Bu sessiz kalışlar aslında kendimiz hakkına bir taviz veriş midir?

Kendini kullandırma adına defalarca ödün veriliyorsa evet tavizdir. Sen kırmamak için susardın ama kendin kırılırsın. Bunun yanında değer görmezsin. Bu yüzden herkes duracağı yeri iyi bilmelidir.
Büyüklerimiz bizim için doğru olanı yapmak için uğraşır genelde bir bildiği var herhalde diyip bırakmak taviz vermek değil..
Ama insan haklı olduğu halde karşımdaki kirilmasin diyip susuyorsa bu kendinden taviz vermesidir, tabiki kimseyi kirmamak için cabamali insan ama o kirilmasin diye kendini kırmak yormak bu insanın Kendine yaptığı bir isgencedir.
Teşekkür ederim 🌿
Kesinlikle bir taviz. Herkes kendi hayatiniz istedigi gibi yasayabilmeli.
Aslında kırmamak adına susmak, alttan almak kesinlikle tavizdir. Ama verilen tavizlerin karşılığında insanları izlersek ve nasıl geri dönüşler yaşadığımızı tartıp, dersler çıkartırsak, hak edene de kıymet vermeye başlarız.
Cevap
2Cevap
Ben bunun cozumunu herkesten izole yasayarak buldum. Sirf akraba , es dost vs muhattap olmamak icin butun sosyal medyalarimi ( burasi haric, cunku burada herseye burnunu sokan akrabalar yok ) kapattim. Whatsapp dahi kullanmiyorum. Kimseye gitmiyor , gorusmuyrum. Hatta gecen yaz 6 ay telefon bile kullanmadim.
Öyle böyle değil hem de. Bir süre sustum sonra susmama alıştıkları için ağzımı açtığımda suçlu ben oldum çünkü alıştılar. Artık yeri geldiğinde cevap veriyorum
Sessiz kalmak sadece kırmamak için değildir. Umursamamak olabilir. Ya da bir kere bozarsak o sessizliği sonu kötü olabilir. Belki kişi öfkesinden dolayı kendini koruyordur asıl... 😊
Büyüklere ses çıkarılmaz taviz değil saygı ve hürmetten ötürüdür.
Taviz veriş değil, mücadele etmek istemeyiş, amaaannnn diyip akışa bırakılış bence…
Aynen öyle onlar üzülmesin diye içimize atıyoruz bize yuk oluyor bu seferde
Taviz degildir kendine verdiği zarardır
Kendini kırmasıdır.
Değildir, değer veriyorsun demektir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?