İnsanları dış görünüşüne göre yargılar mısın? İnsanların ne giydiği beni alakadar etmez, önrmli olan düşünceleri ve zararsız bir insan olması gerisi sadece teferruat...
İnsanları dış görünüşlerine göre yargılamak ne kadar doğru bir tutum?
Çürüyecek ve yok olacak bedene göre, insanları yargılamadım. Asla yapmam...
Maalesef günümüz insanları, dış görünüşe göre insanlara "Adamlık vasfı" veriyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla giyimi güzel, yakışıklı olanlar "Adam gibi adam", giyimi getto tarzı daha orta halli ve tipini beğenmedikleri "Tipsiz" oluyor.
Belki parası yoktur. O da güzel giyinmek ister de alamamıştır. Ama maalesef dünyaya bu pencereden bakmıyorlar.
Bana göre tipsiz erkek, çirkin kadın tanımları kesinlikle tedavül de yoktur. Benim doğrularımın yazdığı kitapta asla böyle bir madde yer alamaz. ...
Sevgili arkadaşlar, bu beden toprak olup gidecek. Ama ruhumuz sonsuza kadar yaşayacak. Ben asla bir bedene aşık olmadım. ...
Kilolu bir insanım. Ben kiloluyum diye, herkesin içinde küçük düşürüldüm. Yapmayın arkadaşlar... Kilolu insanlarda bu toplumun bir parçası. Onların da sevmeye hakkı var, onların da insan gibi yaşamaya ihtiyacı var...
Hiç bir insanı dıs görünüsünden dolayı yargılamam hiçbir insanın baska bir insanı dıs görünüsünden dolayı yargılamaya hakkı yoktur bunu yaparlar baskasına söylemeseler bile kendi içlerinde yargılarlar kendi içlerinde birseyler derler, ancak bunu yapmamaları lazım kesinlikle ama yapıyorlar bu tür insanlar yani insanların dıs görünüsünü yargılayan insanlar toplumda eksi olarak kabul edilir. çünkü dediğim gibi kimse kimsenin dıs görünüsünü yargılayamaz yargılıyorsa eğer sonuç olarak dıs görünüsüyle yargılanan kisi kendisini seviyordur asla kimseyi ilgilendirmez yargılayan kiside mutlaka birgün yargılanınca ozaman anlar demiyeceğim çünkü anlamaz toplumda eksi insanlar anlamaz.. bir insanı yargılamak asla birine düsmez ancak malesef dediğim gibi çok var yargılayan ki bu tür insanlardan da kesinlikle uzak durulmalıdır baskasının dıs görünüsünü yargılayacak kadar düstüyse birgün kendi arkadasının bile arkasından konusabilir emin olun yaparlar çünkü dıs görünüsünü yargılayan insanlar baskasının çok fazla sey beklenir onlardan nerden buluyorsa bu hakkı insanların dıs görünüsünü yargılama konusunda. hiçbir zaman bir insanı dıs görünüsünden dolayı yargılamadım yargılamamda buna asla hakkım yok.
Ben insanların ne giydiğini kendine dert eden insanları anlayamıyorum bir türlü. Bende mi tuhaflık var, onlarda mı çözemedim. Bir insan diğerinin ne giydiğiyle neden bu kadar ilgilenir. Ya da neden giydiği şeye bakarak bir ön yargı oluşturur? Bilemiyorum, bana asiri sacma geliyor
İnsanların giyimi beni alakadar etmez gadası. İsterse çıplak isterse dekolte giysinler. Benim için önemli olan kalbinin güzel olması, merhametli, şefkatli olması gerekir.
Yargılamak elbette doğru değil fakat dost, arkadaş, eş veya sevgili olarak seçimine alması veya almaması, muhatap olması veya sohbet edip etmemesi de en doğal özgürlüğü insanın. Bu tiple arkadaş olmak istemiyorum deyince yargılamış mı oluyoruz. Kişisel tercihim kime ne
Kim yargılmam derse yalan söyler sen yargılamasan bile bilinç altımız fazla kirli olduğu için giyim ve statüye göre maalesef konuşma şeklimizden bakış açımıza kadar etkileniyoruz doğru olan bu olmasa bile bilinçlerimiz bazı konularda şartlanmış mesela suriyeli görünce kesin para isteyecek diye yolunu değiştirenler, trafikte ışıklarda o çocukları görünce camı kapatamlar, ya da olumlu açıdan bakarsak takım elbiseli ve ciddi bir duruşa sahip birine karşı ses tonumuzu ve konuşma şeklimizi ayarlamak istememiz falan aslında dış görünüşe göre tutum ve davranışı uzun şekillendiriyor. Şimdi burda laf olsun diye ben bakmak diyenler saydıklarımdan nicesini yapanlarda biri o nedenle ben yapmam denemek lazım.
%80 doğru bir tutum. İnsanların ne kadar bakımlı oldukları karakterleri hakkında ipuçları verir. Hemde baya baya verir. Tabi ne elbiseler gördüm içinde adam yok, Ne adamlar gördüm üstünde elbise yok. Demi$ler...
Kesinlikle doğru değil. Ben küpeli, uzun saçlı bir erkek görmüştüm. Ramazan ayındaydık. O beyefendinin tipine bakan serseri der ama oda oruç tutuyordu ve bu durum beni çok etkilemişti 🌺
Bana göre insanlar görünüşüyle, konuşma ve düşünceleriyle, yaşam tarzıyla falan bir bütündür. Yargılamam ama bana göre mi değil mi bu kriterlere göre ayırt ederim.