Evden Hiç Çıkamayan Sosyal Fobiye Sahip Biriyim?

Yaşıtlarımdan çok farklı büyüdüm sanırım. Küçükken çok dominant bir anne ile büyüdüm. Büyüklerinin yanında "konuşma, otur, sus." tarzı annemin komutları ile yetiştirildim Bu şekilde büyüdüğüm için utangaç, insanlarla nasıl konuşmasını bilmeyen, sürekli evde pc'de strateji, tarih oyunları oynayan, manyak birine dönüştüm. Ortaokulda böyle değildim aslında. Sokağa yine çıkmazdım lakin tüm okul arkadaşımdı. Herkes tanıdıktı çok rahattı. Lise'de 4 senede toplasan 3 tane dostum oldu. Kendime hiçbir konuda güvenemiyorum. Kalabalık bir ortama girince çok panik yapıyorum hemen kaçasım geliyor. İnsanların olmadığı sessiz sakin yerleri seviyorum. Sosyal medya denen saçmalığı da kullanmıyorum. Arasıra twitter'da gündemi takip ediyorum. Kafama taktığım asıl nokta telefon rehberimde bir tane kız "arkadaş" yok. Tipsiz birisi de değilim lisede sadece oturarak hiçbirşey yapmadan 4 senede 3 teklif aldım. Lakin konuşamadığım için insanlar benle uğraşmak istemedi sanırım. Sosyal fobiyi nasıl yenebilirim? Evden hiç çıkmadığım için gerçekten süper bir kültür seviyem var tarih konusunda özellikle İskandinav miteolojisi, İdeolojiler, Politika, Sovyetler, Naziler vs. beni tanıyan insanlar süper kültürlü olduğumu söylüyor lakin kızlar bu konular hakkında konuşmayı sevmez sanırım.
Bu arada Bizans İmparatorları'nı koruyan özel Viking Muhafızları olduğunu biliyormuydunuz? bunu da biliyorum evet :(
Evden Hiç Çıkamayan Sosyal Fobiye Sahip Biriyim?