Sürekli o şeyi düşünüyorum ve daima kendimi suçluyorum. Öyle yapmasaydım, şöyle yapsaydım falan filan. Ama bir faydası yok işte, sadece canımı acıtıyor ve vaktimi alıyor. Ama düşünmeyi de bırakamiyorum.
Ne yapabilirim 🥺😢
Ne yapabilirim 🥺😢
Merhaba, sonuçta olan olmuş ve geçen geçmiş yani o yüzden geçmişi değiştiremeyeceğiniz kabul etmeniz, kabullenmeniz gerekiyor öncelikle. Hepimizin bu tarz yaşadığı şeyler oluyor hayatta ve geri döndüremiyoruz ne yazık ki. Ama bir dahaki sefere daha dikkatli oluyoruz, önceki yaşadığımız olaydan ders çıkarıyoruz ve ona göre geleceğimizi de şekillendiriyoruz. Yaşadıklarınızdan dolayı hiçbir şekilde pişman olmayın ve daima önünüze bakın derim. Yaşam enerjinizi sürekli takılıkalarak değiştiremeyeceğiniz şeyler üzerine kafa yorarak bitirmememenizi tavsiye ederim. Her şey sizde bitiyor yani kafada bitiyor inanın bana. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Teşekkür ederim güzel şeyler yazmışsınız 🙂🙏
Rica ederim. Beğenmenize sevindim :)
Kendi içinde geçmişi affedip yoluna bakmalısın olumlamalar yapabilirsin geçmişi affediyorum şunu veya bunu affediyorum yeni pozitif enerjileri kabul ediyorum diyerek geçmişe asla takılı kalma kötü enerjilere yoğunlaşma iyiyi gör iyi taraflarına odaklan
Hatalar insanlar içindir. Herkesin hata yapma payı vardır bu hayatta. Sende bu hakkını kullanmışın. Bu konuda kendini suçlamak yerine, affetmelisin. Yoksa başka türlü düşünmekten vazgeçemezsin.
Cevap
10Cevap
Bu hatanın nasıl bir şey olduğuna bağlı. İleride tekrar aynı durumla karşılaşıp daha iyisini yapabileceğin bir şeyse kendini bu şekilde affedebilirsin.
Basit bir hata yaa, birini kendinden soğutmak mesela. Ama isteyerek değil duygular yüzünden.
Senin yaşadığın şeyi bende yıllar öncesinde yaşamıştım. Kendimden soğutmak için istemeyerek kalbini kırmış bulunmuştum ama çok şükür net bir şekilde vicdanımı rahatlattım.
Bu oyle degil yaa, soğutmak istemiyordum ben çok üstüne gittiğim için soğudu, yani hata var işte bende. Yoksa kalp kırma vesaire onlar yok.
Bu olayın derinlemesine incelenmesi lazım. Bu kişi duygusal bir ilişki yaşamak istediğin biriyse nasıl üstüne gittin? Detaylar önemli.
Geçmişle yaşıyorsun. Yarın önemli senin için. Çizilen yolda ilerliyorsun. Hatalarında, doğrularında o yolda serili. Bunları düşünme. Önüne bak. Kap olma su ol.
Aynen bu durumu ben de yaşadım ara ara yaşıyorumm ama tek çare boş vermek ve unutmakk lütfen unut gitsin
sürekli senin aklını meşgul eden şeyin ne olduğunu önce çözmelisin. sonra bundan kurtulmak için mücadele etmelisin
O düşünce aklına geldiğinde
Kendine bir 5 dak so ra düşüneceğim de başka iş yap
Göreceksin unutacaksin
Olanları değiştirebilme imkanın var mı
Artik yok
Seni mutlu edecek şeylerle vakit geçir.
Tülay kök videoları tavsiye ederim, özellikle katıl
Gece kafamı yastığa koyduğum an bu düşünceler yiyip bitiriyor beni uykularımı kaçırıyor
Gözlem düşüncesinde kalmaya çabala. Ve farzetki başkası yapmış ne derdin ona
Aynı sorun bende de bir türlü geçmiyor
Başka bir şeye takıl :D
Aklına gelince başka bişey düşün
Durmağğ
Umursamayarak
Meşgale edin kendine
okb belirtileri
Merhaba,
Takıntısal düşünceler, istemsiz olarak kişilerin aklına gelen ve kişiyi rahatsız, huzursuz eden düşünce kalıplarıdır. Bu tür düşünceler bazen geçmiş yaşantılarla ilgili olabilmekte bazen de hasta olmak, ölmek, terk edilmek gibi gelecekte başımıza gelmesinden korktuğumuz olay veya durumlarla ilgili olabilmektedir. Bu düşünceler, kişilerin zihninde sık sık yankılanabilir ve kişi bunları zihninden uzaklaştırma veya atma konusunda zorluk yaşayabilir.
Tekrarlayan bu takıntılı düşüncelerin etkisinden kurtulmak kolay bir süreç olmamaktadır. Bu nedenle iyileşme süreci zaman alabilmektedir. Tam bir seans süresi verememekle birlikte, birkaç seansta çözülemeyeceğini söylemek mümkündür.
Takıntısal düşüncelere sahip olmak, içinde bulunduğumuz anı yaşamaya ve önümüze çıkan güzellikleri fark etmemize engel olmaktadır. Bu durum da kişileri depresif, çökkün, kaygılı ve karamsar düşüncelerin içine itebilmektedir. Kısacası, depresif düşünceler ve kaygılı olma hali bu duruma sıklıkla eşlik edebilmektedir.
Takıntısal düşüncelerin varlığının nedeni ve düşüncelerin çeşitleri kişiden kişiye farklılık gösterdiği için kişiye ve yaşanılan duruma özel tedavi teknikleri uygulanabilmektedir. Psikiyatri hekimleri uygun gördüğü takdirde bazen ilaç tedavisine başlanabilmektedir. İlaç kullanımı ve psikoterapi sürecinin birlikteliği tedavi başarısını arttırabilmektedir.
Takıntısal Düşüncelere Sahip Kişilere Öneriler
Takıntısal düşünceler bazen tek başımıza üstesinden gelmekte zorlandığımız bir problem olabilmektedir. Takıntısal düşünce olarak adlandırdığınız durum, geçmişte yaşadığınız bir olayın yarattığı travmatik bir etki de olabilir. Bu nedenle uzman yardımı almaktan kaçınmamanızı önerebilirim. Doğru teşhis ve tedavi için bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim.Sağlıcakla kalın.
Psikolog Sümeyye Sağlam