Sessiz kendi halinde insanlardan zarar gelir mi?

Sessizlerden korkun sinsi olurlar derler. Ama çok saçma bir bulgu bu bence. Sessizler içine atar konuşmaya cesareti yoktur bastırılmış susturulmuş insanlardır. Onların konuşmaya mecali yoktur ki sinsilik yapsın. Bir arkadaşım vardı sadece dinler hiç konuşmazdı. Yorum yapmazdı dinlerdi konuşsan dinlerdi saatlerce. Neden konuşmuyosun derdim ne diyim ki derdi. Peki neden susuyosun dediğimde babam hep susturdu beni derdi. Naptı dedim yine susardı. Çok içerdi çok fazla içerdi. İçine atıp atıp susardı. Sonra bi anda durup çocuk gibi ağlardı. Ben ona çok üzülürdüm ve insan olarak çok seviyordum çokta güvenilir bir insandı. Onu kaybettiğime ve ona yardımcı olamadığıma çok üzülüyorum. Umarım artık iyidir umarım güzel bir hayatı olmuştur. İnsanları susturmayın. Susan insanlardan korkmayın onlar sinsi değil. O çok konuşan dobrayım ben diyen insanlar var ya. Onlar işte tam insanın hayatını mahveden tiplerdir. Onlar dobra değil ruh emicidir. Ruh ve sinir hastası eden tiplerdir. Bir konuşur seni diliyle zehirler. Seni susturur bastırır. Sen niye susarsın iyi insansındir çünkü bilirsin konuşsan kalp kırılır. İncitmez incinirsin çünkü iyi bir insansındır.

Sessiz kendi halinde insanlardan zarar gelir mi?