakterimi anlamıyorken beni yargılamalarını da anlayamıyorum zaten
karakterimi buldugumda onların yargıları çok fazla gözüme batacak bu iyi bir şey mi? benim karakterli halimi eleştirdikçe onlar eski halim aklıma gelicek suçu hangi bene atıcam
bu bir muamma. kendimi bulurken insanları bile kullanmak çok bencilce onlar beni seviyor fakat ben yokum bu çok kötü. fakat benim var olmama ayrdımcı olmuş olucak bu da önemli sonuçta
eğer bir gün gerçekten pişman olursam o zaman karşılarına tekrar çıkmaya hazır olucam. o insanlar gerçekten bir şeyleri önemsyeen insanlar ben gelecekte şuadna yaptıklarının karşılgıın verebileceğimi bilmiyorum
ben karakterimi bulabileceğimi kendime bile söyleyemiyorken onlara nasıl söyleyeyim. sadece içimde şuanda bile onları ilerde bırakmamak gibi bir düşünce var.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim fikirleriniz için <3
Cevap sahibi+1 yılİşte senin kişiliğin, işte senin ifaden, işte senin karakterin. Burnunun ucuna baksaydın, yanlış tercihlere gerek kalmadan bir karakterin olduğunu en baştan fark ederdin.
Uzamasından korktuğun için daha doğrusu insanların sıkılganlıklarına empati kurduğun için, bunu anlatmaktan çekiniyorsun. Sosyal anlamda çekinmenin nedeni, karşındakinin yargıları, bu kişi gerçekten yargılamasa bile o kadar emin oluyorsun ki bu da başka bir soruyu doğurur; beni neden dinlesinler ki? Neden var olmalı ki karşındaki insan diye de karşılık vermek gerekir. Ateşten gömleği giyenlerin dilinden aynı gömlekleri kullananlar anlayabilir. Bunu veya şunu diyorum ama sanırım kendimi ifade edemiyorum... karşımdaki beni aptal olarak görüyor... keşke bu kadar yetersiz olmasaydım... diye düşünürken sana doğru yolda olduğunu söyleyen insanlara da deli saçması gözüyle bakıyorsun. O insanların hayatına ve hayat anlayışına göre değerlendirsen, aslında, değerin değere verdiği değeri fark edersin. Yani kendini.
Kahramanlar üstün güçlerini kaybedebilirler, bunun nedeni kendiyle görmeleri gereken hesaplaşmalarıdır. Kendini bazı konularda affetmemiş olmalarıdır. Kendini affetmeyen insan, hatalarını yapmakta olduğu şeylere, daha da fazla girebilir.. mahkemem beni affetmiyorsa suç işlememde bir sorun yoktur, dersin ve o suç yeniden seni kendi bataklığına çeker.
Senin sorunun o suç veya hatanın iştah açıcı olması değil, kendini affetmemene duyduğun öfkedir.
Hangi insanın hayatında hata yoktur? diye bir sorunun ne kadar görmezden gelindiğini ve kendine ne kadar ihanet etmiş olduğun gerçeğini anlamaktan kaçınıyorsun. Yargılarının kuvvetini kendini cezalandırarak ortaya çıkarmak istiyorsun, ancak kendini affetmemek adına bile bile sorunu daha da anlaşılmaz hale getiriyorsun. Bunu fark etmedim diyebilirsin, senin dışında düşünen bir sen vardır.
Cevap sahibi+1 yılPişmanlıklardan bir diğeri burada ifade etmenin ve anlaşılmanın ne kadar mümkün olduğu gerçeği olacak. Bunu bana söylemene gerek olmasa da. Kişiliğini terk ederek yaptığın isteklerin hiç biri seni tanımlamaz. İnce dengeyi fark ediyor musun aranızda kopmak üzere olan bir deri parçasından, daha kalın bir bağ var.
Başka insanları da eleştiriyorsun bunu da fark et. Bunu yapabildin işte, Laftan anlamıyor diyenler var.
Karakterini bulman için burnunun ucuna bir daha bak, karakter de bir çiçek gibidir ilgiyi bakımı sevgiyi ister ve büyüdükçe daha geniş dallara sahip olur.
(karakterimi buldugumda onların yargıları çok fazla gözüme batacak bu iyi bir şey mi?) Hayır iyi değil, çok daha iyisidir. Çünkü karakterine eriştiğinde bunlar önemsiz şeyler olacak. Tıpkı bir yazarın dünyanın en zor şeyini gerçekleştirip başardıktan sonra, tapındığı insanların gerçek yüzünü görmesi gibi... artık bir önemleri olmayacaktır ve doğru seçimleri olan insanların çevrelerinde çok az insanla ancak çok kalabalık coşku yer alır.
Suçu atacağın bir ben'e gerek kalmayacak kadar elinde ki çiçeklerle, ölüp gitmiş olan bir ben'e o insanlarla beraber veda edeceksin. Mezar Taşında başaramadığın yazılacakken, benliğin mezarının boş olduğunu, kalbindeki cennette affettiğin bir melek olduğunu fark edeceksin.
Karşılığı onların istediği iyi bir evrene karşı senin istediğin iyi bir evren olacak... dedim ya her kelin derdi saç değil diye. Bu onuya neden değindiğim sen daha bu açıklamaları yapmadan? düşünce düşünceyi açar.
İnsanları kullanmaktan ziyade, o insanların iyi bir yönü olduğunu ispat edeceksin. Bataklıktan çıkardığın her insan, sudan kurtardığın her arı, karnını doyurduğun her kedi ve köpek... o insanların varlığına da seninle beraber teşekkür etmiş olacak
Cevap sahibi+1 yılHer Neo için en başlarda bir Morpheus gereklidir. Çünkü Neo kendi gücüne eriştiğinde Morpheustan daha da güçlü olduğunu ve gerçekliğinin ne kadar doğru olduğunu farkeder. Bu onu şekillendirmekten ziyade kendisinin kendini nasıl şekillendireceğinin yolunu göstermekten geçer.
Sen eli ayağı olmayan bir deniz kaptanı olsaydın, gemiyi sürecek kuvvette olan birine gücünden bahsederdin. O gemide dursan da durmasanda. Hayatını anlamlandır ve hayatları anlamlandır.
Soran+1 yılİçimde şuanda bile onları ilerde bırakmamak gibi bir düşünce var. bu düşünce beni ilerletir mi bimliyorum. hep bilmediğimden böyle oluyor.
kurulu düzeni ve sorumlluluklarımı kısaca her şeyi reddetmişim şuanda kaçıyorum ve hep kaçacağım ki ben sonuçta diyorum. kaçırdığım insanlar olsa da benim bu
halimi benim karakterim olarak bellesinler ne yapayım diyorum
zaman fobisi diyerek dikkatimi çektiniz. sıkıldığımda genelde yaptığım her şey boş gelir fakat giderim yine beni sıkacak şekilde 1 haftada her şeyimi birisine anlatır
ilişkimi keserim. o zamanlarda bilerek kendimi sıktığım için
işe yarayacak bir şey gibi geliyor sıkılırken zaman boşa geçiyor kendimi cezalandırıp bilerek sıkılayım diyorum bir şey olacak mı diye deniyorum yine o anlarda sıkılıyorum
o anlarda sıkıldım çnkü ileride bir şeyleri anlarım belki ddedim şuanda
anlamaktan vazgeçersem eğer o tüm anlarım zamanlarım boşa geçmiş olucak. yaptığım fedakarlıkları neden yaptığımı bilmeden yaptım şimdi de vazgeçiyorum fedakarlıklardan
Soran+1 yılBen de böyleyim işte saçmalık hiçbir zaman deneyimin sonucunu göremiyorum.
aslında neye göre sıkılıp sıkılmaycagımı ölçerken eski hyatımın tersini denediğimi sanıyorum fakat bu da yanlış denemek de her şeyi denettirmez sonuçta. illaki
bilmediklerim çıkcak birilerinin illa ya en başndan deney sonuçlarını verecekti ya da ben deney sonuçlarına kafa yormadan birisi gelip söyleyecekti fakat kimse
ben kadar bilemez neler denediğimi ve sonucunun ne olacağını. ben sonuçları düşünemeyen birisi olduğum için. yaptığım deneyler de saçma geliyor şuanda. deney yapmayı da bırakıyorum anlamıyorum çünkü deney sonucu için de acele edip hemen öğrenmeden anlamak için kafa
yormadan bırakıyorum ve öylece kalıyor. sorumda aslında yarı yolda bir çok şeyi bıraktığımı da söylemişim.
kafama o ilacı süremesem de dengenin bir parçası olucam sadece ama dengesiz olucam. kusursuz olamam acele etmesem de kusursuz olamam. ilacı olan kel karakterini
bulurdu tekrardan. mesela çok fazla hayır demediğim için normalde de hayır dediğim anlarda karakterimin oluştugunu sandım. fakat evet deseydim de o kişi bendim. bu yanılgıya
geçmişte çok fazla bilinçsizce hareket edişime bağlı. halbuki düşünmüyorken de hayır ve evetleri çokça kullanmıştım
Soran+1 yılfarkında olmamak bana karakterim konusunda büyük bir sorun.
farkında oldugum ve olmadıgım şeklinde ayrııyorum ve bu genel başlık beni çok yoruyor. genelden özele mi özelden genele mi gitsem derken derken her şeyin ortasını bulma
fobisi de var galiba her şey var bende de mükemmeliyetçilik demiyorum bakın eskiden bende mükemmeliyetçilik var sanırdım fakat bu sadece beim ütopyamdaki ben için geçerli. bu da tanrı kadar olmak oluyor
artık ama dünyada hiçbir şeyin ortasını bulamamaktan şikayetçiyim.
kelin ilacı yok ve iyi bir insan asla yoktur lafını çok güzel bağladınız. ben de karakterim yok karakterim yoksa hiçbir şeyim yoktur ne iyilik ne kötülük yok belledim işte kendimi.
ilacı olan kel bu diğer yargıları yok saymamıştır o yüzden işler daha kolayıdr
ama ben ya hep ya hiç tarzı düşündüğüm için gerçekten güç. Kendimi normal hayatta anlatmıyorum tabiki kimseye o yüzden anlattıkça güzel geldi bütün bunlar insan hayır dedikçe mi evet dedikçe mi karakterini bulur derken
yoksa kendini anlattıkça mı kendini bulur demeye başladım. her seferinde dediğiniz gibi yeni yeni sorunlar ortaya çıkıyor. şuanda siz bunu bana çözdürseniz de ilerde yine bir şey kafama takılıcak.
birisinin galiba bunun sonu olmadıgına kabul ettirmesi gerekiyor beni...
evet tanımadığım birisine anlatsam sıkılır tanıdıgıma anlatsam anlatmam z zaten mesela ailem ben anlatmadan beni tanıyor gibi geliyor ama bu yabancılarla konuştuğum şeyleri duymadıkları için
krkterimi buldum diyelm aslında çok sessiz biriymişim diyelim ki nasıl tadını alıcam ki bunun azıcık tat almak için büyük emek göstericem yani...
Cevap sahibi+1 yılOnları bırakmaman vicdani bir sorgu. Bir de şöyle bir soru var; onlar iyi oldukları için bırakmak kötü, peki yol ayrımı birinin iyiliğine ise, onu anlayışla karşılayıp yüreğinde yaşatanlar mı iyi? yoksa yolunu ayırdığın gibi yadırgayanlar mı? Eğer onları bırakmak (belki de şimdilik) yolunu açık ediyorsa, kalıp ayağına taş bağlamak senin iyiliğine mi olur? hangi iyi ister bunu?
Yaptığım fedakarlıklardan vazgeçiyorum diyen birinin başka bir fedakarlığını buradan anlamak güç müdür?
Cevap sahibi+1 yılBiliyor musun hem kızıp hem de hak vermek konusunda gidip geliyorsun.
Sen insanları değil, kendini deniyorsun? ya hata en başından beri buysa. Ortada tek bir cevap var tahammülsüzlük. Çabuk vazgeçiyorsun ve aslında aceleciliğinin etkisi altındasın. Belki de bunun cevabı aslında olman gerekmeyen bir noktaya zorla ayak uydurmaktır, sen ne dersin? Belki de seni sen yapan şey, çok daha farklı bir şeydir. Yaşaman gereken tecrübeleri elde etmek için çıkmak sokağın içinde, başka yolların cevabını arıyorsun. Belki de cevap her zaman duvarın üstüne çıkmandır ve alabildiğine engin bir yerlerde gizli olan yönünü bulmaktır?
Kendini o kadar dar bir sokağa sıkıştırmışsın ki oradakilerin değeri ister istemez paha biçilemez oluyor ve bulmak istediğin yönün seni sürekli bu sebepten sıkıntıya sokuyor.
"olmuyor burası iyi bir yer ama olmuyor, uykudan uyanmak için ruhunu bedenin olduğu yere gönder" kendin olabileceğin yer buradan farklı bir yerdir belki ve bir yerlerde kendine anlam vermeye başladığında bedeninin uyandığını keşfetmelisin.
Çaba her şeye gerekir. Nefes almak için bile burun ve ciğerlerinde yer alan kaslarını kullanırsın.
Cevap sahibi+1 yılAcele etmesem de kusursuz olamam" dersen aradığın ve istediğin tek şey mükemmeliyetçilik olur. Sen bunu fark edip kabul etmesen de. Hatta bu sütten çıkan ak kaşık olamayacağını düşünmen bile hak etmek istediğin ama uzak durduğun bir şeyin ipucunu verir. Bunun bir şahıs olduğunu düşündüm veya itibar olduğunu bile öne sürsen o da şahıslara göre kendine bir anlam vermek olur.
Kimse peygamber paklığı değil. Elbette kusurların olacak. En büyük kusur, kusursuz olmamaktan şikayet etmektir.
Bir şeyin sonuçlarını hesaba katarken söylediğin HAYIR senin gerçek senliğindir. Yanlış olduğunu bile bile EVET demek ise, karşındakinin yanlış anlamasını hesaba katıp, tevazu göstermekten verilen bir cevaptır. Bunlardan hangisi gerçekliğini temsil eder biliyor musun? elbette kendin için kendini düşünen sen. Bencillik ve Hak ayrı kavramlardır. Kendini düşünmek kısmını bu bağlamda yanlış anlamanı istemem.
Cevap sahibi+1 yılKendini kendine bile anlatırken bir çok şeyin cevabını bulabilirsin. Anlayacak olan insanlara rast gelmek bir zarda düşeş'in gelme olasılığı gibidir. Bu konuda hayıflanacağını düşünmeden anlatmalısın. Eğer dinlenilmediğine dair şüphen olursa, bunun kaygısını gütme ve karşındaki insanların sorularına odaklan. Sorunun ucu sende bitiyorsa anla ki dinlenilmişsin. Sorunun ucu maddi ve klasik insan sorularında bitiyorsa veya suskunlukla karşılanıyorsa bil ki dinlenilmediğin bir yerdesin. Sayısız kitap var hayatımızda ve öneri olarak en çok verilen tavsiyeler arasında yer alır. Kimi hiç acı çekmediğinden hobisine göre okuduğu için seni anlamayarak dilinden kitap sözcüğünü eksik etmez. Kitap konusunda genel anlama gelirsek, bunu hem anlayanlar hem de anlamayanlar da önerebiliyor, buna rağmen kendinle aynı düşünceleri düşünenlerin bunu karaladıklarını unutmamak gerek. Bazıları çözümsüz devam etmişse bile en azından bir gerçekle veya bir arkadaşla tanışmış olmak, yalnız olmadığını bilmek insanın çektiği sıkıntılara bir hafiflik yükler.
Cevap sahibi+1 yıl"şuanda siz bunu bana çözdürseniz de ilerde yine bir şey kafama takılıcak."
Kafana takılan hiç bir şeyden korkmamayı öğrendiğinde, kendi cevaplarını yaratırsın. Birini iyice aştığında dominodan bir taşı itmek, iyi bir başlangıç olur. Korkudan korkmak ciddi bir önyargıdır. Daha adını bile koymadığın bir şeyin korku olup olmadığını ayırt etmek onu anlamaya çalışmakla anlaşılır. Keza korkuyu yok eden en büyük netice anlamdır, anlamlandırmaktır.
"krkterimi buldum diyelm aslında çok sessiz biriymişim diyelim ki nasıl tadını alıcam ki bunun azıcık tat almak için büyük emek göstericem yani..."
Sence dünya senin bildiklerinle mi sınırlıdır? Karakterin, savaşa gitmeden önce kendini kuşatmaktır. Savaşlara girdikçe, senin için daha mühim araçları kuşanırsın. Tadını almak istediğin kahverengi bir hindistan cevizi için önce taşa ihtiyacın olduğunu anlarsan, tadını alabileceğin her şey konusunda ufkun genişler.
Bazı tatlar vardır insanların paha biçilemez ömürlerini bile sırf bir dakikalığına heba edebileceği...
Büyük emeğin karşılığı, küçük bir tadımla sınırlı değildir. Daha tadının nasıl olduğu, nice insan tarafından keşfedilmeyen milyarlarca olgu vardır.
Soran+1 yılEvet onları bıraksam da fedakarlık bırakmayıp ayağıma taş bağlasam bu kısa sürüyor zaten uzun süre taşla kalamayacğımı biliyorum sadece o taşı arada sürüyorum arada sürmüyorm gerçekten sevdiğim biriyse. ama insanlar benden taş değil de daha hafif bir şey taşıyorum sanıyor sorun da bu. Ne olduğunu bilmiyorlar kendi taşıdıkları şeye göre bakıyotlar hayatları boyunca. Mesela bana sürekli yaz sürekli konuş benle diyor tamam teneke bağlayıp onu taşımak bile zor onların yaptıgı hep buydu. Ama benim taş taşıdıgımı anlamıyorlar. İnsanlarla iletişime geçtiğiniz anda ayağımda bir taş buluyorum o taşı takmışbağlamş olmam bile bana fedakarlık gibi geliyor. Ki zaten böyle anlatabilsem ah keşke. . .
Soran+1 yılBen gibi biriyle konuşmak onun için kötü çünkü bana git dese olmuyor gel dese olmuyor birisi. Ben de hiçbir şeyin ortasını bulamayan biri olduğum için tam ortada yargılanıyorum gitmek ile gelmek arasında yargılanıyorum. Bilmediğim yerden yargılanıyorum. Çünkü ben gitmek ve kalmak ne demek bilmiyorum.. İnsanlata çoğu zaman tepki bile vermeden kaçıp gidiyorum sonra da söyleseydib diyorlar. Evet çok haklısın mesela bir olaya kızamamak huyu benim kişiliğim olduğu için içimde birikiyor birikiyor sonra. En son düştüğüm yanılgı şuydu belki de kendimi tek bir insana anlatmaya çalışmaya odaklanmalıyım bu çok da gerekli bir şey olmamasına rağmen aşırı gerekli görünüyordu bana tam şuana kadar hatta uygulayacagım olay da buydu. İşte o zaman şuanda fark ettiğim şey ise herkese karşi açık olabilirim neden 1 kişi seçip yine başka bir hataya düşeceğim? Belki de bu sefer bağlanmak gibi bir hataya düşeceğim öyle değil mi? Zotla ayak uyduruyor olmamdandolayı artık anlayışsız birisi olmaya başladım karşıma zorla yaptıtan o kişiler gibi insanlar çıktıgı anda kavga ediyorum. kendimi en azından o şekilde ifade edebiliyorm. ama bu ufacık bir şeyde bile çıkıyor. Mesela eskiden olmuş bir şey şuanda birinde karşıma çıksa onunla güzelce sohbet ederim hatta derim ki bu ufacık şeyden dolayı insanlar terk edilmez değil mi diye sorarım o da evet der
Aslınfa çok haklı onun için birisi bırakılmaz. Ama iyi tarafı şu aceleci olduğum için çabucak bir şeyler yaşamadan kendimi ifade ediyorum ve o kişiyi bırakıyorum.
Soran+1 yılffakat üşengeç olduğum için bu olayı çokça yapamıyorum yani mesela birisine kendimi döktüm kinimiz küstüm en ufak hatasında
Sonra onu bırakıyorum 1 ay geçiyor hiç gelişmemiş kimseyle iletişim kurmamış üşengeçlikten dolayı bir şekilde. Bir başkasına da aynı şey. Hadi ardarda bunu yapsam neyse ama öyle de kafa kalmaz. Oyüzden bu çok yanlış bir yol. tedememem edemememi bir sorungörmemem görmemem gerekiyor. Gerekirse beni tahammülsüz bilsin. Kendimi deniyorum olayını da şöyle açıklauabilirim benim aslınfa hiçbir şey yaşadıgım yok topu topu toplasan 1-2 şey yaşadım önceden karşıma ilk çıkanlar ve şuanda olanlar arasında ben fark görmek istiyorum. Evet o çıkmazda sokak çok doğru ve o çıkmazda sokak konusunda bile kendimi kandırıyorum. çoğı kişi çıkmaz sokak bile görmemiştir diyorum mesela herkes direkt yola atlamıştır bu kişi hayatta gibi şeyler diyorum. tahammülsüzüm ama herkes beni zararsız felan bildi yıllarca hala onu etkisindeyim. Ve de sosyal medya..
Soran+1 yılAynı şeyi reelde yaşadım geçenlerde be gerçekten de tek fark hisler oluyormuş. Benimhissettiğim bir yerlere gitmem gerek. Sanalda kötü insanlara tahammül etmeye çalıştım ama yine de iyi insandır akılldır dedim fakat bunun kkarşılıgını his olarak değil sadece anı olarak alıyordm. O zamanlarda kendimi biriyle anı yaşamak en doğrsı diye tatmin ediyordum. Ama reelde de böyle kötü birine tahammül etmeye başladıgımda buluşup yüzünü görünce felan anıların ne önemi var ki hissedemedikten sonra dedim. Bazı duygular uyandı bende. insanları terk ede ede iyileş e eğim sanarken terk etmeyip üstüne gitmek isteyeceğim döneme girdim. O çıkmaz sokakta terk edip durdum insanları şimdi yinr on çıkmz sokakta birisine daha büyük bi farkındalıkla bağlıyım fakat duvarı fark ettim arkasına henüz bakmadım. Terk etmeyi bıraktım bağlanmayı seçtim dedim ya aslında şu an burda tek fark ettiğin bunları yazarken yine o çıkmaz sokakta olan olaylar ile ilgili
Soran+1 yılYani o çıkmaz sokakta birden çok insana da bağlanabilrim bununanladım. Benim sadece o duvarın arkasında olan milyonlarca insana da aynanda bağlanabileceğimi görmek istiyorum. Burada kendim olduğum bir kişi var şuanda o da sanaldan. Ama yanıma gelirse eğer beraber birlikte çıkmaz sokagın her bir köşesini keşfedip onunla beraber dışarıya çıkmak isterdim. Benim en başıjdan beri amacım buydu. Beraber çıkabileceğim birini arıyrum bu yüzden geliştiğim insanı seviyorum diye diye diye kendime kandırıp durdum. Geliştiğim insan bana kötülük yapan insanlar olsa da burada geçerli değil o. O olay dışarıda geçerli
Benim şuanda buradan çıkabileceğim birisi yeterli beni geliştiren beraber geliştiğim insandan kastım bu. Bu yüzdeb duvarın arkasındaki sorunları şuanda sorun etmeyeceğim. Ama o seçtiğim kişi bana o duvarın Arkasından söz ediyor. Sen beni ilerde aldatırsın diyor bana oradaki küçücük delikten gördüğü benim kendi etrfımda mutlu da dönmemi gördüğü sahneden dolayı. O da kendince haklı ama en azından bana oradan bakan birisi var. Oradan elini uzatsa. . Ve galiba p duvarın arkasında mutluluktan dolayo kendimi bu kadar aramayı bırakıcam zaten bu soruyu sorduğum zaman birilerinin bana bunu söylediği zamandı.
Soran+1 yılHep bir sonraki sorun benim bir sonraki takıntım oluyor bu çıkmaz sokaktan çıksam bile devam edebilir belki de çünku öyle olan çok insan vardır. Kesinlikle ben iletişim kurmayı dediğiniz şekilde öğrendim. En ufak bir anlamayan kişi seznce artık engelliyorm ki eskiden engellemeye bile kıyamazdım kimseyi. Bana engellemeyi öğretmeye çalışan insanlardan bile engel yedim ;/ :(şuanda tahammülsüzlüğümü eskiye göre daha çok belli ediyorum ama içimden diyorum ki dur sanki daha başka yollar da var. İştr artık ortasını bulamadığımı bildiğim için düşünüyorum. Belki de sadece anlamadığı şeyleri söylemeliyim onlara. Hatta sorunca anlattığımda anlamada o zaman kızsam bile yeri. Yeri diyorum çünkü yerine göre olması gerektiği fikrini verdiniz şuanda. bunu deminden beri anlatıyorum farklı şekillerde"kendimi tek bir insana açmalıyım ama diğer insanlara da aynanda açabilirim "farkındalığımla aynı şey. Birisine takılı kalmak veya bir şeye taakılı kalmak gözümü kör ediyor. İnsanlar hakkında notlar alan birisiyle konuşmuştum. Ben uzun zaman sonra yazınca bana dedi ki ilerde e karşıma çıkanlara nasıl davranacahımı bilmek için yazıyorum ama seni unuttum sen de iyi birisi değilmişsin 1 tane bile güzel şey yazmamışım senle ilgili felan dedi. O kişi bana saplantılı takıntılı değiştirilemes kendini hint kumaşı sanmak gibi değişk şeyler yazmış değiştirilbilirn üstünü kırmsııyla çizmiş kkendince haklı tabi çünkü ben değişebilmek için tüm kötü özelliklerimi saymıştım ona ama o kendi kurallarına göre oynadı kendine göre düşündü. Anlattıklarıma göre yargıladı haksız değil yargıları ama. Benim için yanlış kelimeyi kullandı. Değiştirilebilir değil farkında olması sağlanabilir üzerine benimle konuşmalıydı. büyük tatlar için hiç uğraşmamış insanlar da var haklısın ama o bende de olabilir yani ilerde bilemiyorum bunlar deişir. BU ARADA İYİ BAYRAMLAR ✌🙂
Cevap sahibi+1 yılYazdığım her şey bilgisayar yüzünden silindi. Öncelik sana da iyi bayramlar diyorum.
Yorum genişlediği için ifade etmek zor oluyor. Yakın bir zamanda yazdıklarına karşılık vereceğim. Neredeyse yarım saatimi almıştı bilgisayarım bütün yazdıklarımı sildi kapanarak.
Soran+1 yılUpss çok kötü olmuş yaa ;(( forum gibi ilerliyorduk. zaten çok şey anladım ama belki de hayır vardır daha basit anlatırsınız artık 2. Defa yazacagınız için. Benim de silinen yazılarım oluyordu ama hiç uzun yazım silinmemişti. Yakın zamanda yazacaksanız sorun yok.
Cevap sahibi+1 yılÜzgünüm bu sıralar feci bir rahatsızlığım var yazamadım. Forum gibi uzadığından yazmak da güç oluyor. Yine de bu sıralar yazarım belki daha öz şekilde. Yoklama yapayım dedim.
Soran+1 yılBurdayım ben arada bakıyorm
Zaten giremiycem uzun bi süre
Cevap sahibi+1 yılTaşla alakalı düşüncelerinde gereksiz ve aşırı bir vicdan var. Farzet ki bir gemisin ve yükün ağır olduğundan bir yere varamıyorsun. Oradaki erzakları tüketsen bile sonun yine batmak yerinde saymak olacak. Erzakları atarsan gemi yol alır ama aç kalırsın (sorun bu aç kalmak istememek) Ancak açken dişini sıkmayı bilirsen ve ağır erzakları atarsan, bolluğa olan yolculuğun kolaylaşır. Gemi batarken kesin olan kaybediştir. Gemi devam ederken rahatsız olacağın tek şey karnının gurultusu, alıştığın anda mesafen daha da küçülür. Ve direk bol bol yememeyi de öğrenirsin bu sayede. Hayatı dilinin ucuyla tatmayı öğren, mide tokluğuyla değil.
Cevap sahibi+1 yılKendini tek insana anlatmak istemek ve vazgeçmenle alakalı, sen iki noktayı tek kişide arıyorsun.
Biri sahiplenilmek diğeri tanınmak. Birinde tanınmayı bulurken diğeri sana sadece sevgi sunabilecek biri. Sevgi sunacak olan seni anlamayan kişidir, sahiplenilmek istediğin ise seçimine giremeyeceğin insan. Aslında başta amacın tanınmak ve tanımak olmalı ve sevgiyi şimdilik ertelemelisin. Ta ki tanındıkça ne isteyebileceğini iyi anlayana kadar. İnsanlarla iletişimin olsun, kesinlikle çizgilerin de olsun, çünkü yeni bir karakter olacaksın. Sevgiyi ise yakınlarda ara, iletişimin gerçeklikte yer alan tarafında ve kendini sev. Kendini sevmen nasıl başlar biliyor musun? İçinde büyüyen çocuğun nasıl bir dünya hak ettiğini hayal ederek. Hak ettiğini düşünmen için de hataların her insanda olağan şeyler olduğunu kabul etmenle başlar.
Cevap sahibi+1 yılDuvarın ardından seni izleyen biri var ve seni, diğer insanlarla yarattığın çıkmaz sokaktan çıkarmak ve arayışına son vermen için, bir tek onun elini uzatması mı gerekiyor?
Cevap sahibi+1 yılEğer duvarın arkasında seni görüp uzatmamışsa, kafasında tereddütler vardır seninle ilgili ve elini uzatacağından emin olup olmayacağını öğrenmek istiyordur belki. Bazı insanlar karşıdaki insandan istediklerinin çok basit şeyler olduğunu düşünebilir, belki senin için çok zor göründüğünden, tereddütle kalıyorsun. Çünkü senin de kendinde sakladığın bir şüphe olabilir, ya yalnız bırakılmak ya da yalnız bırakabilme ihtimalin ya da o anlayışlıysa bile yolun sonunda gitmen gerektiği yerde, gitmene müsaade bile veriyorsa, sen vicdani olarak kendini affetmemekten korkuyorsundur.
Cevap sahibi+1 yılÖyle olan çok insandan çok yetişkin olana dek öyle kalmış hayvanlar vardır.
(aşağılama içermez) yani öğrenilmiş çaresizlik ve
netice olarak bir hayvan umudunu yitirdiğinde buna alışık kalır.
O hayvana o teşhisi koyan insanoğlu ise bu durumun farkındadır. Ama bak sen zincirlerini
görmene rağmen en başından umut etmişsin. İşte büyük iki fark.
O sokakta kaldığın sürece o sokakta yaşanılan şeyler önemsenir.
Bir astronot için dünya Galkside yer alan gezegenlerden biriyken, bir köylü için
hayat yaşadığı dağlarla çevrili alandan ibarettir. Sınır genişledikçe takılan şeyler önemini yitirip
, daha farklı şeyleri aklına takar.
Sana engellemeyi öğretenlerin amacı sanıyorum ki kendine değer vermeye başlamanı belirtmeleri.
Bir çizgi oluşturmuşsun bak, engellemişsin anlamayanları.
Yerine göre olması gerekeni, anlaşılmayan şeyler anlatarak ve buna tepki vererek
yapman sadece çukuru derinleştirir ve üzülen sen olursun. Anlatman gereken şeyler için önce zamana diren
sonra sadece o kişiye nasıl bir hayatı hayal ettiğini sor. Öğrendiklerinden gerekli ipuçlarını topla
güven yarattığında ise anlatmak istediklerini yavaş yavaş söyle.
Cevap sahibi+1 yılBir kişiye takılı kalmak zorunda değilsin.
Kör olduğun nokta herkesin aynı şeyleri sunabileceğini düşünmek ve
ayağına bağladığın yeni bir taşı dert etmek.
Herkesle kararınca aşırıya kaçmaksızın, kendine de değer vererek az bir zaman ayırmalısın.
Görmen gereken zaman kaybıyla kişiler arasındaki bağınla,
geleceğine nasıl bir sorun daha kazandırdığını anlamak.
insanları aynı anda tanımak istemeyi bir tarafa bırakıp,
her biriyle ne zaman ve ne kadar vakit ayıracağını belirlemen gerekir.
Bunu belirlersen işler daha kolay olur.
İnsanlar hakkında notlar alan kişinin seni ne kadar düşündüğünü tahmin etmek benim elimde değil.
Şundan eminim onun kaçırdıkları kadar senin de kaçırdıkların var ona karşı.
Kendine göre düşündüğünü ona söyleyebilecek cesaretin olmayacaksa, bu ne zaman olacak ki? Sen onu anlamaktan kaçınma
Sonra da soru sırası sana geldiğinde gerekli cevabı ver. Çünkü bu bir yerde başlamalı.
Büyük tatlara gelince, o tahmin edebileceğimizden daha farklı şeyler olabilirler.
Uğraşıların değiştikçe, mental açıdan daha da iyi olacaksın.
Kendine karşı dürüst olmayı unutma ve eksiğinin farkında ol.
Teknen küçük olsun ama hayallerine değecek bir yolculuk yap.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılBence de herşeye evet de sonra hata yap pişman ol. Kişiliğin ortaya çıkar zamanla
03 Yorumla
Soran+1 yılkişilik zamanla ortaya çıkar ama çıkmasa da olur yani onu bile fark etmem bne o kdar slağım. tabi bana bir şeyler teklif eden insan sayısı çok az kime durduk yere bir teklif gelir ki yolda yürürken mesela yakın çevrem de benden o kdar zor şeyler istiyeceğini sanmıyorum. tartışmadan bu şekilde kaçabilirim ancak yoksa benim kafamı kimse anlamıyor. anlamaları için umursamazlığımı anlatmaya çalışsam da onların dünyadaki saçma kişiliklerini fikirlerin dinlemek çok saçma geliyor bu yüzden hiç tartışmak istemiyorum da tartışmaya girinceki olayları umursuyor gibi görüntümü de sevmiyorum çünkü kmse hiçbir şeyin doğrusunu bilemez. bu kadar kuşkucuyum işte. septisim ile yaşamak zor.
- +1 yıl
Yaş olarak ergen bir dönemdeysen herkes bu süreci yaşıyor
Soran+1 yılherkes sorgulamıyordur bu kadar neden deyip geçiyorlardır o dönemlerde belki de
+1 yılKardeş kişilik inşa edilir. Bulunmaz. Gazır değildir
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kişiliğimi aramak yorucu vazgeçtim asla bulamıcam kimse bulamaz bu yüzden başka insanlar ne derse evet diyeceğim her şeye?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler