Empati yapıyorum ama yapamıyorum çünkü bunun ne kadar kırıcı oldugunu biliyorum insanları empati yapmadan kıran insanlara empati kuramıyorum lütfen söyleyin sizin için dış görünüş herşeyden üstünmü? Kardeşinizi çocuğunuzu burnu kemerli, veya yüzü çirkin diye sevmezmisiniz? Bu gün çocukluk arkadaşımla böyle bir olay yaşadım.
Eleştirinin bir çizgisi olması gerekiyor ve karşı tarafın bu eleştiriden hangi yönden etkileneceğini göz önünde bulundurmak lazım damdan düşer gibi eleştirmek için eleştiri yapılmamalı. Diş görünüş konusunda kesinlikle kimse kimseyi eleştiremez çünkü kimse kendi diş görünüşü değiştiremiyor, bu bizlerin elinde olan bir durum değildir. Hal böyle olunca karşı tarafı diş görünüş yüzünden eleştirmek çok kırıcı olur. Dünya da belirli güzellik kalıpları kırılmaya başlasa da tam manasıyla kırılmıyor. Güzellik algıları o kadar çok bizlere lens ettirdiler ki artık bizler de farkında olmadan o güzellik algılarını benimsedik. Diş görünüş önemlidir. Şu an geldiğimiz duruma bakılırsa çok fazla önem arz ediyor diş görünüş. Ama her şey diş görünüşten ibaret değildir. Bir insan seni sevecek ise önce karakterini sevmeli çünkü diş görünüş bir yerden sonra göz tatmın olur, kişinin güzelliğinden sonra işin içine karakter girer. Karakter de kişiye uymaz ise o zaman diş görünüşün de bir yerden sonra işlevi bitmiş olur.
Normal olmamakla birlikte yazdığın gibi zorbalık. Güzellik görecelidir mesela gigi hadid benim için güzeldir ancak aynı zamanda rihannada benim için güzeldir ikisi aynı güzellik kalıbında degiller ama ikiside ayrı ayrı güzel. Aslında bakımlı olan her insan burnunda kemerde olsa agzı büyükte olsa gözü tuhafta olsa güzeldir.. Arkadaş sandığın birisinin gelip "burnun kemerli" demesi ne kadar kırıcı... Üstelik bu zorbalık sadece arkadaş tarafından degil aile içinde bile var örnek kızın burnu çıkıntılı diye abisi dalga geçmekten gözünü alamıyor o kızın kalbindeki kırıklıgı hüznü hissedebiliyorum dünyada tek kusursuz olan varlık yüce Allahtır, her insanın yüzü kusursuz olsa bile fiziği olsa bile karakterinde kusur vardır hepimiz aynı olamayız hepimiz birer ayrı çiçegiz doğrusu insanlar çiçek gibidir mesela benim çok sevdigim çiçek güldür ama papatyada güzeldir lale de güzeldir lavantada güzeldir. İnsanı çirkin yapan tipi değil davranışları ve karakteridir. Mesela herkesin güzel buldugu kusursuz birisi ilgi alanımda olmuyor ama pelin baynazoglu adında çok şeker bir kadın var burnu büyük ama bana aşırı tatlı geliyor yani bir büyük burun bir insana bu kadar yakışır diyorum 😀o arkadaşla irtibatını kes ve barındırma.
Eleştirmek ile igneleyerek laf sokmayı, yargılamayı ve dışlamayı karıştırıyor insanlar.
Bir insanın kusuru var veya yok bundan kime ne. Kimse doğarken nasıl olacağını kendisi seçmiyor yani öyle olmak kişinin kendi elinde olan bir durum değil. Ayrıca kusur da göreceli bir durum. Kalıplaşmış güzellik yargılarına uymayanlar kusurlu ve çirkin sayılıyor.
İstesek de istemesek de biri bize; boyun çok kısa cüce gibisin, çok kilolusun az ye, çok zayıfsın kemik torbası, burnun kemerli , tenin çok esmer zenci gibisin vs. şeyler söylediğinde alınıyoruz ve kötü hissediyoruz.
Şahsen bazı insanların eleştiri yapayım derken hakaret ettiğini düşünüyorum.
Ben bu yüzden diyorum ki çevrenizde sizi dış görünüş ile yargılayan insanları barındırmayın. O zaman çıkıp bana diyorlar ki çirkin biri ile evlenir misin? Dış görünüş ilk yargı mekanizmasıdır ya. Bakarsın çirkin ya da güzel dersin. Bu yeterli değildir. Görmek bir yargıya varmak için erken bir evredir. Sen insanı ne için seveceksin önce ona karar ver. Zamanla bozulacak bir güzellik için mi yoksa kalıcı olan iç güzellik için mi? Güzellik kavramı için sevmek, yaktığın zaman eriyip kaybolacak bir muma gidip ederinden fazla para vermeye benzer. Mumdur işini görmesi için elektrik olmayan zamanda sana ışık vermeli. Işık vermeyecekse, işini görmeyecekse neden o kadar para vermek mantıklı olsun. Tamam karşındaki insana çirkin güzel dersin ama bu seninle onu bağlayacak şey değil ki. Gönüldür bu konuda söz hakkı olan ya da mantıktır. Görmek sadece başlangıçtır. Yılanı görüyorsun korkuyorsun yakından bakınca şaşırıyorsun. Tanımadan ya da tanımasına rağmen insanları dış görünüşü ile yargılayan insan benim gözümde insanlığın başlangıcındaki insandır. Daha tam insan olamamıştır.
kendini sevmeyen bir insan başkasını sevemez.. ve bir insanı olduğu gibi sevmeyen bir insan da gerçekten sevmiyordur.. kusurlarıyla seven bir insanın sevgisine inanırım
dış görünüşe takık ya da bunları değiştirmeye çalışan insanları da hayatımda tutmam arkadaşım ya da sevgili adayım fark etmez
Normal birşey değil hayır, eğer seni eleştirirken kırıcı olabiliyorsa ve bunu yaparken empati yapmıyorsa, sizde bu kişiyi empatiden mahrum bırakın ki, sizi anlayabilsin, çok fazla yüz vermeyin böylelerine, nerede durması gerektiğini bilmeli kişi, siz kendini sizi olduğunuz gibi kabul edecek insanlar ile muhattap olun, sizin estetiğe ihtiyaçınız yok belki, belki bahane üretiyor, arkadaşınız iyi bir arkadaş olsa zaten bu kadar kırıcı olmazdı.
Lafa bak ya burnunu estetik yaptır sever belki. Böyle cahil düşünceli bir insanla 2 saniye sohbet edemem ben. Dost acı söyler sözünü de tamamen yanlış anlamış olmalı. Cahilce fikirlerini kendine saklasın bence. Birisi seni burnundan sebep sevecekse zaten sevmesin.
Maalesef öyle olduk kimse oturup aglamasin elin gavurlarına özenececeğinize adam insan olmayı öğrenseydiniz böyle olmazdık zaten kalmadı da öyle ilişkiler bu şimdikiler ilişki degil zaten olmayacak bir kişi icin orayi burayı düzeltmeye gerek yok olsaydı eğer düzeltmeye gerek kalmazdı toplum iyicene bozuldu adam insanlıktan çıktık
Kııız ne kadar cesursun helal olsun sana. Ben insanların ruhuna bakarım onu göremezsem de karakterine. Pek tabii bazılarında o da yok o zmn hiç bakmam ama kesinlikle normal birşey değil. Zaten en değerli şeydir kalp.
Ne kadar ikiyüzlü bir dünya öyle degilmi insanları güzel çirkin diye ayırıp çirkinlere zorbalık yaptırır o insanlar estetik yaptırınca bu seferde estetik adına zorbalıklar başlar dünya bu insanlar ne kadar kötü
Tabiki normal değil. Arkadaşının yaptığı da çok yanlış. Sizi ister beğenirler ister beğenmezler, kimse için estetik yaptırılmaz. Dış görünüş göreceli bir kavramdır, başkası beğenir o beğenmez, bunlar olabilicek şeyler, o yüzden kimse için değişmeyi planlamayın. Siz olduğunuz gibi çok güzelsinizz.
evet dış görünüş çok önemli zira sizi tanımayan insan sizin dış görünüşünüzü görür ve 5 - 10 sn içinde yorumlamaya çalışır ilk elemeyi geçmenizi sağlayan şey görünüşünüzdür, böyle bir dünyada yaşamak gerçekten çok kötü ama durum bu mağlesef.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hic normal degil benim seksiligimi kiskanip elestiren cok oldu burda reelde herkes begenir iltifat eder ama burdakiler bi garip😊
Haklısın kimsenin haddine degil. Bende onu görsel açıdan güzel bulmuyorum ama kırılmasın kendini güzel hissetsin diyince nasılım dediginde "güzelsin" diyordum. Çünkü seni begenmiyorum dedigimde karşımdaki insanın ne hissedebilecegini hissedebiliyorum ya da aynı şey bana yapılsa ne hissederdim bunu kavrayabiliyorum insanlar çok kaba.
“Çocuk seni sevmiyorsa burnunu estetik yaptır” bu cümle bile karşıdaki insanın zekasını ve hayattan nekadar anladığını, sevgiye aşka dair nekadar bilgisinin olduğunu kanıtlıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma sapan güzellik algısı yarattılar. Okka burun çekik büyük göz, dolgun dudak iri göğüs? Gerçekten nasıl rahat ve güzel hissediyorsan öyle ol..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Arkadaşın düşüncesizce söylemiş lakin sende alınganlık yaparken kantarın topuzunu biraz kaçırmışsın. Yani direk karşı saldırıya geçmişsin. Bu hoş değil. Bence ikiniz de hatalısınız ve bir birinizden özür dilemelisiniz.
Hayır özür dilememeli. Tamamen arkadaşının hatasıdır. Burnunu estetik yaptır şans verir ne demek ya? Ister beğenir ister beğenmez, hiç bir insan için bir şey yapılmaz. Kimse buna değmez. Arkadaşının onu motive etmesi gerekirken daha da aşşağılamış, yanlışş.
Ben ona saldırıya geçmedim yaptığının yanlış oldugunu direkt söyledim ben ona saldırı yapıyor olsaydım onda gördüğüm kusurları sıralar bana bunu demeden önce git önce aynaya bak derdim.
Bi erkek için estetiik yaptır diyor resmen şaka gibi. Sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle kal seni beğenen böyle beğensin. Öyle arkadaşlardan da uzak dur