selam herkese cok takintiliyim giddikte dahada cok takiyorum endiseleniyorum aklimda kotu senaryolar kutuyom sevdiklerim icin herkes icin acaba bu psikolojik sorun mu sizdede oluyormu?
Çok takıntılı ve endişeliyim. Bu ruh halinden nasıl kurtulurum?

Merhabalar ;
Bunlar ciddi hususlardır. Nasıl ki grip olduğumuz da doktora gidiyorsak bu tarz sıkıntılarımızda da bir psikiyatri ya da psikoloğa danışmakta fayda vardır.
Hayat kalitenizin bunlardan kaynaklı azaldığını düşünüyorsanız bir hekime başvurmanızı öneririm.
Cevap
11Cevap
Yaw hiç bişey düşünme beyninin içine alma kilit vur kapıya hiç bişee düşünme gök yüzüne bak doğaya hayvanlarıı sev insanlardan birazcık uzaklaşş doğaya yönell
Takıntı dediğin OKB, endişe dediğin anksiyete bozukluğu. İkisi de var bende, tedavi görüyorum. Gayet iyiyim şu an ikisi de olmuyor. Psikiyatra git ilaç kullan düzenli olarak ve terapi al
Bazıları hep kötü bir şey olacak gibi davranır
Hastalığın bir parcasi
Her insanda oluyor böyle şeyler şu akar yolunu bulur zamana bırak
Bende de var bu aralar çok arttı takıntılık ama öyle sevdiklerim için felan değil örneğin bi video gördüm mesela izlemeden geçtim mesela takıntılık yapıyor geri dönüp bulup izliyorum vs vs...
o takinti degil ya benim ki degisik
Bilemiyorum artık manyak oldum iyice
Vesvese şeytandandır. Sabah akşam okunan meşhur korunma duaları vardır. Bir araştırın isterseniz
daha pozitip olarak düşünürseniz emin olun daha çok rahat olursunuz 2 günlük dünya
Şeytani tarafını dinle bence. yanlış yapsanda zevkli oluyor sonu 😉
Bunlar hep yalnızlıktan
Sevdiğin birisiyle bulunsan rahatlarsın
Hic bir sey senin kontrolunde olmaz.. sen tskincada olmuyor fark ettiysen. Birak aksin gitsin
Antideprsan kullan
yok daha neler canım sende abartma
Psikatri doktoruna git en iyisi 🥰🥰
Çözüm bulursan bana da söyle lütfen
bende oyle oldum
Merhaba,
Takıntısal düşünceler, istemsiz olarak kişilerin aklına gelen ve kişiyi rahatsız, huzursuz eden düşünce kalıplarıdır. Bu tür düşünceler bazen geçmiş yaşantılarla ilgili olabilmekte bazen de hasta olmak, ölmek, terk edilmek gibi gelecekte başımıza gelmesinden korktuğumuz olay veya durumlarla ilgili olabilmektedir. Bu düşünceler, kişilerin zihninde sık sık yankılanabilir ve kişi bunları zihninden uzaklaştırma veya atma konusunda zorluk yaşayabilir.
Tekrarlayan bu takıntılı düşüncelerin etkisinden kurtulmak kolay bir süreç olmamaktadır. Bu nedenle iyileşme süreci zaman alabilmektedir. Tam bir seans süresi verememekle birlikte, birkaç seansta çözülemeyeceğini söylemek mümkündür.
Takıntısal düşüncelere sahip olmak, içinde bulunduğumuz anı yaşamaya ve önümüze çıkan güzellikleri fark etmemize engel olmaktadır. Bu durum da kişileri depresif, çökkün, kaygılı ve karamsar düşüncelerin içine itebilmektedir. Kısacası; depresif düşünceler ve kaygılı, endişeli olma hali bu duruma sıklıkla eşlik edebilmektedir.
Takıntısal düşüncelerin varlığının nedeni ve düşüncelerin çeşitleri kişiden kişiye farklılık gösterdiği için kişiye ve yaşanılan duruma özel tedavi teknikleri uygulanabilmektedir. Psikiyatri hekimleri uygun gördüğü takdirde bazen ilaç tedavisine başlanabilmektedir. İlaç kullanımı ve psikoterapi sürecinin birlikteliği tedavi başarısını arttırabilmektedir.
Takıntısal düşünceler bazen tek başımıza üstesinden gelmekte zorlandığımız bir problem olabilmektedir. Takıntısal düşünce olarak adlandırdığınız durum, geçmişte yaşadığınız bir olayın yarattığı travmatik bir etki de olabilir. Bu nedenle uzman yardımı almaktan kaçınmamanızı önerebilirim. Doğru teşhis ve tedavi için bir uzmandan psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam